Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …"— Præsentationens transcript:

1 Det første vejledende opgavesæt i matematik A - herunder mindstekravsopgaver

2 Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …
Delprøven kun med formelsamling Mindstekravsopgaver Nyt kernestof Nye opgavetyper Det, der er gammelkendt …

3 Delprøve 1 Kun med formelsamling.
Signalerer, hvad eleverne forventes at kunne uden udlicitering til CAS. Håndregning som fx differentiation og integration af simple funktioner. Opgaver, der kræver ræsonnement men ikke væsentlige beregninger. Vi havde også tidligere opgaver, hvor CAS ikke var en (større) hjælp. Opgaver, hvor løsningen nemt kan konstrueres i fx Geogebra, men hvor vi ønsker at eleven viser en analytisk løsning.

4 Formelsamling

5 Delprøve 2 Mange af de samme opgavetyper som hidtil samt nye typer:
Behandling af større datamænger. Nyt kernestof: Diskret matematik Statistik CAS og Geogebra er til fri afbenyttelse, men der skal stadig argumenteres og dokumenteres.

6 Fra matematikkommissionens rapport
Mindstekrav: Sigter mod beståelse. Mindstekrav handler altså om eksamen. Basale færdigheder: Sigter mod forståelse. Basale færdigheder handler altså om tilegnelse og omgang med matematik Mindstekrav angår indhold og kompetencer fra læreplanen på det niveau, der afprøves, og fastlægges ved en faglig og taksonomisk vurdering, som afspejler det pågældende trin. De vil indbefatte basale færdigheder som skal erhverves på niveauet. Basale færdigheder fastlægges ud fra en rent faglig vurdering. Basale færdigheder kan både være medbragte og omhandle nyt stof.

7 Mindstekrav – vejen til at bestå

8 Strategier til at bestå!
Læs sættet igennem og dan et overblik. Løs alle mindstekravsopgaver (8 stk.). Løs en anden opgave for hver droppet mindstekravsopgave.

9 Den sædvanlige introduktion …

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Gruppearbejde Frem til frokost kl arbejder vi med mindstekravsopgaver. På bordene ligger et eksemplar af de seneste 3 års eksamenssæt i Mat A. Disse kan også hentes på Materialeplatformen. Diskutér i grupper, hvilke opgaver (8 stk.) der efter jeres mening kunne have været mindstekravsopgaver ved den pågældende eksamen. Overvej, hvordan man bedst kan arbejde med mindstekravsopgaver i undervisningen.


Download ppt "Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google