Lov om forsøg i folkekirken

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Advertisements

Offentligt budgetsamråd
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Debatmøde Drøftelse af debatoplæg fra Styringsudvalget.
Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
Juridisk metode på beskæftigelsesområdet
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Kommuneplaner 2013 Hvorfor og hvordan skal kredsbestyrelsen beskæftige sig med kommuneplanerne?
Juridisk metode på det sociale område
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
mellem Miljøministeriet og KL
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Ændring af arbejdsmiljøloven
UDBUD.
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
Udviklingsplaner Sønderborg
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Mogens K. Skadborg exam.art.phil., MEVO Overlæge
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
1 Kirkelig ledelse – også i provstiet v/ Inge Lise Pedersen.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
1 Velkommen. 2 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vores kirke  Menighedsrådet i dag.
Offentligt budgetsamråd
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
NÆSTVED PROVSTI Vejlø Sognegård onsdag d. 9. januar 2013 Menighedsrådsarbejde.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Nye regler for registrering af gravminder Ny lov (LBK nr. 329 af ) Ny bekendtgørelse (BEK nr. 338 af ) Ny vejledning (VEJ nr af.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om uddannelsesplaner.
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Overordnede bestemmelser
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Principerklæring for DBU Bredde - til vedtagelse på års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder 2018 FLU indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden.
Rehabilitering og hjemmehjælp
Center natur, miljø og trafik
Seneste nyt v/advokat Milena Krogsgaard
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Til orienterings- og opstillingsmøde
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Princip for kontaktforældre
Princip for udarbejdelse af principper
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Høring af forslag til Budget
Lovgivningsarbejdet i Folketinget
Præsentationens transcript:

Lov om forsøg i folkekirken Christina Hyldgaard Jacobsen Natasja Erica Agerskov Perotti

Lovens formål ”Formålet med forsøg er at afprøve rammerne for organisering af menighedsrådenes opgaver med henblik på at lette menighedsrådenes arbejde og skabe bedre mulighed for, at menighedsrådene kan organisere sig individuelt”. Bl.a. at afprøve organisationsformer og kompetencefordeling mv. mellem kirkelige myndigheder, som ikke er lovlige i dag. Det kan både være i forhold til den interne fordeling af menighedsrådsopgaver mellem menighedsrådsmedlemmer, og den eksterne fordeling af menighedsrådsopgaver udenfor menighedsrådet.

Erfaringsopsamling Forsøgene skal sikre et validt erfaringsgrundlag, som ministeren kan inddrage i en evt. revision af den kirkelige lovgivning. Derfor ligger der også en forpligtelse for forsøgsdeltagerne til at deltage i en evaluering af forsøget. Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter forestår evalueringerne. Fællesfonden afholder udgifterne til evaluering af forsøg.

Loven er en forsøgsordning Forsøgene er tidsbegrænsede. Forsøgsperioden er 2 år fra iværksættelsestidspunktet. Menighedsrådene kan ansøge kirkeministeren om forlængelse af forsøget med op til 2 år. Der er altså ikke tale om varige lovændringer. I fald ministeren vælger at udarbejde ændringsforslag til den gældende lovgivning mv. på baggrund af forsøgserfaringerne, skal eventuelle forslag om lovændring i sædvanlig høring i det kirkelige landskab (bl.a. hos jer), hvorefter Folketinget tager stilling til forslaget bl.a. på baggrund af de indkomne høringssvar (bl.a. fra jer).

Deltagelse i forsøg Forsøgsloven bygger på et grundlæggende element om frivillighed og selvbestemmelse. Hovedregelen er, at ”Det er frivilligt for menighedsråd, provstiudvalg, stiftsøvrigheder og biskopper mv. at deltage i forsøg”. Særligt hensynet til menighedsrådenes frihed er i fokus, idet formålet med forsøgsloven er at afdække, hvordan menighedsrådene kan få bedre mulighed for at organisere sig individuelt.

Deltagelse i forsøg Det er op til det enkelte menighedsråd at beslutte, om det ønsker at indgå i forsøg. Beslutning træffes ved almindeligt stemmeflertal i de enkelte menighedsråd. Et eller flere menighedsråd kan ikke tvinge andre menighedsråd til at deltage i forsøg.

Deltagelse i forsøg ”Ønsker mindst 30% af menighedsrådene i et provsti at deltage i forsøg, hvor der samarbejdes med provstiudvalget, er provstiudvalget forpligtet til at deltage”. Formålet med denne bestemmelse er at indhente erfaringer, som kan danne grundlag for en eventuel revision af frivillighedsprincippet mellem de folkekirkelige myndigheder (til fordel til menighedsrådene). Er det for eksempel hensigtsmæssigt at give menighedsrådene større frihed til bl.a. at placere opgaver, kompetencer og finansiering hos provstiudvalget uden at være begrænset af krav om provstiudvalgets samtykke?

Forsøgsrammer Kirkeministeren udbyder hvert år en eller flere forsøgsrammer. De findes bl.a. på forsogifolkekirken.dk, og der vil komme nyhed herom på DAPén. Forsøgsrammerne beskriver de overordnede rammer for forsøget og indeholder for det meste en række betingelser for deltagelse i forsøg. Rammerne skal sikre, at der bliver tale om en målrettet erfaringsopsamling, der gør det muligt at revidere de områder i lovgivningen, hvor der har været reel efterspørgsel på ændringer.

Forsøgsrammer Rammerne udarbejdes på baggrund af en fortsat dialog mellem ministeriet og menighedsrådene og ministeriet og de folkekirkelige interessenter. Til dette formål er ministeriet bl.a. ved at nedsætte en følgegruppe bestående af repræsentanter fra Landsforeningen af Menighedsråd, biskopperne, provsterne og stifterne, som skal drøfte kommende forsøgsrammer. Ministeriet skal desuden opfordre alle menighedsråd til enten via Landsforeningen eller direkte til ministeriet at komme med forslag til relevante forsøgsområder eller blot beskrive eventuelle barrierer for et fleksibelt menighedsrådsarbejde.

Finansiering af udgifter Udgifter i forbindelse med forsøg finansieres lokalt, dvs. af de deltagende menighedsråd. Udgifter i forbindelse med forsøg, hvor opgaver, kompetencer og finansiering placeres hos provstiudvalget, afholdes af provstiudvalgskassen. Ved disse forsøg nedsættes ligningen for de menighedsråd, der deltager, tilsvarende som led i den almindelige budgetproces. Herved sikres en saglig omfordeling ved flytning af opgaver fra menighedsråd til provstiudvalg. Udgangspunktet er, at de midler, som menighedsrådet hidtil har anvendt på den opgave, der flyttes til provstiudvalget, overføres til provstiudvalgskassen. 10