Velkommen til fagligt samspil

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Undervisningsplanlægning
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Reform af de gymnasiale uddannelser Esbjerg 5. nov 03 / TC.
Tuberkulose (1) Beskriv forløbet af en infektion med tuberkulosebakterien Mucobacterium tuberculosis. Forklar hvordan bakterien spredes og hvad immunsystemet.
Gymnasiets opbygning Studentereksamen STX OptagelseStruktur Grundforløb og studieretninger Valgfag.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Landsprøver Hvert forår på 4. og 6. klassetrin
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
En dansk personlig kommentar til forslag til læreplan i naturfag og til fysikk 1 og 2 Albert Chr. Paulsen, IMFUFA, Roskilde Universitet.
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Kulturforståelse niveau C
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning 1.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Teori og praksis i pædagoguddannelsen ›V. Lene Storgaard Brok, UCC og Lisbeth Haastrup,
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Øvelse 1: First Impressions
Studieområdet på hhx Præsentation af EVA’s følgeprojekt vedr. studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse på stx Konference om Studieretningsprojektet.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
WORKSHOP 1A, DLF-kursus, Brandbjerg, 25. november 2015.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tal i familien IT-projekt Brørup skole 2.B at eleverne får en bevidsthed om, at de via deres familie er en del af et fællesskab at de får kendskab.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Udkast til justering af KS
Trivselsmålingens resultater på vores skole
Naturfag.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Karakterer og læring.
IT undersøgelse på Breum Skole
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Simulering af binomialforsøg
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …
Præsentationens transcript:

Velkommen til fagligt samspil Hvem er vi? Vi laver en kort præsentation af os selv – 30 sek. til hver

”kom i gang øvelse” Skriv hvad på tænker på, når du hører sætningen ”Fagligt samspil i international økonomi og matematik”. Beskriv nogle af de erfaringer du har med fagligt samspil Vi sørger for der er papir på bordene – eller skal vi oprette en padlet – så alle kan følge med i hvad der skrives? Sætter du denne i gang Ken? Den klarer jeg – fokus her skal være ”følelserne” i forbindelse med de faglige samspil og ikke så meget det indholdsmæssige – det kommer jo i bordet rundt ikke sandt? 10 min

Bekendtgørelsen de gymnasiale uddannelser Fagligt samspil § 24. Med henblik på fagligt samspil i undervisningen mellem fag og forløb m.v. efter lovens § 30 organiserer institutionen arbejdet med at sikre samspillet i hold af lærere (lærerteam). Institutionen fastlægger et lærerteams opgaver med hensyn til planlægning, gennemførelse, evaluering og udvikling af undervisningen. § 25. Institutionen fastlægger efter drøftelse med det eller de relevante lærerteam en overordnet, kortfattet og overskuelig plan (studieplan) pr. klasse for progressionen i samspillet i undervisningen mellem fag og forløb m.v. for at sikre sammenhæng og kontinuitet i uddannelsen. Jeg tager kort de to næste dias så er kl 12

Lov om gymnasiale uddannelser § 31. Undervisningen i uddannelserne organiseres med udgangspunkt i klasser og hold. Ved afslutningen af grundforløbet dannes klasser i forbindelse med fordelingen af elever i studieretninger. Studieretningsklasserne skal understøtte et fagligt samspil mellem studieretningsfagene, obligatoriske fag og valgfag samt elevernes tilhørsforhold til klassen i den valgte studieretning. Maybrit

Matematik - læreplanen Ved prøve, hvor faget indgår i fagligt samspil med andre fag, lægges der vægt på eksaminandens evne til at: ̶ kombinere viden fra forskellige fagområder i løsningen af flerfaglige problemstillinger ̶ anvende matematisk modellering i samspil med andre fag. Ken

International Økonomi International Økonomi har et naturligt samspil med Matematik. Således forventes eleverne at inddrage matematik i undersøgelser. Hvis International økonomi A indgår i studieretning med matematik A gennemføres på 3. år som et af de problemorienterede projekter, et særligt forløb om brug af matematisk modelleringskompetence i forbindelse med samfundsøkonomisk analyse. Ken

FLERFAGLIGT SAMSPIL Fagenes samspil har til formål, at give eleverne indsigt i, at virkelighedsnære problemstillinger er sammensatte, og at løsninger forudsætter: At fagene spiller sammen At metoder og arbejdsformer indgår i en helhed At faglig fordybelse og refleksion er nødvendig At praktik og teori er hinandens forudsætninger Konklusion: Der er masser af krav om matematiks deltagelse i det flerfaglige samarbejde. Så vi skal arbejde flerfagligt! Ken

Hvordan kan vi bruge matematik i fagligt samspil Et hjælpefag, der benyttes til konkrete beregninger, beskrivelse af data/observationer fra andre fag ved fx regression etc. Som et teoretisk fag (matematik for matematikkens skyld), og hvor det andet fag i projektet fungerer som hjælpefag ved at anvende de teoretisk udledte resultater. En kombination af ovenstående, hvor motivationen for abstrakt arbejde med faget kommer fra en anvendelse i et andet fag. Ken - Hjælpefag i positiv betydning

Erfaringer/holdninger   Svær kunst rent fagligt og kollegialt Manglende prioriteringer/ Manglende kendskab til andre fag! Er matematik for svært? Dræber vi vores elever?? Udfordrende men spændende og udviklende! Eleverne ELSKER når tingene hænger sammen og derved giver mening. Fagpersonen skal være villig til at tage chancer og måske endda gå på kompromis med egne holdninger. Vi bliver klogere og samarbejdet med andre fagkollegaer er sjovt. Den tager Ken

Bordet rundt Hvad er mine erfaringer med fagligt samspil mellem matematik B og International økonomi Hvilken grad af samspil var der tale om? Hvilken rolle spillede matematik? Maybrit - 10 minutter når de er færdige er kl 12.15

Hvor kan jeg hente inspiration? Econ.systime.dk Maybrit

Vi har lavet en pixi-bog https://sites.google.com/knorddoc.dk/pixi-ioe-mat Ken

Udvikling af flerfaglige forløb To og to udarbejdes en skitse til et flerfagligt forløb i et af emnerne: - Finanspolitik - Indkomstdannelse - komparative, kvalitative og kvantitative metoder, herunder matematisk analyse Beregning og fortolkning af vækstrater, andele og indeks Brug af lineære funktioner Simpel databehandling i regneark Fortolkning af resultater fra statistiske analyser. Maybrit

I skal redegøre for: Den flerfaglige problemstilling i forløbet Graden af det faglige samspil Overordnet forløbsplan

Forløb Kernestof-u.plan Aktiviteter Interessant Samarbejdspartnere Fag og tema/emnevalg Aktiviteter Interessant Samarbejdspartnere Variation Så blev kl 12.30  - den her sidste har jeg nok brug for at du forklarer mig lidt om hvordan vi skal bruge den? Motivation Tidsramme