Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gitte Rosholm Advice A/S
Advertisements

Hvordan kan du arbejde med meningsfuldhed?
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Ungdomsskolens udfordringer og strategiske rolle US Centret 2. marts Klaus Majgaard.
Ledelse af frivillige i naturparker dag 2 Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
ET SPORTSPSYKOLOGISK PERSPEKTIV BEDST NÅR DET GÆLDER…
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Projekt : ”Styrket samarbejde mellem borgeren, myndighed og udførende virksomheder ” Deltagere er Ledere og medarbejdere indenfor Handicap og Socialpsykiatriområdet.
Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Den nye verden Hver dag bringer en ny global nyhed Vores liv påvirkes direkte af globaliseringen Tidligere var nationalstaten rammen om politiske beslutninger,
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Samskabelse af frivilliges bidrag til velfærdsservice
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
En nordjysk investering – Vejle
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
THY Business Breakfast.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Børnebakkens Indsatser
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune
Den gode læge Yngre Lægers politik
Forberedelse til eksamen
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Fælles ledelsesgrundlag
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv
Køreteknik.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Walt Disneys kreativitetsmodel
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
SUMO - analyse.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Strategieksekvering DON´T STOP THINKING ABOUT TOMORROW
Praksisnær praktikpladsformidling
Region Midtjyllands opgave
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
Hvad sker der med universiteterne? Afskedsforelæsning 1. marts 2019
Debatten om den almene struktur Historik, statistik – og et kik i krystalkuglen Bjarne Zetterström.
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Præsentationens transcript:

Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord Man kan godt forestille sig fremtiden, men det er summen af ”fortidens” erfaringer og nutidens tendenser, der udstikker jeres sejlads Summen af fælles erfaringer: Stil op på en række .. fra færrest til flest års erfaring – Hvor mange? Tænk tilbage på dit første fuldtidsjob – hvad lavede du (skriv) Hvad lavede du når du havde fri? Beskriv din leder dengang – hvordan var hun/han Hvad var dit mål med dit daværende job? Hvad drømte du om? Hvilket råd ville du have givet dig selv som ansat dengang (med den viden du har nu) Hvilket råd ville du give din daværende leder Hvilket råd vil du give din nærmeste leder? (og dig selv nu som leder)

Strategisk ledelse set fra en bakketop Strategisk ledelse betyder at du kravler op på en bakketop og får overblikket over landskabet i stedet for at stå på jorden med dine medarbejdere og tale om hvor stor bakken mon er. Strategisk ledelse kræver viden, overblik, evne til at handle. Strategisk ledelse handler om, at have en mission, og derefter få den opfyldt. Måske ønsker man sig en særlig profil for sin institution. Strategien ligger i, hvordan man kommer derhen man gerne vil. På vejen skal man måske optræde på flere arenaer: Skærp opmærksomheden på hvordan arenaerne indad og udad spiller sammen – for at blive klogere på hvordan du som leder skal navigere i feltet Ny velfærdsledelse kræver skarp bevidsthed om, at lederen dels står i centrum af egen organisation – og dels befinder sig i et krydsfelt, der handler om både at skulle mobilisere ressourcer uden for sin organisation, dels få sin organisation med på nye opgaver. Udadtil: Samarbejde, partnerskab, facilitering, netværk er kodeord Indadtil: Arbejde med at lukke op invitere andre ind og opfordre til at løse opgaver på nye måder. Mobilisere lokale kræfter om fælles udfordringer (intern kommunikation vigtigt) Drivkræfter: Politiske målsætninger, lovgivning, syn på borgere eller økonomiske prioriteringer Aktører, roller, relationer: Indenfor f.eks. medarbejdere, lederkollegaer . Udenfor: pårørende, foreninger Sammenhænge: Man kan ikke løse opgaven med udgangspunkt i organisationens egen logik. Det kræver mentalt omstilling at tænke helt anderledes På vej derop, skal du optræde på flere arenaer. Er du scenevant der?

Hvad sker der på de mange arenaer Hvad sker der på de mange arenaer? Hvilke skal du bruge for at nå dit mål? Hvilke udfordringer er der? ’Hvad sker der på de enkelte arenaer? Den sociale arena: vigtig – her påvirker lederen medarbejderne.. hvordan skal der samarbejdes, og hvad vil lederen med sit personale på lang sigt. Den politiske arena: her påvirker lederen de politiske beslutninger, her kan man med fordel danne netværk og alliancer med andre ledere. Denne arena er en af de mest strategiske Produktionsarenaen: Lederen leverer serviceproduktion. Aktuel ved sammenlægning eller nye opgaver.. man skal finde du af hvordan man griber det an, så proces og slutprodukt bliver bedst muligt. Arena for markedet: Vigtig hvis der kan opstår konkurrence omkring markedet for institutionens serviceydelser. Arenaen for Bevidsthedsdannelse: Vigtig at bevæge sig på!, især hvis der skal ske forandringer. Gælder om at flytte bevidstheden hos ansatte, forældre/pårørende, politikere og andre. Skabe nye dagsordener. F.eks gennem høringer om nye ideer. Arena for visioner og tro: vi ved ikke alt, derfor må vi tro på .. Her kan man f.eks. skabe motivation ved at give udtryk for at man virkelig tror på at en sag har betydning. Den kulturelle arena: Her kan lederen påvirke forskellige kulturer i institutionen og udenfor. Kan være medarbejderes holdning til ledelse, eller at nogen holder hånden over en kollega der drikker Arena for Arkitektur og æstetik: De fysiske rammer. Underbygger rammerne institutionens pædagogik. Hvad møder forældre/pårørende .. er her ordentligt eller rodet?   Er I scenevante på alle arenaer? Skal man tænke langsigtet er man også nødt til at tænke kortsigtet,