Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier"— Præsentationens transcript:

1 Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
Lektion 6 Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier

2 Overordnet spørgsmål og dagsorden til lektionen
Overordnet spørgsmål til lektionen Hvad handler begreberne face, setting, front- og backstage om, og hvorfor taler vi om, at identitetsdannelse i dag er rykket ud på nettet? Dagsorden til lektion 6 Læreroplæg om Erving Goffmanns centrale begreber (face, setting, front- og backstage) (15-20 min), husk at bruge tjek-på-lektien spørgsmål. Læsepause: Eleverne læser ”Selfiekulturen truer unges selv” og besvarer spørgsmålene til denne artikel. (15 min) Skriveøvelse i par (15 min) Opsamling og præsentation (15 min)

3 Goffmanns centrale begreber
Face: metafor for den sociale maske som vi mennesker tager på i mødet med andre mennesker. Setting: Betyder indstilling men i sociologisk forståelsesramme betyder det kulisse eller scene og skal forstå som den sociale arena hvor det sociale udspiller sig. Frontstage: Dette betyder, at det enkelte individ ligesom træder frem på scenen – altså træder ind i en social situation eller arena. Når vi mennesker gør det forsøger vi at afkode og tilpasse os de sociale normer værdier, som er dominerende i lige netop denne sociale situation. Backstage: Dette betyder, at befinde sig bag scenen – det skal forstås som, at vi mennesker trækker os tilbage til vores eget private rum for at lade vores batterier op til de næste sociale møder.

4

5 Spørgsmål til artiklen om ”Selfies”
Hvad handler artiklen om? (kort redegørelse) Hvorfor mener Søren Schultz Hansen, at unge ikke har nogen selvstændighed? Hvor mange unge føler sig afhængige af sociale medier? Niels Ulrik Sørensen udtaler i artiklen, at unge har stærk tendens til at vende deres nederlag indad og mod sig selv. Hvad mener han med det? Hvor mange unge har slettet billeder som ikke har fået nok likes? I artiklen diskuteres hvorvidt reklamebranchen har ansvaret for ”selfiekulturen” overvej hvorvidt du er enig/uenig i det?

6 Skriveøvelse i par Sammen med en makker sætter man sig nu sammen og diskuterer ens respektive svar til artiklen igennem. Dernæst skriver parret i fællesskab et kort indlæg, hvor de bakker op om henholdsvis Søren Schultz Hansen og Niels Ulrik Sørensens bekymringer om unges selfiekultur. I indlægget skal parret både anvende Goffmans centrale begreber (setting, face, front- og backstage) samt viden om Honneths anerkendelsesbehov (fra lektionerne 4 og 5).

7 Udvalgte par læser deres tekst op for klassen!


Download ppt "Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google