Bydækkende netværk for kliniske vejledere

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Praksisrettet og udfordrende efter – og videreuddannelse i VIA
Advertisements

Når uddannelse, udvikling og god sygepleje går hånd i hånd.
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Psykoedukation til unge i OPUS
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Sygeplejerskens virke
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Sygeplejeruddannelsen
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Sygeplejerskeuddannelsen
Kan omsorg accelereres?
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 27 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Pitch af sygeplejerskeuddannelsen af Lykke og Trine
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Højskolen for Efter-og Videreuddannelse Interprofessionel Læring og Samarbejde 10. november 2013Chefkonsulent Kirsten Willemoes Knudsen 1.
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
MEDICINHÅNDTERING Kompetenceudvikling for Social- og Sundhedsassistenter i Psykiatrien Region Sjælland i samarbejde med SoSu Sjælland og SoSu Nykøbing/F.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
Velkommen til KIP lancering Kompetencer I Praksis.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
Bachelorprojektvejledning?
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Vidensbaseret praksis i botilbud
De pårørende i beslutningsrummet

Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Kvalitet i uddannelsen
Psykoedukation Workshop 4:
Praktikstedets og -vejlederens rolle og ansvar i social- og sundhedsassistentelevers arbejde med farmakologi og medicinhåndtering / Annemette Olesen, Sundhedsfaglig.
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Bekendtgørelse 2016 Studieordning 2019.
Præsentationens transcript:

Bydækkende netværk for kliniske vejledere Studieunit Uddannelse og arbejdsmiljø September 2018

Dagens tema 1: Tværgående og tværprofessionelle borgerforløb – med fokus på borgerinddragelse

Dagens tema 2: Selvstændighed gennem uddannelsen – Den gode overgang fra studerende til sygeplejerske

Program: 08.45: Tværgående og tværprofessionelle borgerforløb – erfaringer og muligheder 09.00: ”Vi tror, vi inddrager borgerne, men det gør vi ikke”. Oplæg v. Katrina Pitt Winter, projektleder Finsenscenter 09.45: Pause 09.55: Gruppedrøftelse 10.15: Hvad bliver studerende undervist i i relation til borgerindvolvering, borgerinddragelse, fælles beslutningstagning? – Oplæg v. Kathrine Pii, Københavns Professionshøjskole 11.00: Pause 11.15: Begreberne i uddannelsessammenhæng, workshop 12.00: Frokost 12.45: Nyuddannede og nyansatte – undersøgelser og tiltag v. Mia Myhre Jørgensen, Udviklingskonsulent, center for HR og Kvalitet 13.30: Kaffepause 13.45: Selvstændighed gennem uddannelsen – Rammer, regler og praksis 14.45: Opsamling 15.15: Tak for i dag

Summeøvelse: Hvordan samarbejder du med studerende om borgerperspektivet?

Sammenhængende borgerforløb – erfaringer fra 2018 Gode erfaringer – alle lærer og får meget ud af det! Studerende opdager vigtige ting, som arbejdspladsen kan have gavn af  Har især været optaget af: Polyfarmaci, medicinhåndtering Dokumentation og kommunikation Plejeforløbsplaner Med den reviderede sygeplejerskeuddannelse og de nye semesterbeskrivelser er fokus på tværgående borgerforløb skærpet. Eksempel med ilt ved udskrivelsen

Sammenhængende borgerforløb – erfaringer fra 2018 Især to områder for forbedring: Strategisk: Hvad vil I gerne have blik på? Borgerperspektivet Har I fx på jeres enhed et særligt fokus på indflytningssamtaler, kan I med fordel kommunikere det til det kliniksted, I samarbejder med. – gå i dialog med ledelsen om, hvad der kunne være interessant, den studerende også lægger mærke til. Amagerprojektet: Det kræver noget særligt at få blik på, hvad borgeren har behov for. Vi tror ofte, borgeren har overblik over eget forløb, men nogle gange kan andre ting stå i vejen. Fx en borger, hvor sygeplejersken havde hjulpet borger i fht de indsatser, vi tilbyder i SUF: hjemmesygepleje, udbringning af mad, hjælp til tøjvask osv. Det viste sig, at det, borgeren i virkeligheden var optaget af, var hvordan han skulle få slået sin græsplæne. Hvordan kan vi så få et særligt blik på borgerens perspektiv? – Det kan måske handle om at spørge på andre måder, end vi er vant til – eller det kan handle om at være tilstede med et andet formål. Det er noget af det, vi sætter særligt fokus på i efteråret 2018, når det handler om semester 6 – i et projekt i samarbejde med KP, spl og fys studerende. – og det er også det, vores to oplægsholdere i formiddag vil hjælpe os at få blik for.

