Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme."— Præsentationens transcript:

1

2 Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
- Mellemtrin samt udskoling. Modtager elever – primært fra ”fødeafdeling” - 25 medarbejdere i alt. - Ambition/mål: Alle elever skal evne at gennemføre valgt ungdomsuddannelse. Alle elever skal evne at gennemføre afgangsprøve ( minimum 02 i dansk og matematik) samt gennemføre nationale tests. Alle elever skal evne at kunne transportere sig selv v.hj.a. offentlig transport. Alle elever skal opnå størst mulig omverdensbevidsthed.

3 Fordrer: Et personale, der har høje ambitioner på elevernes vegne.
Et personale, der har høj grad af kollektiv selvtillid. Et personale, hvor professionssamarbejdet er en naturlig del af hverdagen. Et personale, der ser på muligheder frem for begrænsninger. Et personale, der tænker ”os”, fremfor ”vi og dem”. Et personale, der evner at være cirkulære, indenfor de angivne rammer. Et personale, der er stolte af deres arbejdsplads og hvor arbejdet giver mening. Et personale der har format til at tilslutte sig nye tiltag, undersøge, tage chancen. En enig ledelse.

4 Tilbageblik: En organisation præget af mange sygemeldinger/stress.
En organisation med mange ”lokale høvdinge”. En organisation, med en ”os & dem” kultur internt. En organisation, uden fælles ledelsestilgang/tænkning. En organisation, hvor fritagelse fra FSA/FS10 og tests var reglen. En organisation, med mange ”synsninger/plejere/ synd for”. En organisation uden fælles diskurs….

5 at sådanne påvirker kerneopgaven.
Ledelse: Overordnet strategisk ledelse: Analysere fra flere vinkler, tænke frem, give tid, medinddrage, ambitiøs, tage beslutninger – også de svære, evidens, swot-analyse, hvor skal vi hen, kompleksreducere, omsætte teori til praksis…. Bevidsthed om, at flere optikker er i spil, er nødvendige for at lede f.eks.: Skolen som strukturelt system: Lederen analyserer, fokus på samspil mellem struktur, strategi omgivelser, facts og data, regler, drift… Skolen som et socialt og menneskeligt system ( HR): Lederen er katalysator, fokus på teamwork, motivation, mennesker, personlige relationer, følelser, holdninger…. Skolen som et politisk system: Lederen advokerer, forhandler, fokus på magt, netværk med centrale aktører, win-win løsninger, overtalelse, fagpolitik/……. Skolen som symbolsk system: Lederen som ”performer”, symbol-arbejde, formulerer og kommunikerer vision, fortæller historier, inspirator, ”branding”….. Uanset hvilke beslutninger der tages, skal der altid være bevidsthed om, at sådanne påvirker kerneopgaven.

6 I dag er vi bl.a.: Gået fra pensumstyret undervisning til målstyret læring. Alle elever testes/9. klasseprøve/befordrer sig selv/fritagelser undtagelsen. Med i forsøg ift. F.F.M. Samarbejde med idrætsforening. NNS (forpligtende netværk) – ” Snart også med musiksted og musikskole” Engageret personale, der har mod/vil/overskud til at turde Fælles diskurs. Citat: ”Mette! havde du for bare 3 år siden sagt, at vi muligvis skal sammenlægges med ”fødeafdeling”, havde der været kaos og sygemeldinger! Nu er det bare sådan: Det bliver da spændende. Vi er jo vandt til ændringer” 


Download ppt "Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google