Søren Peter Dalby Andersen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

DLF ind i debatten om fremtidens skole
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læring i bevægelse - hvorfor?
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Lærerprofessionen.
Kladde til informationsdias
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Velkommen til Campus Roskilde
Skolereform august 2014………………
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Lærerprofessionen - en definition.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
Uddannelsesparathed - hvad er det
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
- Hvad kan I forvente som forældre?
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skolereformen og ”FUF”
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Lærerprofessionen.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Konfliktforebyggelse
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
De seks bedste billeder fra gruppen
Læreruddannelsen Silkeborg
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Pernille Ulla Andersen: Jeppe Pedersen: Pilotafprøvning på Sejs Skole om resilience.
Uddannelse for bæredygtig udvikling Randers Kommune den 19. oktober 2015.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Evaluering.
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Demokrati-perspektiver i dansk læreruddannelse
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Det handler om eleverne
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Talentudvikling SOSU elever.
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Innovation i Naturfaglige fag
Innovation i Naturfaglige fag
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
professionsideal for lærere
Didaktiske planlægningsmodeller
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Søren Peter Dalby Andersen Erfaring Folkeskolelærer i 10 år Naturfagligkonsulent i Hvidovre Kommune Dagligleder af LearningTechLab (Antvortskovskole) Projektleder på Science Talenter i Sorø Projektleder i Jet-Net Medstifter af KlimaZirkus Ejer af konsulentvirksomheden www.snitfladen.dk Uddannelse Master i innovation og lederskab - CBS/DPU PD i naturfagenes didaktik - UCC Talentvejleder - ScienceTalenter, Sorø Folkeskolelærer - Blågaard Seminarium 

Triple Helix Approach Uddannelse Politisk Privat

Hvorfor anvende innovation i alle fag? Folkeskoleloven Fra Folkeskolens formålsparagraf: § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling. Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.   De røde fremhævede ord kan begrunde arbejdsformen. Der ligger således et dannelsessyn bag.

Hvad er læring? Metafor #1 – Læring som tilegnelse Tilegnelses metaforen er inspireret af Jean Piagets kogitive læringsforståelse.   Metafor #2 – Læring som deltagelse Deltagelsesmetaforen er inspireret af Lev Vygotskys kulturhistoriske læringsforståelse. (Anna Sfard)

Jim Hagemann Snabe

Innovationsdiamanten og vidensepistemologierne Darsø, 2011

Hvad siger eleverne? Hvad oplever eleverne? Hvad får eleverne med sig? Hvad har eleverne lært?

Overordnet konklusioner De unge overvejer at vælge en science relateret uddannelse og – karriere Eleverne oplever en følelse af at få kontrol over og tage ansvaret for sit eget liv og sin situation (empowerment) De unge får innovativekompetencer, hvilket skaber en dannelsesmæssig forudsætning for at være en aktiv borger i det 21. århundrede

Hvad er innovationskompetencer? Open Space øvelse

De fem kompetencer Kreativ kompetence, som eleven kan udvise ved selvstændigt at identificere relevante problemstillinger at kunne generere forskellige ideer At kunne bearbejde og kritisk vurdere egne og andres ideer. Samarbejdskompetence, som eleven kan udvise ved at tage ansvar for og bidrage til, at et samarbejde opfylder de satte mål og opgaver at kunne deltage i samarbejde under forskellige forhold og med forskellige roller.

Navigationskompetence, som eleven kan udvise ved at kunne håndtere viden og informationer på en funktionel måde at kunne mestre komplekse arbejdsprocesser at kunne bruge sine fag til at nå til udvikle selvstændigt overblik overopgaver og problemstillinger. Implementeringskompetence, som eleven kan udvise ved at kunne være risikovillig og sætte sig selv og andre i spil at kunne foretage informerede valg afhandlinger at kunne søge information og viden også uden for klasserummet.

Formidlingskompetence, som eleven kan udvise ved at kunne træffe velbegrundede kommunikationsmæssige valg at kunne mestre alsidige kommunikationsteknikker at kunne kommunikere engagerende og overbevisende.

