Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium"— Præsentationens transcript:

1 Oplæg d. 8/3-2013. Egaa Gymnasium
Nyt NV Ny skriftlighed Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium Noget om at en ledelsesbeslutning om at ændre strukturen for NV gav en mulighed for at indtænke ny skriftlighed helt fra bunden af (og gav lærerne en masse arbejde).

2 Skrivning før-under-efter
Fokus Tanker bag projektet og struktur Overfaglige skrivekompetencer Eksperimentel kompetence Skrivning før-under-efter Eksempler på åbne skriverammer Eksemplariske tekster Puslespil: Fra observation til fortolkning Master til journal Samarbejde med matematik selvevaluering Andre eksempler på skriveøvelser Begrebsforklaringer Hjælp til ”lektie”-læsning Sjove skriveøvelser Logbog Skrivning under artikellæsning og film NV-festival DG:

3 De overfaglige skrivekompetencer
Evt. lidt om at det ikke (længere) kun er dansklæreren der skal lære eleverne at skrive. Om at alle seks men måske især de tre første er særligt relevante i NV. Om at lære at skrive – og at skrive for at lære.

4 Skrivning før, under og efter
Fokus på eksperimenter og hele den tankegang der ligger bag eksperimenter i naturvidenskab. Fokus på journalskrivning (genren). At skrivning før, under og efter er en måde at systematisere naturvidenskabelig tankegang, arbejdsmetode og formidling af eksperimentelt arbejde.

5 En af de første (den første
En af de første (den første?) gang(e) eleverne bliver præsenteret for før-under-efter-tankegangen. Ganske lidt om, hvad eksperimentet gik ud på.

6 Om før-under-efter-tankegangen.
Hvordan den afspejler naturvidenskabelig (arbejds)metode, argumentation og journalgenren.

7 Senere i forløbet. Flere underspørgsmål et bygget på.
Ganske lidt om, hvad eksperimentet gik ud på.

8 Om elevernes arbejde med eksemplariske journaler
Om hvordan uddybningen af før-under-efter leder eleverne ind i journalskrivningen.

9 Journalskrivning Beskrivelse af master til journalskrivning

10 PUSLESPIL: observation  fortolkning
En observation: det vi umiddelbart kan iagttage, at der sker. En fortolkning af observationen: det vi med baggrundsviden om forsøgsopstillingen og teorier kan konkludere ud fra observationen. Del nogle spil ud og lad tilhørerne få en fornemmelse af dem. Om at det er vigtigt at kunne skelne mellem observation og fortolkning. Er det skriftlighed at arbejde med spil? (ja).

11 Samarbejde med matematik
selvevaluering

12 Andre eksempler på skriveøvelser
Begrebsforklaringer Hjælp til ”lektie”-læsning Sjove skriveøvelser Logbog Skrivning under artikellæsning og film NV-festival

13 PUSLESPIL: Viden Om Solsystemets ekstreme skabelse.
Noteskabelon: Om at tage noter til en Viden Om udsendelse ud fra samme overskrifter som en journal. Del nogle spil ud og lad tilhørerne få en fornemmelse af dem.


Download ppt "Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google