Implementering i en behandlingsinstitution - overvejelser og daglig drift NICMI April 2013 Anette Søgaard Nielsen, Enheden for Klinisk Alkoholforskning,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Kandidaten i klinisk praksis
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Modul 3 Kommunikation Referencer til de enkelte redskaber findes i bilag 1 i ’Sikker Mundtlig Kommunikation. Baggrund, begreber og litteratur’. Dette.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Tak fordi jeg måtte komme
Erfaringer med frasalget af SES’ Driftsafdelinger v/Driftschef Erik Als.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Forældremøde X årgang.
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Brug piletasterne eller musen til at skifte slides
Tillid Temadag for AMIR
NOEA/Aalborg Universitet
TEMAGRUPPEN VEDRØRENDE IMPLEMENTERING
Knowledge Management E-BUSS Session 7, Marts 2006 v. Morten Thanning Vendelø
At udforske sin egen praksis
Forebyggelse af vold og trusler
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Ledelse på tværs i VEST. Gødstrup Nye patienter i akutmodtagelsen Neurologi.
Nye metoder i misbrugsbehandling
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Det Sociale Kapitel
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Modul E Implementering og evaluering. Indhold Læringssættet Undervisning i egen afdeling Implementering Jeres opgave.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Thomas Bartels, VFAs rejsehold 15. april 2015
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Nordiatrans 42nd Congress Charlotte Nielsen RN, MSc Nefrologisk afdeling Odense Universitetshospital, Danmark Implementering af en patientinddragende indlæggelsessamtale.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Vidensarbejderens særlige arbejdssituation - forebyggelse af arbejdsrelateret stress Oplæg i IDA, fredag, 27. april 2007 Christine Ipsen, Ph.d.
Aktuel forskning om fremmende og hæmmende faktorer i forbindelse med implementeringen af evidensbaseret praksis Temamøde Implementering af ergoterapeutiske.
Udfordringer og muligheder i det tværfaglige samarbejde Tværfaglig intelligens . Tværfaglig intelligens. Sundhedskonference 2016 Eva Just.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Uddannelse i sygefraværshåndtering
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Implementering af PALS
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Afgangen fra FAM - stafetmetoden
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vidensbaseret praksis i botilbud
Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentationens transcript:

Implementering i en behandlingsinstitution - overvejelser og daglig drift NICMI April 2013 Anette Søgaard Nielsen, Enheden for Klinisk Alkoholforskning, Syddansk Universitet

Implementering Viden/forskningPraksis ?? Implementeringen er ’missing link’

Implementerings-drivers Medarbejder- kompetence Organisatorisk støtte Ledelsesfokus, ‘Leadership’ Fixen & Blase, 2007

 Medarbejdere:  Udvælgelse  Principper for udvælgelse af medarbejdere til opgaven  Træning/undervisning  Tiden til det, valg af undervisere  Supervision/coaching  Tiden til det, valg af supervisorer,  Overvågning af og feedback på praksis  Etablering af rutiner, systematik, valg af medie, it-systemer Medarbejderkompetence Organisatorisk støtte

 Ambassadører  Udnyttelse af netværkspersoner/’specialister’ i det daglige  Feedback på den faktiske praksis  Båndoptagelse, videooptagelse, kollegial sparring (sidemandsoplæring), brug af skuespillere etc  Team-samarbejde Organisatorisk støtte i øvrigt Jeg kan ikke anbefale det nok…

Hvad er et team?  En gruppe kolleger, der samarbejder om en given opgave  Der kan være flere faglige tilgange  Der kan være flere synsvinkler  Der er fælles mål med indsatsen  Alle er involverede i opgaven (fx alle er involverede i kontakten til de patienter, der er tilknyttet teamet)

Forudsætninger for velfungerende teams  Fælles fodslag i forhold til opgaven  Klare rammer og frihed til at tilrettelægge opgaven indenfor disse  Accept af forskelligheder i teamet  Oplevelsen af, at alle yder, hvad man kan  Tillid og åbenhed

Perspektiver i teamsamarbejdet  Personalet:  Forebyggelse af ensomhed i opgaveløsningen  Mulighed for faglig sparring  Øgning af fokus på systematisk implementering  Patienterne:  Sammenhæng i kontakten, netop fordi den varetages af flere  Adgang til flere fagligheder og personligheder

MI i teams  Informations-fordobling  Flere formulerer det samme på hver sin måde  Øger oplevelsen af troværdighed  Øger mulighederne for at modtage information, man kan forstå  Dublering af refleksioner/vinkler/spejlinger  Byggen ovenpå kollegas opsummeringer af change-talk  Anvende kollegas opsummeringer som baggrund for feedback  Trække aspekter fra tidligere samtaler frem som en ’undren’  Skabe refleksioner/hypotesetestning fra samlingen af information i journalen, hvor det er patienten, der er eksperten….

Implementering i teams giver en ekstra dimension til MI  Teams skaber en robusthed i sig selv  Teams øger sandsynligheden for at patienten træffer mindst én behandler, som han/hun oplever en tryg relation til  Selve teamorganiseringen kan fungere som ’højtalere’ for både arbejdet med at uddrage og med at forstærke change talk

 Skabe sammenhæng mellem mål og med  I opgaverne  I kommunikationen  I kompetenceudviklingen  Diverse redskaber  Mus-samtaler  Politikker på arbejdspladsen  Lønforhandlinger  Implementering er en kontinuerlig proces… Leadership

Wexelblatt’s Scheduling Algoritm BilligHurtigt på plads God kvalitet Du kan kun vælge to ud af tre!

Der findes masser af litteratur, blandt andet…