Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Afgangen fra FAM - stafetmetoden

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Afgangen fra FAM - stafetmetoden"— Præsentationens transcript:

1 Afgangen fra FAM - stafetmetoden
V/ direktør Jens Peter Steensen Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

2 FAM giver mulighed for hurtige og driftseffektive patientforløb med høj klinisk og patientoplevet kvalitet. Men: overflytning fra én afdeling til en anden koster erfaringsmæssigt et ekstra indlæggelsesdøgn tab af information og manglende fokus ved overlevering det er dyrt, frustrerende – og farligt Udfordringen er at undgå tab af viden og tid ved overlevering fra FAM til efterfølgende afdeling/”instans”.

3 Ingen universalløsninger – først og fremmest FOKUS på problemerne ved overlevering
Væsentligt er bl.a. at procedurer ved overflytning er så nemme som muligt, at alle informationer er tidstro og synlige for alle, der har brug for informationerne, at der gøres status OG lægges plan for det videre forløb inden overflytning - overflytningen skal have et formål at patienten ikke slippes før man kan mærke, at modtageren har fat (stafetmetoden)

4 Standardprogrammer skal ikke kun omfatte indlæggelsesforløbet i FAM, men også overflytningen til næste afdeling Ved overflytningen fra FAM Opdateret klinisk information – hvad er udført, hvad ventes der på, hvad mangler? Formålet med overflytningen Hvad er den umiddelbare videre plan for patienten? Al ”den øvrige information” (samtykke, info-materiale, pårørende, socialt, bestilte tider til undersøgelser etc.) – tidsrøvende og forsinkende, hvis ikke klart oplyst. Og dårlig patientoplevelse.

5 Stafetmetoden – patienten slippes først, når man kan mærke at modtageren har fat.
Nogle forudsætninger er bl.a.: IT-systemer, der fungerer og kan udvikles i takt med at behovene klarlægges Tjeklister – der ideelt genereres ”automatisk”, så energien kan rettes mod selve overleveringen – og ikke mod at samle data sammen Rutiner og kultur, hvor der er FOKUS på overleveringen af den enkelte patient Har modtageren forstået informationen og er klar til umiddelbart at gå videre med patienten?

6 Stafetmetoden Har modtageren forstået informationen og er klar til umiddelbart at gå videre med patienten? Øget sikkerhed – direkte og konkret kommunikation fra ”aflevereren” til modtageren af patienten Øget patienttilfredshed – kan straks mærke, at den nye afdeling er fortrolig med status i sygdomsforløbet

7 Afgangen fra FAM – til fx hjemmet
Nye patienter kan ikke komme ind i FAM, fordi andre venter på at komme ud Der går masser af god energi tabt, når personalet administrerer ”overfyldthed” Patienterne oplever dårlig kvalitet ved udskrivelsen – og beskeden eller ingen hjælp til at finde hjem Ventetiden bliver lang og besværlig - i trælse omgivelser

8 Udslusningsområde? Etablering af et særligt udslusningområde, indrettet til formålet Ikke-klinisk personale til at håndtere praktiske ting ved udskrivelsen Samtalerum, internet, apoteksudsalg etc. Kun for FAM eller for hele sygehuset?


Download ppt "Afgangen fra FAM - stafetmetoden"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google