Lærere og team arbejder videre

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Advertisements

Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Oplæg for Utdanningsforbundet ved Charlotte Rømer Engel
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Bedre faglig læsning med aktionslæring
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Gymnasielektionen screening i dansk
Brug af tablets/mobiltelefon i undervisningen foråret 2014
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.

Lærerens didaktiske design Elevernes didaktiske design
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
SMTTE-modellen Baggrundstekster til evaluering
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Kommune Kujalleq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Sunds skole Evaluering
Åse Bille Jensen Uddannet Odense seminarium 1992 Åløkkeskolen 1993
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Vores fælles fremtidige opgave med gråzoneelever……… ”Hvordan vil du fremover indtænke ”gråzoneelever” i din undervisning”? Hvordan ser du din egen rolle.
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Digitalt understøttede læringsmål Konference den 11. september 2014
Oplæg d på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.
Helhedsorienteret undervisning SIP Torsdag d. 15. januar, 2015.
LÆSNING OG SKRIVNING PÅ PRODUKTIONSSKOLEN – VEJE TIL STYRKELSE AF FAGLÆRERENS DIDAKTISKE KOMPETENCER Under programmet ”Bedre faglig læsning og skrivning”
Introduktion og behovsafdækning Fokus på problemer med medicin og medicinhåndtering i hverdagen Forslag til løsninger Fastlæggelse af læringsbehov.
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Multimodale læremidler i naturfagsundervisningen på SOSU … eller bare Naturfagseksperimentarium.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
EU-undervisning 2015 Anders Stig Christensen
Doku:SENtorium Onsdag d. 27. maj Velkommen Program Siden sidst Tendenser i indsatsteorierne Succeskriterier og indsamlingsmetoder Frokost Sparring.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
ELVISK ELev VIrksomhed Skole Samarbejde om uddannelse.
Aktionslæring Sprogbaseret læring Greve Anette Vestergaard Nielsen NTS-centeret.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
SOFTWARE EVALUERING. HVORDAN KAN MAN EVALUERE PÅ SIT SPIL? Kvalitative metoder Kvantitative metoder Observation Data opsamling.
Målet med læseprojektet var:  at bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber,  at skabe engagement og.
Workshop om multimodalitet Formål: Bedre læring for eleverne Multimodal materialebank som en del af vores projekt i udviklingen af en aktionslæringsmodel.
Work-shop 3 Hvordan sikrer vi lærernes kompetenceudvikling i korte forløb i virksomheder? SIP kursus Aalborg
”LV-scanner” – et strategisk implementeringsværktøj Udvekslingsseminar ”Bedre faglig læsning og skrivning” Bodil Pedersen læsevejleder 1.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Læsevejledere i grundskolen - Vejlederens daglige udfordringer
Fællesfaglig naturfagsprøve på Øster Farimagsgades Skole
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Medicinrådgivende teams
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Webinar om evaluering af elevudbytte
VTU Udvikling af praktiksamarbejde
Produktion af PBL-forløb – fokus på rammer og strukturering
VTU Udvikling af praktiksamarbejde
VTU Udvikling af praktiksamarbejde
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Lærere og team arbejder videre Læsevejledere udvikler materialer: brochurer, EMU, links, eksemplariske UV-forløb Lærere og team arbejder videre Kvalitative og kvantitative undersøgelser – elever og undervisere Observationer Formulering af problemstilling Formulering af problemstilling Iværksættelse af aktioner Observation af aktioner Den didaktiske Samtale Bearbejdning af erfaringer Læreren forbereder undervisning med aktion Lærer og læsevejleder evaluerer aktionen og aftaler, hvordan der kan arbejdes videre Læsevejleder(e) observerer undervisning med aktion Bedre faglig læsning og skrivning via aktionslæring, SOSU Fyn

Lærerne afprøver i en periode aktionen. Deltage i fælles teammøde for de enkelte trin for at videndele og facilitere didaktisk forpligtelse Deltager i teammøde x årligt? Samtale om barrierer i undervisningen. Formulering af problemstilling Formulering af problemstilling Iværksættelse af aktioner Observation af aktioner Den didaktiske Samtale Bearbejdning af erfaringer Lærerne afprøver i en periode aktionen. Efterfølgende samtale om aktionen og effekt. Aftale om, hvad der skal arbejdes videre med og i hvor lang tid. Læsevejleder observerer aktionen ved x antal lærere

Dilemma: Hvordan evaluerer vi, og hvordan måler vi effekten af vores indsats? Effekten hos den enkelte lærer – også de lærere, som ikke umiddelbart synes om læsevejledning. Effekten hos eleverne Den langsigtede effekt