Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Velkommen til Handelsskolernes Grundforløb hg
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
på seminariet Tankegange og indhold
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
5 IT-didaktiske principper
Progression i samfundsfag
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Undervisningsplanlægning
Grundlæggende IT, niveau G
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Økonomistyring og økonomiske modeller
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Et godt afsæt – Handelsskolernes grunduddannelse
Velkommen til Campus Roskilde
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Max 3 forsøg på eud.
Studieretningsprojekter
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Social- og sundhedshjælper retning
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Helhedsorientering & Tværfaglighed
”Omverdenens krav” Undervisningsministeriet skriver:
GF 2 - sosu Udkast.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højre klik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis tegne- hjælpelinjer på.
AFSÆTNING C - Markedsføringsplanen - Praktisk segmentering.
DE MERKANTILE ERHVERVSUDDANNELSER 2015 EUD 10 – Handel, kontor og forretningsservice.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Skriveperiode (synopsis)
Grundfaget teknologi i EUD
Merkantil EUX Muligheder og udfordringer for det studiekompetencegivende forløb Titeldias EUX merkantil.
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Naturfag.
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Dagens indhold Reformens overordnede mål
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Velkommen til fagligt samspil
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
SIP3: Differentiering Temaer
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Program for dagen Ankomst og kaffe
Sundhed I den pædagogisk praksis
TEMA 1 Kompetence afklaring ca. 2 uger
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning

Nye fagbilag og vejledninger Der har medvirket følgende lærere i arbejdet: Bruno Sørensen, Skive Handelsskole (afsætning) Gitte Markvardsen, K Nord (afsætning) Henrik Ross, ZBC (erhvervsøkonomi) Birgitte Schou, Silkeborg Business College (erhvervsøkonomi) Fagbilagene med ny opbygning – bl.a.. opdeling i fagmål, kernestof og supplerende stof Vejledningerne opbygget pr. niveau Fokus har været på lærernes praktiske anvendelse i faget Eksempler på helhedsorientereret undervisningspraksis og tværfaglighed

Fagenes formål Afsætning Erhvervsøkonomi Opnår grundlæggende forretningsforståelse Vægt på salg, service, rådgivning, markedsanalyse og markedsføring Styrke evnen til at afsætte produkter og tjenesteydelser Forstå offentlige og private virksomhedernes strategiske grundlag for valg af konkrete afsætnings-, salgs- og servicekoncepter. EMU side Erhvervsøkonomi Erhvervsøkonomiske kompetencer med henblik på at varetage arbejdsopgaver i en virksomhed Identificere, behandle og formidle de typiske erhvervsøkonomiske problemstillinger, der indgår i elevens uddannelsesområde Almendannende formål og studieforberedende aspekt

Kernestof afsætning Niveau F: Undervisningens omdrejningspunkt er ”den gode sælger/servicemedarbejder” og på niveau E, “Virksomheden og dens omverden”. Niveau C: Forretningsforståelse Der er i høj grad sammenfald mellem kernestoffet på niveau D og C, hvorfor disse niveauer er beskrevet samlet. Udgangspunktet for beskrivelsen er niveau C, som er slutmålet for hovedparten af de erhvervsuddannelser, hvor faget indgår. På niveau C skal eleven anvende teorier og modeller til løsning af afsætningsmæssige problemstillinger, hvor der på de underliggende niveauer i højere grad er tale om at kunne forstå og redegøre for begreber og metoder. Dette afsluttende niveau bør føre frem til at eleven har et solidt kendskab til købmandskab og forretningsforståelse og kan anvende relevante metoder og værktøjer i sammenhæng med disse begreber. Undervisningen bør primært være problem- og projektorienteret

Kernestof erhvervsøkonomi Undervisningens omdrejningspunkt på niveau F er den simple personligt ejede handels- og servicevirksomhed På niveau E udvides med ansatte På niveau D udvides med virksomheder, der er etableret i selskabsform. På niveau C udvides med produktionsvirksomheder, der i sin form har en større kompleksitet end de øvrige virksomhedstyper. I forhold til de underliggende niveauer stilles der større krav til, at eleven selvstændigt kan foretage analyser og vurderinger af det erhvervsøkonomiske stof. Undervisningen bør primært være problem- og projektorienteret

Problemstillinger Begge fag: Erhvervsøkonomi: Undervisningen i det merkantile grundforløb sigter mod C-niveau, som også er det niveau eleven udprøves på  Mål fra underliggende niveauer inddrages i undervisningen, i det omfang skolen vurderer det nødvendigt, for at eleven kan gennemføre C-niveauet   Helhedsorienteret undervisning anvendes til at inddrage faglige elementer fra fagene, hvor der er en naturlig sammenhæng, herunder fra det uddannelsespecifikke fag Det er skolen, der i LUP’en skal definere, hvilke undervisningsaktiviteter, der udfolder fagets mål Der er caseeksamen i alle grundfag på Kontor, handel og forretningsservice Erhvervsøkonomi: Produktionsvirksomheden er et tema på niveau C, fordi eleverne på dette niveau skal have kendskab til denne mere komplekse virksomhedsform Det giver eleverne en god forståelse af produktionsleddet, ligesom der jo også i fx dagligevarebutikker foregår produktion, fx i en slagterafdeling. Faget skal kunne bruges som løftestang for  virksomhedsøkonomi B. 

Pædagogiske begreber i spil Helhedsorientering Tværfaglighed Læringsmålstyring Anvendelsesorientering Kollaborativ læring Tegn på læring Viden, færdigheder og kompetencer UVD - Undervisningsdifferentiering Synergi mellem fagene Erhvervsfag Uddannelsesspecifikke fag Grundfag 25-12-2018

Faglige mål som læringsudbytte Viden, noget man har Færdigheder, noget man kan Kompetence, noget man gøre hensigtsmæssigt i en konkret situation 25-12-2018

Det merkantile grundforløb

Det merkantile grundforløb

Undervisningscases Afsætning v. Bruno Sørensen Praktisk segmentering Markedsføringsplanen  Erhvervsøkonomi v. Henrik Ross Start en virksomhed Produktionsvirksomhed