Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse."— Præsentationens transcript:

1 Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse af samarbejdet mellem behandlingspsykiatrien og de kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud.

2 Målgruppen Kommune Botilbud Antal borgere Slagelse Østergården
Århusvej Voksenliv 32 borgere 12 borgere 13 borgere Sorø Sneppevej 37 borgere Ringsted Kilden 6 borgere Holbæk Hybenvang Ungekollegiet 30 borgere 11 borgere Kalundborg Finderuplund 14 borgere Odsherred Grønnehaven I alt 169 borgere

3 Samarbejdsmodel med fire indsatser i pilottest

4 Botilbudsteam – en tværgående og udkørende indsats
Der er garanteret telefonisk kontakt indenfor (optimalt) 24 timer i hverdagene Der gives en akut eller forebyggende hjælp i en ramme på 8-10 ugers periode, der tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. Teamet kan kobles på det enkelte borgerforløb af flere omgange Der gives hjælp i forbindelse med indlæggelse, under indlæggelse og i forbindelse med udskrivning Der indgås aftaler om behandling i eget hjem og mulighed for hyppig kontakt, som suppleres med telefonisk kontakt og virtuelle møder Sygeplejefaglig sparring, vejledning og rådgivning Fokus på brugerinddragelse og peer-forløb med fokus på meningsfulde fællesskaber og aktiviteter i hverdagen Teamet sikrer opstart af forløb med koordinerende indsatsplan og står for afholdelsen af første koordinationsmøde, hvor der sikres et tværsektorielt samarbejde med og omkring borgeren Løbende kommunikation og sparring mellem teamet, botilbudspersonale og øvrige samarbejdspartnere Teamet udbyder gruppetilbud såsom workshops og brugerstyrede samtalesaloner Teamet har til formål at optimere den tværfaglige og tværsektorielle behandling og indsats i borgerens eget hjem og forebygge indlæggelser og genindlæggelser. Teamet vil desuden arbejde med at styrke den sundhedsfaglige rådgivning til botilbudspersonale, arbejde med at forebygge og reducere antallet af volds- og trusselsepisoder på botilbuddene samt forebygge anvendelsen af tvang under indlæggelse. Teamet skal således bidrage til at sikre mere stabile og sammenhængende forløb.

5 Borgerne om koordinerende indsatsplan
”Og så er det bare overvældende, at der er så mange. Men det er også meget smart i stedet for, at der er syv forskellige møder og skulle snakke med folk.” ”Det hjælper bare nogle gange at få samlet trådene, og alle hører, hvad der bliver sagt, så det ikke hele tiden bliver sådan noget: Han sagde, hun sagde…”

6 Medarbejder fra Myndighed om koordinerende indsatsplan
”Jeg synes, det er super godt. Det er tværfagligt, og når man har med borgere med X’s baggrund at gøre, altså specielt når vi har borderline ind over, så er det rigtig godt, at vi sidder i samme rum, og alle hører de samme aftaler. Og at der kommer noget ud på skrift bagefter […] Vi hører alle sammen det samme, og vi går efter den samme plan, så der er ikke tvivlsspørgsmål der.”

7 Medarbejder fra Kriminalforsorgen
om forløb med koordinerende indsatsplan ”Det er lige sådan en, som jeg har savnet i flere år. Det gode ved den er, at vi kan jo se, hvad der er blevet snakket om, men vi har også kontaktoplysninger på de forskellige samarbejdspartnere, så vi hurtigt kan få fat i hinanden”

8 Medarbejder fra sengeafsnit om forløb med koordinerende indsatsplan
”…, det er super godt, at man kan løfte opgaven på den måde, så vi undgår alle de her indlæggelser.”

9 om forløb med koordinerende indsatsplan
Botilbudsleder om forløb med koordinerende indsatsplan ”Jeg synes, det her det giver mening, og så kan jeg godt lide, at… hvem er ansvarlig, og jeg kan se, hvad der er min opgave ind i det her, og I kan se, hvad der er jeres opgave.”

10 Borgerne om botilbudsteamet
”… Det gør bare, at det er nogle friske øjne, og det er forfriskende på en eller anden måde, at de har en anden baggrund, og de har nogle andre øjne og nogle andre vinkler til tingene […].”

11 Borgerne om peer-indsatsen
”Det gør det bare mere ligesindet.” ”Heidi har nogle kvaliteter, jeg godt kunne tænke mig at mange havde […]. Forståelse og ligeværdighed. Og gensidighed. At vi alle sammen er lige meget værd.”

12 Botilbudspersonale om sygepleje-indsatsen
”…det har givet mere sammenhæng for os på den måde, at, nu er jeg jo uddannet pædagog, og jeg føler mig da mere tryg i forhold til, når det har med medicin og sådan nogle ting at gøre.” ”Det var rigtig positivt. Hvis vi ikke havde Birgit som det der bindeled imellem, så ved jeg slet ikke, hvor X var landet henne.”

13 Udbredelse til nye botilbud – og vi ved at det også bliver svært….

14 – om botilbudsteamet og forløbet med koordinerende indsatsplan
Pårørende – om botilbudsteamet og forløbet med koordinerende indsatsplan ”Det synes jeg er rigtig, rigtig fint. Og igen kan jeg kun sige, efter I kom ind… Jeg ved slet ikke, hvor vi ville have været i det her, hvis vi ikke havde haft jer til at samle op på tingene og holde fast og ikke være et talerør for psyk, ikke være et talerør for kommunen men være et talerør for X og mig. Det har været en kæmpe hjælp for os. Det har det. Det siger X også, for vi har også snakket om det efterfølgende, og hun siger også, at selv om der har været mange mennesker, der har været ind over og forvirrende, så har hun været rigtig glad for, at I har været på.”

15 Borgerforløb: borgers kontakt til psykiatrien aug. 2013 – jan. 2019
Samlet antal fysiske kontakter i skadestuen: 155 Samlet antal indlæggelser i perioden: 61

16 Borgerforløb

17 Forløbsbeskrivelse - botilbudsteam
Behandlermøde Forløb afslutning Rundkastning Forløb opstart Koordinationsmøde Batteri Rund fødselsdag Kvælertag Møde DP + KRIM Ildspåsættelse Nedslag 29/11 4/ / / /12 9/ / /1 7/ /2 RoSa forløb Nov. 2018 Dec. 2018 Jan. 2019 Feb. 2019 Indlæggelser 4/12- 7/12 7/12-11/12 11/12- 12/12 13/12 14/12- 15/12 16/12 17/12-2/1 2/1-8/1 8/1 9/1-11/1 11/1-14/1 14/1 15/1-18/1 18/1-19/1 20/1 21/1-13/2 Kontakter Sygeplejerske – borger: i alt 28 / under indlæggelse 14 Dialog med botilbud: 15 Dialog med læger/kp. på afsnit: 15 Behandlermøde: 1 Koordinationsmøde: 1 Botilbud PAM SL2 SL3 SL4


Download ppt "Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google