Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune"— Præsentationens transcript:

1 Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune
”Vi gør det sammen” Borgmester Claus Wistoft Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune

2 Hvad er det vi vil? Syddjurs Kommune vil være et smart samfund, hvor innovation, lønsomhed og udvikling går hånd i hånd med udbygningen af den digitale infrastruktur. Vi tror på, at adgang til digitalt netværk og højhastighedsinternet er en hjørnesten i fremtidssikring af kommunens samlede konkurrenceevne. Vi ved, at den digitale infrastruktur er en væsentlig forudsætning for at kunne udbrede digitale velfærdstjenester, optimere kommunikationen, skabe nye netværks- og løsningsmodeller – altså et særdeles godt udgangspunkt for at blive smartere!

3 Højhastighedskommune Syddjurs 2014 til 2019
Forventet status ultimo 2019: Minimum 90 % kan få fibernet i alt forventet husstande incl. Sommerhuse

4 Stærk infrastruktur Adgang til digitalt netværk og højhastighedsinternet er en hjørnesten i en fremtidssikring af Syddjurs Kommunes samlede konkurrenceevne og en forudsætning for et Smart Syddjurs Byrådet besluttede derfor i 2013: I årene 2014 til 19 etableres højhastighedsinternet i hele Syddjurs Kommune Status: Ved årsskiftet har 81% adgang til højhastighedsnet Med seneste projekt kan næsten husstande og virksomheder glæde sig over, at forsyningsselskabet Fibia nu har besluttet at etablere fibernet i hele den sydlige del af Syddjurs Kommune. Når det er rullet ud ved årsskiftet har 81% af alle helårs- og sommerhuse adgang til højhastighedsnet.

5 STRATEGI FREM MOD ÅR 2030

6 Derfor! Kommunen skal være aktiv – det kommer ikke af sig selv
Det kræver partnerskab med borgere, erhvervsliv, organisationer og andre relevante aktører i kommunen Smart-initiativer skal ind- og samtænkes i alle kommunale strategier Og ikke mindst der er brug for kommunal og regional og statslig samarbejde! Vi skal trække i samme retning Vi ønsker fortsat låneadgang til passiv infrastruktur Vi ønsker en bredbåndspulje der tilgodeser landdistrikter


Download ppt "Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google