Parentesmetoden - en måde at tænke flere dynamikker ind i ”mobbesager” – til brug for intervention ( Emma) Formålet er at finde flere veje til at forbedre.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klasserumskultur, inklusion og fraværsbekæmpelse Sparringsklyngebesøg
Advertisements

Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Klassedannelse i 7. klasse
Med særlig fokus på de tosprogede forældre
Den gode klasse Forældrenes rolle
FASEOPDELT SKOLE En videreudvikling af Holme Skole i forhold til at organisere undervisning og samarbejde.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Fra innovation til projektudvikling
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Kortlægningsundersøgelsen 2013 Fokuspunkter for dagen Hvorfor skal skolen lave undersøgelsen? Hvem skal svare på hvad? Hvordan gennemføres undersøgelsen?
Relationer – børn imellem
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Nyt fra skolebestyrelsen. Kære forældre, det er nu I skal gøre Jeres stemme synlig. Det er vores børn – politikerne vil behandle som kvæg og flytte dem.
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Fællesskab og relAtioner i fdf
PLC og mediepædagogisk vejledning Taarnby, 25. september 2012.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Velkommen til informationsaften om overgangen til Hornbæk Skole.
SKOLEBESTYRELSEN på Gilleleje Skole
Læringsmål på Ans Skole del III
RAMMER FOR SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE Lovgrundlag og kompetencer
AKT på Dybbøl Skolen.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
De seks bedste billeder fra gruppen
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
WORKSHOP 2A, DLF-kursus, Krogerup Højskole, 20. oktober 2015.
MOBNINING OG KLASSERUMSKULTUR (1) FØROYAR NOV HELLE RABØL HANSEN. LL.M (MASTER IN LAWS), PH.D, ASSISTANT PROFESSOR. AARHUS UNIVERSITY. DK.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.
mig Jakob Thulesen Dahl, Rektor Skanderborg Gymnasium Erfaring: Lærer Leder Garantiskolesystemet, fra UU’s start 2003 Uddannelsesparathed.
Erfaring Gymnasielærer i biologi og historie siden Ledende inspektor (souschef) Th. Langs HF-kursus Konst. rektor Th.Langs HF-kursus
Mobning gentænkt V/ Helle Rabøl Hansen. Cand. Jur. og adjunkt. Århus Universitet. Institut for Uddannelse og Pædagogik /eXbus, exploring bullying in schools,
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Velkommen til Skolen ved Sundet
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Julie Dalgaard Guldager
Informationsmøde for forældre til kommende elever i 7. klasse
Innovation i Naturfaglige fag
Inspirationsworkshop med fokus på
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Unge, fællesskaber og mobning
Præsentationens transcript:

Parentesmetoden - en måde at tænke flere dynamikker ind i ”mobbesager” – til brug for intervention ( Emma) Formålet er at finde flere veje til at forbedre betingelserne for enkelt individerne 1Helle Rabøl Hansen / eXbus.dk

Spørgsmål til kontekst (parentesmetoden) 1)Hvordan kom klassen fra start? 2)Hvordan har klassen klaret øvrige overgange: fra indskoling til mellemtrin. Fra mellemtrin til udskoling? Teenagertid? Hvad er klassen optaget af i øjeblikket? 3)Lærerskift og elevflow 4)Hvordan er samarbejdet mellem forældrene? 5)Hvordan er samarbejde mellem lærerteam og forældregruppen 6)Hvordan har relationen mellem lærerteam og elevgruppe udviklet sig? 7)”Bermudatrekanten”: Ensomhed?, angst?, skolelede? 8)Lokale forhold, historier og vaner der ”smitter” af på klassen 9)Hvad mere? 2Helle Rabøl Hansen / eXbus.dk

Mulige tiltag udfra portræt af klassens socialitet - Nyt syn på elevgruppen? Udfordre ensomhed, angst og skolelede? Supporte forældregruppen til at komme i gang med et forældresamarbejde – eller til et ”brush up” Sammenholdsskabende undervisningsaktiviteter Ny sammensætning af lærerteam? Nye italesættelser af klassen – og af eleverne? Mobbeteori som undervisningstema? Og? Helle Rabøl Hansen / eXbus.dk

Tilbage til (Emma) Hvad kan vi på baggrund af beslutninger, der retter sig mod klassens kultur gøre for at støtte Emma? 4Helle Rabøl Hansen / eXbus.dk

Workshop – træne parentesmetoden a) Vælg én konkret sag om mobning b) Sæt parentes om den/de direkte berørte. c) Gennemgå ”spørgsmål til kontekst”, hvad kan I få øje på? d) Skriv sætninger om jeres vigtigste fund. 5Helle Rabøl Hansen / eXbus.dk