Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kvalitetssikring og forskning

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kvalitetssikring og forskning"— Præsentationens transcript:

1 Kvalitetssikring og forskning
Psykoterapeutisk afsnit i Odense

2 Kvalitetssikring og forskning
Forskningsudvalget Professor og ledende overlæge Thorkil Sørensen Afdelingslæge Else Kretzschmar Ergoterapeut Hanne Møllegaard Afdelingssygeplejerske Brith Alleslev (Psykolog Torben Bæk Klein)

3 Kvalitetssikring og forskning
Tidligere forsøg Fra kvalitetssikringsprojekt Behandlingsplan sammen med pt. ved start af terapi Evaluering fra pt. ved afslutning af terapi Evaluering fra behandler ved afslutning af terapi Evaluering fra egen læge ½ år efter afslutning af terapi Evaluering fra pt. ½ år efter afslutning af terapi Der er aldrig nogen, der har gjort op på dette materiale

4 Kvalitetssikring og forskning
Design Et kvalitetsudviklingsprojekt, som for at dokumentere effekten af behandlingen består af 3 elementer, som repræsenterer både en kvantitativ og en kvalitativ tilgang samt både et behandler- og et patientperspektiv.

5 Kvalitetssikring og forskning
Design Kvantitative undersøgelser i form af Undersøgelse af forsvarsstruktur før og efter Undersøgelse ved GAF før og efter

6 Kvalitetssikring og forskning
Kvalitativ undersøgelse Anvende patientperspektivet i vurderingen af behandlingen i form af interview, spørgeskema, afslutningsbrev eller lign. Her vil vi gerne have viden om patienternes oplevelser, udbytte og tilfredshed med behandlingen, om behandlingen virker og måske også danne os en mening om, hvad det er der virker eller ikke virker.

7 Kvalitetssikring og forskning
Dilemmaer Laver vi kvalitetssikring og/eller forskning? Gør vi det af nød eller af lyst eller for hvis skyld gør vi det? Hvordan kan vi kombinere nød og lyst? Skal vi forske eller behandle? Projektbeskrivelse/ikke projektbeskrivelse? Vores forskellige videnskabelige baggrund/ vi taler forbi hinanden. Vil vi for meget / vil vi for lidt? Er det relevant at udvikle eget design og egne redskaber, når der i forvejen findes velafprøvede redskaber? Skal vi lave hver sit eller finde en fælles linie?


Download ppt "Kvalitetssikring og forskning"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google