Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A 6.2.1 skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A 6.2.1 skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering."— Præsentationens transcript:

1 VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering af vandret aftræk er ikke det samme som en forhåndsgodkendelse. Det er ikke noget nyt, at HMN vil af med de vandrette aftræk, hvor vi efter GR-A kan krave det anderledes. Vi startede i 1997, hvor vi blev opmærksomme på det, da kondenserende kedler kom på markedet. Vi har flere gange skrevet om det i VVS-nyt, bl.a. her som vist i 2006, og med en tro kopi af artiklen igen i december 2011. Brug lodret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse!!!

2 Aftræk Fordi vi ser dårlige løsninger blive udført
VVS-møde 2012 Aftræk Fordi vi ser dårlige løsninger blive udført Fordi genen er stor og viden lille Ekstra vigtigt nu med varierende gaskvalitet Grunden til at HMN vil ændre aftræk til lodret, er fordi vi har set tidligere placering, som er absolut uacceptable for videre brug, og især når kedeltypen ændres til kondenserende og kunden, men også naboer, skal passere en røggasfane for at komme ind i huset. Desuden skal vi påpege, at afstands- og udmundingskrav i GR-A altid skal overholdes. Det være sig udmunding under udhæng, trapper, men også afstande til bygninger, døre og vinduer. Tidligere har der været argumenter for, at det jo blot er kun vand i røgen, og det på ingen måde er skadeligt for kunden eller naboen. HMN oplever flere installationer, hvor der er aftegn af vanddamp på bygningen rundt omkring aftrækket. Tillige med de nye svingende gaskvaliteter, kan man ikke opnå samme rene forbrænding, som man har kunnet tidligere. Det gør også, at der kan være mere kulilte i forbrændingen i perioder end tidligere, som er yderste skadelig for mennesker, dyr og miljø. HMN kommer gerne ud og hjælper til med en forhåndsgodkendelse til placering af aftræk, eller en generel snak omkring hvilke krav vi som HMN vil stille for den pågældende installation. Rådgivningen koster kun opkaldet til HMN.

3 Aftræk Tidligere placering giver ikke ret til genbrug
VVS-møde 2012 Aftræk Tidligere placering giver ikke ret til genbrug Forhåndsgodkendelse – Sjovere end at skulle lave det om!!!! En mulighed for at ændre et vandret aftræk til lodret er ved brug af facadeaftræk. De fleste leverandører har sådan en løsning til deres produkter, som kan tåle sol og vind. Aftrækket skal jo være konstrueret til det omgivende miljø, hvilket hvide og gennemsigte aftræk ikke er overfor bl.a. UV fra solen. Men ring til os inden, hvis I er ude på en installation i f.eks. et rækkehus med vandret aftræk. Det er sjovere for jer og for kunden selv, at lave installationen rigtig første gang. I vil uden tvivl blive opdaget når anmeldelsen indsendes til HMN. Der findes ingen smutveje mere! Samtidig vil kunden i de fleste tilfælde stille sig undrende overfor jer som installatør, om I ikke er bekendte med de gældende regler.

4 Aftræk – rigtige materialer
VVS-møde 2012 Aftræk – rigtige materialer DGC-vejledning 52: Alternative løsninger til føring og udmunding af vandret balancerede aftræk fra små gaskedler Husk aftrækket er en del af kedelen godkendelse og mærkning. Derfor kan man ikke som AO påstår købe aftræk, som passer til alle gasfyr. Leverandøren kan ikke stille garanti for sikkerhed og drift, hvis der anvendes andet aftræk end det godkendte. Sørg derfor altid, at kedel og aftræk bliver købt sammen. Grossisten eller leverandøren kan altid dokumentere korrekt aftræk, hvis i efterspørger det ved købet. DGC har udarbejdet en vejledning, hvor der findes alternative løsninger for udmunding af aftræk. Det ofte den vi snakker med jer om og tager udgangspunkt i, når vi er ude og snakke om et aftræk og hvad vi kan tillade. Brug den og spøg om, vi kan acceptere en konkret løsninger på den pågældende installation. Som sagt kommer vi gerne ud og snakker med jer på forkant.

5 Lodret aftræk – er over tag
VVS-møde 2012 Lodret aftræk – er over tag Husk når der menes lodret aftræk, er det over tag. Disse 2 eksempler betragtes stadig som vandrette afslutninger. Det giver store gener for kunden selv, men også for naboer, hvis aftrækket ikke udføres korrekt. Derfor: Ring til HMN og tag en snak med os omkring aftræk eller book en aftale hos kunden med os. Det koster kun opkaldet til HMN


Download ppt "VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A 6.2.1 skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google