Erfaringer og metoder til at arbejde med social kapital

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Social Kapital – rig på relationer
Advertisements

Konsulenter i praktik 9. laboratorium 26. februar 2013
Fra Branchearbejdsmiljørådene
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Social kapital – rig på relationer
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Velkommen Niels Møller.
Jeg støtter barnet ved:
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Inklusion i Børneinstitution Højme
• Diplom- eksamensprojekt, • SAM 24. marts 2010 • Eksamensprojektstuderende: Karsten Sørensen Karsten Sørensen.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Nyheder på den fleksible måde Tættere på hverdagen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
FAGLIG TRIVSELSMÅLING Om at bruge trivselsmåling som værktøj i strategisk kompetenceudvikling Oplæg ved Region Hovedstadens Uddannelseskonference Fredag.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Velkommen til Årets arbejdsmiljøtopmøde i Industrien
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Thomas Bartels, VFAs rejsehold 15. april 2015
Karriereudvikling på dagsordenen. Hvorfor vil vi arbejde med karriereudvikling? For at udvikle strategisk vigtige kompetencer? For at fastholde og tiltrække.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Social Kapital På Borgerskolen. Hvad var baggrunden for at arbejde med social kapital? AMR – dag :Konsensus-skema Projekt i Gruppeordningen MED – dag:Social.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Dialogmøde den 13. november 2008
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Sådan arbejder den gode TR
Den værdifulde arbejdsplads
Mere MOST - mindre fravær
Fællesskabets fysiologiske virkning
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Analyse af arbejdsproces og faggruppernes bidrag
Forandringer, udbud og arbejdsmiljø
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Tag snakken – bryd vanerne
Hospitalsenheden VEST
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Erfaringer og metoder til at arbejde med social kapital 27-12-2018 Erfaringer og metoder til at arbejde med social kapital Kursus i Social Kapital for TRIOer i Høje Taastrup Kommune Første kursusdag, den 2. november 2016 Inger-Marie Wiegman imw@teamarbejdsliv.dk www.teamarbejdsliv.dk

27-12-2018 Nogle Hovedpointer Den sociale kapital kan forøges gennem en målrettet indsats Både internt i grupper, mellem grupper og mellem ledelse og medarbejdere Der er mange forskellige metoder Der er meget godt BAR-materiale! Det er opgaven og samarbejdet om den, der er i fokus Det kræver mod at sige, at noget kan gøres bedre Det kræver nysgerrighed og åbenhed at lytte til forbedringsønsker Der skal skabes en ramme om dialogen Der er meget få, som bevidst ønsker at besværliggøre andres arbejde Den sociale kapital påvirkes (også) af alt det, vi gør, når vi ikke arbejder bevidst med den! En bevidsthed om det er vigtig!

Målrettet opbygning af den sociale kapital kræver, at: Der er nogen, der vil det (leder, TR, AMR = TRIO) Det sættes på dagsordenen på en meningsfuld måde Der skabes rum for dialogen Der fokuseres på det, der kan gøres noget ved Der er opbakning oppefra i organisationen Der kan hentes hjælp, hvis der er behov for det Erfaringer fra ”Det stærke Fællesskab”

Konkrete erfaringer fra ”Det stærke fællesskab” Der er sat fokus på kerneopgaven Der er skabt struktur og rammer, der befordrer samarbejdet Planlægning og fordeling af opgaver er blevet bedre Relationen mellem top og bund er styrket

Erfaringer og værktøjer fra ‘Det stærke fællesskab’ 27-12-2018 Erfaringer og værktøjer fra ‘Det stærke fællesskab’ Er kort beskrevet i Social Kapital på social- & sundhedsområdet 9 værktøjer er beskrevet på i hver sin lille folder: Fire hurtige (lille spørgeskema, primært lodret tillid og retfærdighed) Italesættelse (på baggrund af filmklip fra Matador og Rejseholdet) Rumøvelse (dialog om social kapital) Spørgeskema (lidt mere omfattende) Kom godt i gang (afklaring for TRIOen) Netværksmøder (erfaringsudveksling mellem forskellige enheder) Refleksioner (i linjeledelsen) Observation (‘diamantjagt’ fx på personalemøde) Inspirationshæfte med 16 konkrete eksempler fra et hospital og en kommune Det hele findes på http://www.etsundtarbejdsliv.dk/socialkapital/vaerktojer Filmklip findes på http://www.arbejdsmiljoweb.dk/sk-filmklip

Tak for ordet! Inger-Marie Wiegman TeamArbejdsliv ApS 27-12-2018 18-11-2011 Tak for ordet! Inger-Marie Wiegman TeamArbejdsliv ApS imw@teamarbejdsliv.dk Mobil 29 84 01 64 www.teamarbejdsliv.dk