Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
17½ års samarbejde i Aarhus
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Langvarigt sygefravær
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Ny Førtidspension og fleksjob reform
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Synshandicap og beskæftigelse
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Lægekonsulentkursus Århus den 24. november 2009
Servicelovens §96 Før hjælperordning § 96. Kommunalbestyrelsen skal yde et tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje,
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Erfaringer med metoder til at få mennesker med psykisk sygdom i beskæftigelse v/Tommi Strandgaard, direktør, Jobcenter Østdanmark.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
Arbejde for enhver pris? Hvordan kan man i kommunalt regi bruge lovgivningen til at sikre, at arbejdsliv og hverdagslivet i øvrigt hænger bedst sammen?
RÅDGIVNING INFORMATION UDVIKLING
Målgrupper og indsatsområder 3 Målgrupper Jobklare ledige med mere end 12 måneders ledighed Indsatsklare kontanthjælpsmodtagere Modtagere af ledighedsydelse.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
10. maj 2012 Instituttet for Blinde og Svagsynede Instituttet for Blinde og Svagsynede Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg & Marie Fasmer.
IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Psykoedukation Merudgifter og kompensation for tabt arbejdsfortjeneste Servicelovens § 40, 41 0g 52.
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Dannebrogsgade 3, 1. sal 5000 Odense
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Oplæg om DUKH overgang fra barn til voksen DH Vallensbæk/Ishøj 28. April 2015 Faglig leder Hanne Petersen.
Specialfunktionen Job & Handicap Vestre Engvej 56, 7100 Vejle www. bmhandicap.dk www. bmhandicap.dk Ansættelse af personer med funktionsnedsættelse.
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Lysholt allé 10, 7100 Vejle
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Dannebrogsgade 3, 1. sal 5000 Odense
Oplæg om DUKH Retssikkerhed og beskæftigelsesområdet.
Hvordan arbejder jobcentrene med afklaring af arbejdsevnen/arbejdsprøvning? Jobcenter Roskilde Birthe Haastrup Anette Perós.
Små fleksjob i Aarhus Jobcenter Aarhus. Fællesinformationsmøde: Struktur fra Nyfleks Virksomheds kontakt Kompetence afklaring Netværks café Samtale Jobsøgning.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed. Dagens program:  Orientering om DUKH  Servicelovens § 15  Mål og grundlag  Målgruppe  Grundprincipper i lovgivningen.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden.
Karsten Seeberg, Jyske Bank Afdelingsdirektør – HR Hjemsted Jyske Bank –4.300 ansatte heraf de i Hjemstedet og datterselskaber IT medarbejdere udgør.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Fastholdelse: Jane Mogensen, fastholdelseskonsulent. Arbejdet med sygedagpenge siden 1984.
Program for dagen Kl – Ankomst og morgenkaffe Kl – Oplæg om mulighederne for samspil mellem SEL og LAB Spørgsmål og udfordringer.
Anvendelse af de kompenserende ordninger
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
De kompenserende ordninger:
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
Møde i Virksomhedsnetværket i CABI
Handicap og beskæftigelse
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Tvang i somatikken Præsentation af os 27. September 2018.
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Præsentationens transcript:

Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger. Hvordan løser vi opgaven i Odder? Personlig assistance Hjælpemidler Hvad er udfordringerne?

De kompenserende ordninger Personlig assistance Arbejdspladsindretning Hjælpemidler Fortrinsadgang Isbryderordningen (for nyuddannede med handicap Mentorordningen

Hvordan informere vi om ordningerne? Information til virksomhederne fra virksomhedskonsulenterne. Information til borgerne fra sagsbehandlere og jobkonsulenter i mødet med borgerne. Brug af ordningerne er stigende.

Personlig assistance Personlig assistance i beskæftigelse er med til at sikre, at mennesker med funktionsnedsættelse har samme muligheder som andre på arbejdsmarkedet. Der kan søges om personlig assistance til både fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Det skal være arbejdsrelaterede opgaver og ansøgeren skal selv kunne udføre de indholdsmæssige arbejdsopgaver.

Personlig assistance Praktisk bistand Sekretærbistand Tolkebistand Særlig personlig støtte Ved 37 timer gives maksimalt 20 timer. Enhver form for ansættelse, praktik eller lign. (Dog ikke beskyttet beskæftigelse)

Personlig assistance. Hvordan gør vi? Ansøgning er ’delt’ mellem arbejdsgiver og borger En ansøgning om personlig assistance udløser som hovedregel et virksomhedsbesøg. Hovedformål: uddybning af behovet og fastsættelse af timetal Vi har brug for dokumentation, f.eks lægelige oplysninger, for at behandle ansøgningen. Bevilling sendes til både arbejdsgiver og borger Der bevilges for et år ad gangen.

Arbejdspladsindretning/hjælpemidler Arbejdsredskaber Undervisningsmaterialer

Arbejdspladsindretning/Hjælpemidler Betingelser for bevilling af hjælpemidler: at arbejdsredskabet ikke er almindeligt forekommende (eks. Hæve-sænkebord). Har afgørende betydning for fastholdelse af job At undervisningsmaterialet er en nødvendig følge af tilbud eller af en nedsat funktionsevne (eks. IT-rygsæk) Kompensering af en begrænsning i arbejdsevnen

Hvordan gør vi? Behandling af ansøgning Eventuel kontakt med borger/virksomhed Eventuel virksomhedsbesøg Der kan være behov for indhentning af dokumentation. Bevilling sendes til både arbejdsgiver og borger

Udfordringerne! Det må aldrig blot blive en ’administrativ ekspeditionssag’. Men: Vi er et lille jobcenter med relativ få sager. Omfanget er altid en ukendt størrelse. Vilkår som et lille jobcenter kan være en hindring for en smidig opgaveløsning.