Konstruktivt læringsmiljø – pipeline for talent

Dansborgskolen og KlimaZirkus

Elizabeth Gray Lærer på Dansborgskolen Læringsvejleder på Pædagogisk læringscenter Innovationskonsulent i Hvidovre Kommune

Ministeriet skriver: Det omgivende samfund skal inddrages i skoledagen på en måde, der understøtter elevernes læring og trivsel. Den åbne skole skal bidrage til variation i skoledagen og til at differentiere undervisningen, så den imødekommer og udfordrer den enkelte elevs faglige niveau. Et åben skole-samarbejde skal give værdi til både den fagopdelte og den understøttende undervisning. Samarbejdet skal give størst mulig kvalitet og effekt på elevernes læring, trivsel og motivation. Læringsaktiviteter i den åbne skole skal altid tage udgangspunkt i folkeskolens formål og fagenes mål.

Dansborgskolen Pædagogiske læringscentre De pædagogiske læringscentre skal hjælpe skolens medarbejdere med at samarbejde med eksterne parter om elevernes læring, udvikling og trivsel. De pædagogiske læringscentre har altså en opgave med at åbne skolerne mod det om- givende samfund og at bruge de lokale ressourcer til undervisningen.

Mål: Målet er at motivere eleverne til at indgå i samfundet som aktive medborgere, iværksættere og innovative medarbejdere. Samtidig skal eleverne gives forudsætninger for at håndtere de udfordringer og udnytte de muligheder, der er forbundet med at være individ i en foranderlig og kompleks verden.

Lort til Guld ELever af Ellehammer 2016 Formålet er at give eleverne indblik i, hvordan de læringsmæssige redskaber fra undervisningen kan bruges i praksis, og øve eleverne i at blive bedre til at tænke innovativt og kreativt. Samtidig får eleverne indsigt i erhvervslivet, og virksomhederne får mulighed for at introducere eleverne for forskellige jobmuligheder inden for naturfag i håb om, at flere elever i kommunen vil vælge en naturfaglig uddannelse. Udviklet af: Søren Peter Dalby Andersen

Eleverne får en udfordring fra en virksomhed. Eleverne skal i en innovativ læreproces løse udfordringen og fremlægge deres proces og et produkt. Eleverne har logbog på nettet. Eleverne har en procesvæg. Eleverne fremlægger udenfor skolen. Eleverne er engagerede og motiverede. Det er virkelighed og ægte.

Peter Rod fra UCC Design to Improve life Kompasset.

Peter Claudell fra KlimaZirkus bygger kloder til Universe på Als med eleverne

Innovation og entreprenørskab er orienteret mod varierede og praksisorienterede undervisningsformer. Der er fokus på elevernes kompetencer til at skabe, udvikle og handle. Innovation og entreprenørskab lægger vægt på elevernes proces og evner til at organisere, kommunikere og samarbejde.

Bedømmelse/vurdering

Åben skole og innovation Elevernes grundlæggende forståelse af den verden, de lever i, er en forudsætning for at kunne forholde sig innovativt og entreprenørielt, hvorfor det i arbejdet med emnet innovation og entreprenørskab er oplagt at inddrage omverdenen. Samarbejde med foreninger, erhvervsliv og kulturinstitutioner vil medvirke til at udvide skolens læringsrum og give eleverne erfaringer med at arbejde i og med omverdenen.

Innovation og entreprenørskab i undervisningen fordrer derfor, at fagenes teorier og metoder hele tiden forankres i omverdenen, og at eleverne anvender omverdenen som en arena for aktiviteter. Elevernes forståelse af verden som mulighed er således en central innovativ og entreprenøriel kompetence, som kun kan realiseres gennem en åben skole.

Hvorfor innovation? Eleverne bliver motiverede Eleverne får ansvar De bliver robuste De deler viden med glæde De bliver gode til at samarbejde De bliver gode til at kommunikere De kan videreformidle ny viden De kan skabe værdi for andre De bliver kreative De bliver selvstændige De får ejerskab og medejerskab ”Det er sjovt – at det er noget rigtigt fra virkeligheden”

Nyttige links Master opgaven: http://www.snitfladen.dk/#!innovation-in-an-open-school/xip1w Tidligere projekter: http://www.snitfladen.dk/#!tidligere-projekter/c3g8 KlimaZirkus: http://www.klimazirkus.com Læringsmål og innovation: http://www.emu.dk/modul/innovation-i-praksis Tavs viden: http://www.folkeskolen.dk/591823/tavs-viden--viden-der-virker