Pause

Gruppedrøftelse: Hvilke pointer fra Katrina Pitt’s oplæg er vigtige at formidle til de studerende? Hvorfor er det vigtigt? Hvilken betydning får oplægget for vores praksis som kliniske vejledere?

Pause

Gruppedrøftelse: Hvordan oplever I, borgerne gerne vil inddrages? Hvilke erfaringer har I? Hvordan gør vi? – og hvad kan vi gøre mere? Hvor har vi evt. brug for mere viden?

Frokost

To minutter: Hvad ville du gerne selv have prøvet eller øvet dig mere i, mens du selv var studerende/elev?

Selvstændighed gennem uddannelsen – den gode overgang fra studerende til sygeplejerske

Selvstændighed gennem uddannelsen Den nyuddannede skal: ”Selvstændigt kunne varetage klinisk lederskab og klinisk beslutningstagen i samspil med patient, borger og pårørende om sygepleje samt indgå i tværprofessionelt og tværsektorielt samspil på individ-, gruppe- og samfundsniveau såvel nationalt som internationalt” (Studieordning, Professionsbachelor i sygepleje, 2016)

Selvstændighed, definition: ”I stand til at tænke og handle uden at føle sig bundet af råd, vejledning, forbilleder eller anden hjælp udefra” (Den danske ordbog) Tager selv initiativ Alene?

Selvstændighed, 1. semester: Kan selvstændigt anvende viden om basale hygiejniske principper Tager selv initiativ Alene?

Selvstændighed, 4. semester: Kan selvstændigt anvende viden om udvalgte emner inden for sygdomsfaglig viden, anatomi, fysiologi, patofysiologi, farmakologi, medicinhåndtering, ernæring, sundhedsfremme og forebyggelse relateret til klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab i udvalgte borgersituationer Tager selv initiativ Alene?

Selvstændighed, 6. semester: Kan selvstændigt håndtere klinisk lederskab af borgerforløb samt af pleje- og behandlingsforløb i samspil med borger, pårørende samt andre fagprofessionelle under hensyntagen til kvalitetssikring og kvalitetsudvikling Tager selv initiativ Alene?

Hvad siger de studerende? At selvstændigt kunne varetage medicinhåndtering Selvstændig kørsel! Som studerende har man brug for at komme ud og køre selvstændigt og selv komme ud til borgere. Det gør, at man bliver selvstændig og ansvarsfuld - specielt nu hvor det er den sidste lange klinik. De studerende blev spurgt til, hvad der havde særlig betydning for deres læring og udvikling i klinikken

Hvad siger de studerende? Min kliniske vejleder var både god støtte, og meget fagligt dygtig at samarbejde med. Jeg har oplevet at få rigelig med information og svar på mine spørgsmål, derudover vejledning og oplæring i de opgaver jeg ikke før har udført Godt læringsmiljø. God mulighed for at spørge og meget kompetente medarbejdere Min vejleder var med til at løfte niveauet teoretisk og det var super god vejledning. Mulighed for faglig sparring. Mulighed for selv at kunne tilrettelægge forløb efter egne interesser. De studerende (her på 6. semester)blev spurgt til, hvad der havde særlig betydning for deres læring og udvikling i klinikken

Rammer i SUF:

Selvstændighed gennem uddannelsen – den gode overgang fra studerende til sygeplejerske Hvordan arbejder I med selvstændighed hos jer? Hvad fungerer godt? Hvad er svært? Hvad skal jeg hjem at gøre? Hvordan går jeg i dialog med kollegaer og medarbejdere?

Tak for i dag – vi ses igen d. 29. november