Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet."— Præsentationens transcript:

1 Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet at styrke både mors og barns sundhed.

2 Hvordan praktiseres Aabenraa modellen?
TEAMSAMARBEJDE indebærer åbenhed, tillid, dialog og daglig læring i gruppen af læger og jordemødre med flittig brug af time out i forløbet, hvor både fagfolk og fødende/parret inddrages. RAMMER / TID FOR LÆRING betyder planlagte tværfaglige daglige konferencer i fødeafdelingen, hvor læger og jordemødre i fællesskab gennemgår og analyserer lærerige forløb fra vagten. PROAKTIV TILGANG er en opsøgende, tidlig og kontinuerlig dialog og plan for graviditeten og fødselsforløbet STANDARDISERET TRÆNING AF PERSONALET indebærer CTG-tolkning ved morgenkonference, (re)certificering af alle jordemødre og læger i CTG-tolkning/STAN, træning i kliniske færdigheder, kommunikation og teamsamarbejde. FØDEPLANAMBULATORIET er et team af læger og jordemødre, som lægger en plan for fødslen sammen med gravide, som har særlige behov i forhold til fødslen, samtidig med at man er lydhør over for den gravides bekymringer og ønsker. KONSENSUSBESLUTNINGER betyder, at ingen læge ordinerer planlagte indgreb, f.eks. kejsersnit, uden at have drøftet det med sine kolleger på morgenkonference og efterfølgende loyalt støtter beslutningen. KOORDINERENDE JORDEMØDRE er en gennemgående ressource 24-7 i forhold til koordinering, høj faglighed, tutorfunktion og sparring. DATA PRÆSENTERES i afdelingen ved månedlige tavlemøder FØDESTEDETS POLITIK OG PRAKSIS LÆGGES FREM for brugeren, samarbejdspartnerne og offentligheden Bo Sultan, Katrin Löser, Trine Andersen, Tove Bøttcher, 2017


Download ppt "Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google