Velkommen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Roskilde Katedralskole stx – det almene gymnasium
Advertisements

Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Fagkategorierne i projektet Humaniora Sprog, litteratur, historie, musik, kunst, religion, filosofi, medier Samfundsvidenskab Politik, økonomi, samfundsforhold,
AT-årsprøve 2.g.
Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer giver deltagerne mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
NANNA JOHANNE AUDE AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK ARBEJDE NANNA JOHANNE AUDE 8. SEPTEMBER 2015 AKADEMISK ARBEJDE.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Sproglærer Lone Elbjørn - lærer Sprog : engelsk, tysk, fransk - Sprogkonsulent : Internationale dimension i sprogundervisningen.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Pierre Bourdieus (1930 – 2002) Jan Christiansen Sosu Fyn.
Fagkategorierne i projektet Humaniora Sprog, litteratur, historie, musik, kunst, religion, filosofi, medier Samfundsvidenskab Politik, økonomi, samfundsforhold,
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Paradokser og Dilemmaer
Hvad er Xclass? En folkeskole. Elever: 143 piger 166 drenge I alt 319
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Fordybelse i et projekt
Vejledning: selvbetjeningssystem
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.
THY Business Breakfast.
Velkommen til Science and Technology
Frivilligheden i Vordingborg
Studieretningsprojektet
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Handleplaner psykiatri
Efter Karl Henrik Flyums modeller
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Dagens program Time: Arbejde med ide og pitch Time: Pitche for 2. K.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Velkommen til Teknisk Gymnasium Hillerød
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Velkommen til Science and Technology
ÅRHUS AFDELING.
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Walt Disneys kreativitetsmodel
MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Innovationsforløb Modul 3 ©
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Personlighed og Kompetencer
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
SUMO - analyse.
KIGO og kommunernes opgaver
Karl Henrik Flyums model
Teopæd og den afsluttende opgave
MUNDTLIG FREMSTILLING
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Hvordan kommer vi ind ad døren?
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
Hvad er meningen med dit liv?
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
B-BOX ELEVHÆFTE til udvikling af nye aktivitetskort til B-boxen
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Velkommen

Hvad kendetegner Projekt Forskerspirer? dækker alle fag er akademisk funderet er ikke kun for sjov… Man kan skrive inden for alle fag – også fag man ikke har i gymnasiet… (fx sociologi, arkitektur, astronomi…) Det er vigtigt at idéen er ny - det er ikke et litteraturstudie. Projektet kan sjældent udføres alene med kompetencer man har med fra gymnasiet. Det er hårdt, man skal prioritere og det kan gøre ”ondt”…

Fagkategorierne i projektet Humaniora Sprog, litteratur, historie, musik, kunst, religion, filosofi, medier Samfundsvidenskab Politik, økonomi, samfundsforhold, psykologi, sociologi, pædagogik Naturvidenskab Fysik, kemi, matematik, biologi, teknologi, naturgeografi, biotek Sundhedsvidenskab Sygdom, medicin, idræt, biotek De er ikke statiske, der er ofte dialog mellem spirerne og sekretariatet om hvilken kategori de tilhører

Hvad er en god forskerspirer? Idéen Formalia Akademia Synopsen Ny viden – den gode idé er vigtig, spirens undren skal være reel. Formalia er vigtig – det er ikke noget der må stå i vejen for læsningen – det taler vi meget med spirerne om Akademia skal underbygge arbejdet. Det skal være klart og velbegrundet for læseren hvorfor det er en god og spændende idé, hvorfor man bygger sine metodevalg og fremgangsmåde op som man gør og hvordan man kan arbejde videre med den.

Dette er spirens netværk Dette er spirens netværk. I er dem der tættets på spirerne og I de fleste situationer er I også ansvarlige for at overlevere oplysninger fra mig til spirerne, da jeg jo kun kan have elektronisk adgang til dem. Jeg er også tæt på dem I perioder – især I forbindelse med møderne og I tilfælde af tvivlsspørgmål ift, regler osv.

Aflevering 30.10 Måske før!!! Søndag den 23.4- Mandag den 24.4 Tilmeldingsfrist den 15.3 Søndag den 23.4- Mandag den 24.4 Søndag den 10.9 Mandag den 11.9 - måske…. Forskerkontakt medio juni

Københavnermødet (23.-24. april) Både for koordinatorer og forskerspirer Måske det første møde med universitetsverden Forskningsoplæg og workshop Guide til at få kontakt til en forsker Møde med de nominerede og årets forskerspirer 2016. Undervisning i Akademia Spirerne vil være meget forskellige steder – nogle har et præcist beskrevet projekt, mens andre kun har en spirende idé Inholdet på mødet dækker bl.a. - viden om forskningsproces, akademisk metode og problemkvalificering - anvendelse af viden om problemkvalificering til at kvalificere eget og andres problem gennem workshops med hinanden - viden om akademiske metoder til at undersøge forskellige metoder til løsning af deres problem Anvendelse af viden om forskningsproces til at designe en proces frem mod Aarhusmødet med udgangspunkt i milepæle opstillede af projekt Forskerspirer metoder til at organisere det langsigtede arbejde. (Fremtidspilen)

Aarhusmødet (september) Kun for forskerspirer MED forskerkontakt Aarhus Universitet Akademia Arbejde med eget projekt Det sociale aspekt Indholdet på mødet er bl.a. - Viden om akademisk argumentation, tidsstyring og skriveproces Anvendelse af Toulmins udvidede model på eget projekt og giver og modtager feedback Planlægning af tiden frem til aflevering af synopsen og får feedback på planens holdbarhed Arbejde med tekstfeedback og kvalificerer derigennem deres projekter med udgangspunkt i deres skrevne tekst i skriveworkshops

Kontakten til en forsker Det er et krav at man får kontakt til en forsker, der kan hjælpe en med projektet. Der gives vejledning om hvordan man finder og kontakter en forsker og der er også muligheder for hjælp hos koordinatoren

Synopsis Selve arbejdet med at skrive synopsen foregår ofte først efter Aarhusmødet og nogle gang i de sidste to uger. Arbejdet med at udvikle projektet og tilegne sig viden foregår over hele perioden

Årets Forskerspirer 2016

Tilmeldingsfrist den 15. marts Det spørgsmål, du vil prøve at finde svar på, gerne som en egentlig problemformulering Dine personlige overvejelser, der ligger til grund for, at du ønsker at finde svar på netop dette spørgsmål Din faglige baggrund for at gennemføre din undersøgelse Dine foreløbige ideer til projektets tilrettelæggelse, herunder de metoder og eksperter du vil inddrage – hvor vil du hente din viden? Du skal gå ud fra, at læseren forstår det område, du beskæftiger dig med Skabelonen findes på http://forskerspirer.ku.dk/spirer/tilmelding/ og http://forskerspirer.ku.dk/koordinatorer/optagelse/ Tilmeldingsfrist den 15. marts

Her kan I og jeres forskerspirer gå ind og se eksempler på, hvordan en projektbeskrivelse kan se ud – mange eksempler fra de seneste år.