Modul 2.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
Advertisements

Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Doku:SENtorium Torsdag d. 29. oktober Velkommen Programmet for dagen  Refleksionsøvelse  Fortællerrum  Narrativ evaluering Frokost  Sparringsrum.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
Verdens bedste klasse. Working on What Works LØFT-SKOLEN Verdens bedste klasse.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Portfolioevaluering, 3k gange 2 dobbeltimer, november 2007 DOBBELTTIME 1 PRODUKTION AF PRÆSENTATIONSPORTFOLIO Fra læreplanen: 4.1 Løbende evaluering.
Den svenske model og samskabelse Workshop den 25. maj 2016 V/ Ph.d. stipendiat Marianne Staal Stougaard og lektor Charlotte Jørgensen.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Fordybelse i et projekt
Brobygning – EUD og efterskolerne
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Forløb i samfundsfag.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Din kreative online praksis!
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Modul 1 Rød løber (C).
Velkommen Robusthed basiskursus
Elevernes evaluering af grundforløbet
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Portfolio IT B.
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
ÅRHUS AFDELING.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Den gode tone Lse.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
- Fælles forståelse af kerneopgaven
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Innovationsforløb Modul 3 ©
øæ Jeg kan det jeg skal Målsætning, evaluering og selvevaluering
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Karl Henrik Flyums model
Sådan bruger du præsentationen
Demokrati og medborgerskab
MUNDTLIG FREMSTILLING
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Progression sprogbaseret undervisning
Innovation i humanistiske fag
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
En introduktion af Otto
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Alle rettigheder forbeholdes
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
- En genre som alle andre
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Indsæt billede af din skole
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Ronni Andersens 6 Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA University College, VOK-kursus 2011.
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Præsentationens transcript:

Modul 2

Lektie og læsefokus til modul 2 Kort læreroptakt om dagens lektie. Maja Lee Langvad (f. 1980). Fortællingens spejl – grundforløb i dansk Introduktion til Fortællingens spejl – Grundforløb i dansk, side 17-22. Maja Lee Langvad: "Part C 20 spørgsmål til mig selv”. Medbring en ting, der siger noget om dig selv. Læsefokus til Langvad Find tekstens nøgleord og overvej, hvilken genre teksten er skrevet i. Skriv 3 linjer om, hvilken fortælling Maja Lee Langvad giver om sig selv.

Om Fortællingens spejl – Grundforløb i dansk Kort læreroptakt om grundforløbet i dansk. Francesca Woodman (1958–1981) Self-deceit #1, 1978. Forløbets formål I bliver introduceret til et tema, der går på tværs af sprog, litteratur og medier. I får en basal introduktion til fagets centrale genrer og til de analytiske værktøjer, som ofte anvendes i relation til genrerne. I skal lære danskfagets emneområder at kende. Tilgangen til faget er både analytisk og kreativ og med tæt integration af mundtlige og skriftlige sider. Forløbsplan: Litteratur Dokumentarfilm Sociale medier

Læringsmål for i dag Blive bevidst om, hvad vi siger om os selv. Undersøge, hvad folk siger om sig selv på de sociale medier – og hvordan. Lære at bruge studieteknik til at læse en tekst som forberedelse til at omsætte lektien i et modul.

Opgave Hvad siger jeg om mig selv, når jeg møder et nyt menneske? Inddrag den medbragte ting. Individuel hurtigskrivning i 5 minutter, hvor eleven skal formidle noget vigtigt om sig selv. Skriv i hele sætninger, hvor formålet er at skrive løs frem for at skrive korrekt. skriv løs i 5 minutter!

Opgave Hvilke emner er I begge kommet ind på? Hvad er forskelligt? Overvej, om I trak på fakta eller fiktion, når I fortalte om jer selv. Prøv at begrunde, hvorfor og hvordan. Summe parvist i 3 minutter med henblik på at lære hinanden at kende og få skabt selvrefleksion. del med din nabo. 5 minutter! Del med din nabo. 5 minutter

Selvfortællingens ”Top 3” Lav i plenum en brainstorming om, hvilke emner man kommer ind på, når man fortæller om sig selv. - Hvad er ”Top 3”? - Hvorfor er det de emner, vi fortæller om? - Hvad er absolut ikke normen at fortælle om? 15 minutter Opret en side på www.todaysmeet.com til fælles microbloggging til første punkt for at få alle til at byde ind i plenum. Alternativt kan der skrives på tavlen. Få klassen til at begrunde i plenum: Hvorfor er det de emner, vi fortæller om? Hvad er absolut ikke normen at fortælle om? Overgang til teksten: Vi skal i dette forløb se på, hvordan forfattere, almindelige mennesker og dokumentarister fortæller sig selv. Vi skal især have fokus på HVORDAN fortællingen fremstiller et jeg – altså med hvilke virkemidler.

Hvad skriver vi om os selv på de sociale medier? Optakt til, at eleverne selv skal gå på et socialt medium og se, hvad folk skriver om sig selv og karakterisere, hvordan folk udtrykker sig. De næste to slides giver eksempler på selvfortællinger på sociale medier. Elementet skal øge diskussionslysten om emnet selvrefleksion.

Instagram På Instagram får billedet en privilegeret position i selvfortællingen, fordi mediet har særlige redigeringsværktøjer, som Annegien er blevet kunstner på. Den nederlanske pige Annegien Schilling begyndte som 13-årig at fotografere og billedredigere sig selv og andre motiver og at udgive på Instagram.

Facebook På Facebook kan vi gå i dialog om stort og småt. Her kan teksten være en stærk fortællende faktor.

Opgave Besøg et socialt medie og giv en karakteristik af…: – Hvad folk siger om sig selv, – og hvordan de gør det. Pararbejde. Eleverne surfer selv på et selvvalgt medie og finder eksempler på slidets opgavefokus. (ca. 10 minutter). Opsamling (ca. 5 minutter).

Maja Lee Langvad: "Part C 20 spørgsmål til mig selv" Læsefokus: Find tekstens nøgleord og overvej, hvilken genre teksten er skrevet i. Skriv 3 linjer om, hvilken fortælling Maja Lee Langvad giver om sig selv. Lav en runde, hvor I fortæller om de nøgleord, I fandt i teksten. Skriv nøgleordene ned i et fælles Google-dokument. Hvilket mønster tegner der sig i jeres fælles notater? Karakterisér ud fra disse, hvordan jeget fortæller om sig selv og sit emne. Giv eksempler. Læs Maja Lee Langvads tekst højt på skift, så en forfatters ord bliver nærværende allerede i introduktionen til faget og forløbet. Lad grupper á 3-4 personer tale sammen om spørgsmålene i 10 minutter. Fokus: Anvendelse af den studietekniske øvelse fra lektien i klassesamtalen. Dernæst plenumopsamling og diskussion i 10 minutter. Rund af med, hvordan man læser tekster og tager noter hjemme.

Refleksions-skrivning Skriv frit om, hvad du særligt har lært i dag om … Hvad du siger om dig selv, og hvad andre siger om sig selv – og hvordan? Hvordan du kan gribe dine lektier an studieteknisk, så du kan omsætte lektien i et modul? Eleverne skriver individuelt i 5 minutter.

Lektie og læsefokus til næste gang Fortællingens spejl – Grundforløb i dansk side 23-28 ”Selvfortællinger i litteraturen” Jonas Suchanek: (af) Do danska (2014). Læsefokus til Suchanek: Hvilken genre tilhører teksten? Hvordan kan du se det?