TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Portfolioeksamen Studieområde 2
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Medarbejderudviklingssamtalen
Arbejdspladsudvikling
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Henriette Lungholt Uge Kreative metoder.
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
Metoder til organisatorisk brugerinddragelse
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Kvantitative metoder
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
ORIENTERING OM LEDELSESEVALUERING – til medarbejdere
Arbejde i temagrupper Metode:
Sprogpakken Praksisopgaven.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Det uhensigtsmæssige uddannelsesforløb Mellem 3-10 %, ny undersøgelse i Århus 6,8 % Ikke forskel på køn Ikke forskel på alder Ikke forskel på speciale.
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
INNOVATIONSFORUM # 2 VIDENSFORMER OG VIDENSKILDER.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Næste uges opgave Forbered interview med opdragsgiver Spørg til målgruppe, primær sekundær Primære mål og funktioner Alle typer data de kan stille til.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Hvilke dominerende sociale elementer findes der i World of Warcraft, der gør det så populært og vanedannende eller ligefrem afhængigheds- skabende og.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
SLP 6 Gruppen Kommunikation Hvordan bidrager jeg til kommunikationen Øvelse i konsensus 7 former for intelligens Opgave Plenum.
Hvad får man ud af en mentorordning? Aalborg Universitet, 17. november 2010.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Kompleksitetskompetence Inspiration og procesøvelser Udarbejdet i kompleksitets laboratorium
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
SOFTWARE EVALUERING. HVORDAN KAN MAN EVALUERE PÅ SIT SPIL? Kvalitative metoder Kvantitative metoder Observation Data opsamling.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
VI VIL GENBRUGEVI VIL DELEVÆRKTØJER Undersøg, hvad der skal testes Planlæg og udfør testen Del indsigter fra den nye test Find ud af, om noget skal tilpasses.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
TEMA 3 Problemløsning: Lav en prototype
3-timersmødet 2017.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Trivselsmålingens resultater på vores skole
10 minutters kollegial coaching før kundemødet

TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Company programme - Veda
Virksomhedssamarbejde
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Webinar om evaluering af elevudbytte
3-timersmødet 2017.
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Hvordan får jeg indflydelse?
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentation af UUL analyse
Hvad er en Feltrapportage?
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
FORBEREDELSESOPGAVE TIL BEST PRACTICE WORKSHOP DAG DATO: 5. 03
Digitale læringsmidler – Ideer og udvikling
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2019
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden Formål med dette tema er at teste jeres idéer og få flere gode argumenter på banen i forhold til, hvorfor jeres løsning er god – og ikke mindst at udvikle og justere den, så løsningen bliver endnu bedre.

TEMA 4: Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden I tema 4 skal vi arbejde med at teste løsningerne og indsamle viden, så løsningerne kan blive endnu bedre: Det handler både om at definere målgruppen/-grupperne, om at finde ud af, om der reelt er efterspørgsel på løsningerne og om at undersøge virkeligheden – kvalitativt, kvantitativt eller begge dele. Timens forløb: 1. Ud og test idéen i virkeligheden: Øvelse: Informationsindsamling og idéafprøvning

ØVELSE Informationsindsamling og idéafprøvning Kvalificér idéen ved at samle information, fx: … er der allerede en lignende idé på markedet? (Og kan I lære af denne) … kan I finde relevant, ny viden online? … tag kontakt til eksperter, som I kan spørge til råds. …observer eller interview brugernes oplevelser. GRUPPEØVELSE: INFORMATIONSINDSAMLING OG IDÉAFPRØVNING (MIN 45 MINUTTER) OBS. Der kan med fordel bruges mere end en klassetime på nedenstående idéafprøvning og -tilpasning. Hvis der kun er en undervisningstime til rådighed, så prioriterer underviseren, hvad der skal lægges vægt på, og hvad eleverne kan/skal nå igennem af ovenstående.   I skal arbejde med at kvalificere jeres idé yderligere. Det er der mange måder at gøre på. Arbejd med en eller flere af følgende: - Finde relevant information, som kan være med til at kvalificere jeres idé: Er der allerede udviklet løsninger, der ligner jeres idé, som I kan lade jer inspirere af? Det kan både foregå - bag skrivebordet ved at I søger information online - ved at I ringer til fageksperter eller nogen i kommunen, som kan hjælpe jer med yderligere information (husk at have jeres spørgsmål klar) - Designe og udføre relevante tests eller afprøvninger af jeres idéer: - I kan undersøge behovet for jeres løsning ved fx at lave observationer eller spørgeskemaundersøgelser (kvantitativ undersøgelse, hvor I kan spørge mange) - I kan tale med dem, jeres løsning kommer til at berøre (kvalitative interviews, hvor I retter fokus mod færre, mere uddybende svar og feedback). - I kan indsamle data, som kvantitativt kan være med til at give jer svar på jeres spørgsmål, fx ved at I laver observationer af relevante situationer. Eksempler på relevante kilder, I kan vælge at opsøge i forbindelse med jeres informationssøgning og/eller test af løsninger. Husk at undersøg, hvad de enkelte instanser står for, så I kan stille relevante spørgsmål til de rette personer: Kommune: Den afdeling, der står for trafikplanlægning (ofte teknikforvaltningen), kunne være relevant at kontakte for at få information eller teste en løsning på. Find en embedsmand, som kan svare på jeres spørgsmål. Det er eksempelvis kommunen, som bestiller de lokale kollektive trafikløsninger hos trafikselskabet, og kommunen der har ansvaret for byrummet. Hvis I vil påvirke den politiske beslutningsproces, så kontakt eksempelvis formanden for området eller et andet udvalgs- eller byrådsmedlem. Uddannelsessted: Dit uddannelsessted har mulighed for at træffe beslutninger om tiltag, der ligger placeret inden for matriklen, det kunne eksempelvis handle om at indrette ventelokaler eller træffe beslutninger om ændringer relateret til undervisning og forberedelse. De kommende brugere: Hvem er jeres idé rettet mod? Og hvordan får I på bedst mulige vis deres feedback? Kan I eksempelvis få nogen til at teste jeres prototype?

TEMA 4 OPSAMLING Refleksionsspørgsmål: Hvilken feedback har I fået? Hvilken ny viden har I fået? Hvordan vil I nu tilpasse jeres idé?