Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være."— Præsentationens transcript:

1 Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være klar til at aflevere opgaven når vi når til forløbets sidste 3. sidste modul. NB! I dag starter vi med opvarmningsøvelse, som ikke er en del af den endelige aflevering

2 Kronik En eksamensgenre Til eksamen består kronikopgaven som regel af to dele: 1.En redegørelse for de synspunkter der er i teksterne (hvad?) 2.Karakteristik (hvordan?) 3.En diskussion af synspunkterne i teksten MÅ IKKE BLANDES! – egen holdning og andres synspunkter skal være tydeligt adskilt. Gengive andres synspunkter (redegørelse), Karakterisere andres brug af sproget (karakteristik) Komme med din egen holdning (diskussion). -Præsentere -Redegøre -Karakterisere -Diskutere -Argumentere -Konkludere -Præsentere -Redegøre -Karakterisere -Diskutere -Argumentere -Konkludere

3 Redegørelse En gengivelse af det vigtigste indhold af en tekst. En redegørelse adskiller sig fra fx referatet ved, at den ikke følger tekstforlægget (den tekst der redegøres for) kronologisk. I stedet uddrager den de væsentligste elementer, og fremstiller dem i en rækkefølge, hvor det vigtigste altså hovedsynspunktet kommer først, herefter de argumenter der underbygger hovedsynspunktet. Formål: at gøre læseren i stand til at forstå de vigtigste synspunkter, argumenter og konklusioner i en tekst som vedkommende ikke selv har læst. Dette gør det muligt for dig at diskutere indholdet i teksten, samtidig med at din læser er bekendt med den tekst du diskuterer. Derfor skal en redegørelse være så saglig som muligt, og må under ingen omstændigheder indeholde subjektive holdninger til skribentens synspunkter.

4 Redegørelse trin for trin Individuelt: Skriv et udkast til en redegørelse for synspunkterne i Giftigt klædt af (trin 4).

5 Fra lærerplanen: – Den gode redegørelse skal hæve sig over tekstforlægget og slå ned på de mest centrale pointer først. Gode redegørelser er ofte bygget op om formuleringer som: – ”Teksten fokuserer først og fremmest på….”, – ”Det primære synspunkt er…”, – ”Den helt centrale problemstilling er…” etc. En redegørelse vurderes bl.a. på at eleven: citerer centrale passager (højst to, korte) er objektiv anvender redegørelses markører (s.211 ø – Faglige Forbindelser) undgår at referere teksten kronologisk undgår at overtage tekstens sprogtone løbende henviser til teksten/forfatterene ALTID SKRIV I NUTID


Download ppt "Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google