Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Advertisements

Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
17½ års samarbejde i Aarhus
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Ny Førtidspension og fleksjob reform
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Administrative pejlemærker i BUF
Tværgående indsats for unge årige
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Kontanthjælpsreformen
Kend din Kerneopgave Silkeborg September 2014
Kodeks for offentlig topledelse
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Uddannelsesafklarende samtaler
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Den kommunale vejledning om STU
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Aabenraa Modellen.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Mål- og resultatstyring
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Ungeindsatsen En Praksisfortælling ved Kurt Nygaard Jobcenterchef i Jobcenter Horsens.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Hvor står vejledningen i dag?
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Forandringsteori i praksis Udviklingsprojekt omkring den nye ungeenhed i Jobcenter Horsens.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
En for alle! Ungeenheden i Ringsted Kommune Beskæftigelsesregion Midtjyllands Vejlederkonference 3. februar 2011 Ved leder af Ungeenheden Britt Lyndgaard.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Aabenraa Modellen.
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil Ungeenhedens kerneopgave: Ungeenheden støtter den unge i at påbegynde og fastholde uddannelse/job, så den unge kan forsørge sig selv på bedst mulig måde og med mindst mulig støtte. ”Alle skal have det rigtige tilbud første gang – vi skal op af trappen og ikke ned!”

Hvem er vi? 80 medarbejdere: En ungechef og 2 afdelingsledere 26 sagsbehandlere 4 administrative 1 faglig koordinator 1 projektkoordinator 1 økonomiansvarlig 3 fagansvarlige 8 UU-vejledere 4 virksomhedskonsulenter 3 projektmedarbejdere 6 hjemmevejledere 20 mentorer

Organisering

Hvad er vi? Én indgang for unge ledige og/eller socialt udsatte Etableret i 2013 pba. et politisk initiativ 11 forskellige organiseringer på de første 4 år – helhed og samspil tager tid Tilpasning af målgruppen i år 2 Fokus på kerneopgaven Mange forskellige fagligheder samlet under ét tag med én økonomi og én ledelse LAB SEL LAS UU Myndighed og udfører = en samlet indsats

Grundidé Rive siloer ned Afsæt i den enkelte unge Skabe en enkel, robust, sammenhængende og handlestærk enhed En synlig, fysisk ramme om ungeindsatsen Prioritere ungeindsatsen – politisk og administrativt En samling af ressourcer, kompetencer, viden og erfaringer Fælles retning og mål for de unge

Hvem er vi her for? Unge ledige Uddannelseshjælp Kontanthjælp ressourceforløb Unge med behov for sociale indsatser Botilbud Misbrugsbehandling Bostøtte Unge i udskolingen (UU) ”Frie Fisk”

Hvad vil vi opnå?

Fra grundskole til uddannelse eller ledighed…

Hvordan gør vi?

Hvordan gør vi? - grundlæggende værdier? Vi har den unge i centrum: Vi løfter i flok Vi ønsker at se sagen fra flere sider Vi møder mennesker i øjenhøjde Vi viser vejen Vi giver ikke op

Hvordan gør vi? – principper/metoder Vi er ambitiøse på de unges vegne Vi leder efter glimt i øjet og motivation Vi tror på at alle der ønsker det, skal have den nødvendige hjælp Vi skal være garant for de svage og umælende Vi skal være dem de andre gider lege med Vi tænker i hele indsatser; job, uddannelse, behandling, støtte, efterbehandling mv. Vi minimerer overgange – vi venter ikke på de andre, men gør det nødvendige Vi sætter lokalsamfundet i spil Vi skaber netværk – både for os selv og de unge Vi finder de individuelle løsninger og agerer på baggrund af mening Vi presser og kræver, hvor og når det er muligt Vi lader ikke lovgivningen begrænse os, men ser det som vores legeplads Vi er økonomisk ansvarlige Fundamentet er tværfaglig sparring – fagmøder/visitationsmøder hver 14. dag

Hvordan gør vi? – STU UU er indgangen 2 årlige visitationsmøder Visitationsudvalget er tværfagligt og tværkommunalt STU-unge behandles efter samme metoder, principper og tilgang som alle andre unge: Garant for de svage og umælende Individuelle løsninger Alle muligheder i spil Høje ambitioner En helhedsorienteret plan Det løbende arbejde Revideret politik + visitationsprocedure Samarbejde m/ lærerne En lokal STU?

Hvad nu? FGU/KUI

Spørgsmål?