Bilag 2: Oversigt over forløbet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Advertisements

Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Tilbud til alle på erhvervsuddannelserne – også de stærke. Vicedirektør Mette Selchau Mercantec.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Det internationale område Synergi-skolerne. Synergi-skolerne Grindsted Erhvervsskole Grindsted Erhvervsskole Haderslev Handelsskole Haderslev Handelsskole.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Feltopgave 1 Julie-Marie Terkildsen
Modul 2.
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Online arbejdsmiljøuddannelse
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Studieretningsprojektet
Erfaring fra fire statslige arbejdspladser
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Klargøring af præsentation og formidling Formidling/ messe Evaluering
Portfolio IT B.
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
FÆLLES målstyring i matematik
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne
Gør det umulige – samarbejd på tværs
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Temadag 2018.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
SUMO - analyse.
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Skoleudvikling i Praksis 1
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Hvad lærte vi af projektet?
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Demokrati og medborgerskab
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
INDUSTRIENS LEAN-KØREKORT
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Styrkelse af IT-uddannelserne via samarbejde
Undervisningsplanlægning
Præsentationens transcript:

Bilag 2: Oversigt over forløbet Talentforløb Et særligt forløb for dygtige elever, der kan og vil noget sammen med deres virksomhed Bilag 2: Oversigt over forløbet

Talentforløb - strukturen Uge 44 2013 Uge 2 2014 Uge 8 2014 Modul 1 Introduktion 3 dage på skolen Modul 2 Proces- & system-forståelse 3 dage på skolen Modul 3 Styrringsprincipper i forsyningskæden 3 dage på skolen Afsluttende projekt       1. Pit- stop 2 dage i virksomheden 2. Pit- stop 2 dage i virksomheden 3. Pit- stop 2 dage i virksomheden  P Her arbejdes med en opgave, der er udarbejdet på skoleopholdet. En del af opgaven vil indgå som grundlag for den afsluttende projektopgave. Pit- stop

Emner Modul 1 – Introduktion til faget SCM Hvordan kan vi forstå en forsyningskæde? Hvad vil det sige at lede en forsyningskæde? Modul 2 – Lager- & produktionsstrategier Strategi og styrring af lager og produktion Ledelse og styrring af relationer i værdikæden Modul 3 – Indkøb-, ledelse- & kvalitetsstyring og miljøpåvirkning Hvilke påvirkninger har indflydelse på vores Supply Chain Begreber og værktøjer som: Lean, TQM, VSM, ISO, VMI, RBV og Agile Supply Chains Der er undervisning om aftenen på alle moduler – primært som opgaver, diskussioner og fælles forberedelse i grupper. Virksomhedsbesøg og indlæg fra Linak A/S Indlæg fra Abena A/S om deres Supply Chain

Forløbet Inden forløb: På modulerne I mellem modulerne Der udsendes detaljeres information til elever og virksomheder og det sikres, at alle har adgang til Elevplan. På modulerne I de 3 dage på skolen arbejdes med teorien og de forskellige elementer i forsyningskæden. Gennem case-arbejde, gruppediskussioner, gæsteforelæsninger og andre arbejdsformer skabes kobling mellem teorien og det eleverne oplever i hverdagen. I de 2 dage i virksomheden skal eleven arbejde dels med projektet dels med andre opgaver, der er med til at sikre transfer til og refleksion over virksomhedens praksis. I mellem modulerne Perioden mellem modulerne skal være en periode, hvor der kan reflekteres i forhold til praksis og det foregående modul. Derudover forberedes det næste modul gennem opgaver og læsestof. LMS i forløbet er elevplan

Arbejdsformer Klasseundervisning Aktiviteter med erfaringsudveksling Studiegrupper både på modulerne og mellem modulerne. Selvstudie Før-skole opgaver, mellemskoleopgaver og opgaver på skolen – individuelle og sammen med andre Virksomhedsbesøg Gæsteundervisere Case-opgaver Projektopgave med udgangspunkt i egen virksomhed

Projektet Gennem forløbet opbygges fundamentet for den afsluttende projektopgave. Projektopgaven tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger i elevens virksomhed. Modul 1: Fokus på forsyningskæden overordnet i teori og praksis Modul 2: Udarbejdelse af Value stream mapping for virksomheden. Derefter fokus på 1 – 2 led i virksomhedens forsyningskæde, der kan forbedres, og udarbejdelse af future stream mapping. Modul 3: På baggrund af de to del-projektopgaver og de elementer, der indgår på modul 3, udarbejder eleven den afsluttende rapport.

Studiegrupper I starten af forløbet sammensættes fra undervisers side studiegrupper med 4 – 5 deltagere. Grupperne sammensættes med udgangspunkt i geografi og branche. Grupperne skal være en arbejdsenhed for den enkelte deltager og danne grundlag for gensidige diskussioner, sparring og erfaringsudveksling. Da deltagerne i studiegrupperne får et mere indgående kendskab til hinanden end det er muligt i skiftende grupper skabes et trygt miljø, som kan bidrage til følelsen af at ”være noget særligt” og give arbejdsmetoder til fremtidigt studiearbejde. Mellem modul 2 og 3, vil studiegrupperne blive bedt om at planlægge et virksomhedsbesøg i én af deres virksomheder.

Progression I løbet af de måneder forløbet varer skal eleven opleve en progression. Progressionen skal opleves i forhold til den overordnede forståelse af emnet Supply Chain management og de begreber og metoder, der findes i dette felt. Derudover skal eleven opleve en progression gennem øget bevidsthed i anvendelse og valg af forskellige metoder og værktøjer. For at understøtte denne progression vil kompleksiteten gradvis blive øget fra modul til modul. Dette gælder både fagligt og ikke mindst i de opgaver, der stilles både under og efter modulet. Der arbejdes med portfolio, så det sikres, at eleven løbende får indsamlet materiale, modeller og metoder til projektarbejdet. Portfolien skal endvidere sikre, at eleven får reflekteret over det indsamlede materiale og dets brugbarhed i forhold til praksis i hverdagen.

Det videre forløb Forløbet afsluttes med en samlet projektopgave og der afgives en samlet separat karakter for de 3 uger, som ved øvrige valgfrie specialefag. I forbindelse med modulerne og projektopgaven vil metodelære blive inddraget, så eleven også ad den vej bliver klædt på til eventuel videreuddannelse.