Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Klager og den vanskelige samtale
Søren Sandfeld Jakobsen ”Cookies” – hvad siger loven?
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Regelkurset, afsnit 4 Definitioner 3 Protester Protestbehandling.
Væsentlige ændringer Formålsbestemmelse (§ 1)
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
Forudgående underretning om tvangsindgreb
Love og regler fra A..Z Geoforum workshop om adresser 25. marts 2010.
Karen V. Thomasen Heden og Fjorden
Miljøskadeloven Miljøskader & overhængende fare for miljøskader
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Præsentation af Ankestyrelsen v. ankechef Henrik Horster
Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om læseadgang til tredjemand til Digital Post
Naturvurdering i forbindelse med revurdering af husdyrbrug Thomas Løkkebø Landbrugssagsbehandler v. Esbjerg Kommune Kolding d. 16. maj 2013.
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?
Kloakering i den spredte bebyggelse
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Pleje af fredede arealer.
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Protester og protestbehandling Reglernes Del 5. Regelkursus Hvorfor protester? Kapsejlads afvikles uden konstant dommer-overvågning Kapsejladskomitéen.
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Erfaringer i forbindelse med masseanmeldelser
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold.
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
Naturbeskyttelseslovens § 3 – naturplejeordninger mv.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Forsikringsvirksomhedens ophør Januar 2009 Malene Stadil.
Dato: Dok.nr. Titel: Det nye samarbejde Høringer v/Vibeke Volmers.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 9. februar 2010.
Håndhævelse v. Rikke Rørby Graversen. Håndhævelse Hvad siger lovens §§ 73 og 74 Håndhævelse generelt Mulighed for erstatningsbiotop? Sagsflow Den gode.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
LÆGDOMMERE I BOLIGRETTEN JAKOB JUUL-SANDBERG, LEKTOR, PH.D. Lægdommerkonference 12. juni 2014/JJS 1.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Byggeloven og sektorlovene Kan Triturus cristatus stoppe en byggetilladelse?
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Evaluering.
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Bandepakken 3
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Kontakt til deltagerne
Forslag til udgiftsfordeling til kystsikring
Velkommen til medlemsmøde den 11
Huslejenævnskonferencen oplæg om forbrugsregnskaber og husordenssager
Præsentationens transcript:

Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen

Nyregistrering og forespørgselsordning Den vejledende § 3 registrering Underretning til lodsejer om ny natur Forespørgselsordning

Den vejledende § 3 registrering Den vejledende § 3 registrering findes på og ofte i kommunernes egne GIS-systemer og web-gis. Kommunerne har ansvaret for at opdatere registreringen – dataansvarsaftalen: forside.aspx forside.aspx Når kommunerne ved tilsyn finder nye/oversete naturområder opdateres registreringen. Husk - et naturareal er omfattet af loven, når arealet opfylder kriterierne – uanset om arealet er registreret eller ej. Det er ikke et krav at lodsejere skal orienteres.

Underetning af lodsejer eller ej Ingen pligt til at underrette borgere – men god borgerservice Kan man forvente at lodsejere selv følger med på arealinformation eller web-gis? Underretning kan måske forhindre ødelæggelser af naturen og håndhævelsesager Det er tager tid – men det er nok givet godt ud Man kan lave et opsamlingsbrev en gang om året til samtlige lodsejere, der har fåret registeret ny natur (flettebrev)

Indhold af underretning Der er to muligheder: –Information om at arealet er registreret i den vejledende registrering. Oplys om forespørgselsordning. –Afgørelse af § 3 status – husk partshøring (to breve) Tjek jeres kvalitetsstyringssystem – hvad er proceduren i din kommune?

Det gør vi i Favrskov Kommune Vi informerer lodsejer om at arealet er vejledende registreret og baggrunden for det. Vi slutter brevet med dette afsnit: Hvis du er uenig i registreringen Hvis du ikke er enig i kommunens vurdering af arealet, vil vi gerne høre fra dig. Ofte er det vanskeligt at tolke dyrkningshistorien ud fra luftfotos, og derfor kan det være relevant at indsende oplysninger om dyrkningshistorien. Hvis du indsender oplysninger til sagen, vil kommunen inden 4 uger fra modtagelse af disse vurdere arealets status, og sende dig en afgørelse med tilhørende klagevejledning.

Forespørgselsordningen Lodsejer kan sende en forespørgsel om status på et areal og kommunen skal give svar inden fire uger. Reglerne findes i Naturtypebekendtgørelsens § 10

Naturtypebekendtgørelsen § 10 Oplysning om beskyttelsesordningen § 10. Kommunalbestyrelsen giver efter anmodning fra offentlige myndigheder, berørte ejere, brugere m.v. oplysning om, hvorvidt en bestemt foranstaltning, areal, sø eller vandløb er omfattet af beskyttelsesordningen. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal besvare en modtagen forespørgsel inden for 4 uger. Har vedkommende ejer m.v. ikke modtaget svar inden udløbet af den i 1.pkt. nævnte frist, kan ændringen gennemføres uden dispensation. Stk. 3. Den regel, der er nævnt i stk. 2, 2. pkt., gælder ikke for foranstaltninger og arealer samt søer, der klart falder ind under beskyttelsesordningen. Reglen gælder heller ikke for vandløb, som er udpeget som beskyttede i offentliggjorte registreringer, jf. bekendtgørelsens § 6. Stk. 4. Hvis kommunalbestyrelsen inden udløbet af den i stk. 2 nævnte frist har anmodet vedkommende ejer m.v. om yderligere oplysninger, regnes den i stk. 2 nævnte frist først fra modtagelsen af de ønskede oplysninger.

Vigtigt Hvis vedkomne ikke har modtaget svar inden fristens udløb (fire uger), kan foranstaltningen gennemføres uden dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Det gælder dog ikke søer og vandløb, da de klart falder ind under beskyttelsen. Man kan spørge efter supplerende oplysninger (ofte om dyrkningshistorien) – fristen gælder fra modtagelsen af disse.

Sagsflow

En meddelelse til ejer om § 3 status er reelt ikke en afgørelse. Ejer eller bruger kan efter Natur- og Miljøklagenævnets praksis påklage en sådan meddelelse fra kommunen. Tredjemand, der i øvrigt er klageberettiget, kan ikke påklage kommunens beslutning om ikke at registrere et område som beskyttet (NKO 113). Afgørelse eller meddelelse