Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bandepakken 3 www.slagelse.dk.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bandepakken 3 www.slagelse.dk."— Præsentationens transcript:

1 Bandepakken 3

2 Bandepakken - indsats over for rocker og bander.
Definitionen af begrebet rocker og bander er i dagligtale nævnt som kriminelle grupperinger. Derfor vedtog folketinget den 24 marts 2017 aftale om bandepakken 3. Aftalen er vedtaget med baggrund i “Betænkning om indsatsen over for rockerborge mv.” Målet med dette er fra regeringen meget klar at sikre borgernes tryghed og sikkerhed og forhindre udviklingen af rockere og bandemedlemmernes rå og skruppelløse kriminalitet, I bandepakken 3 er der vedtaget 36 initiativer hvoraf nogle kommer til at vedrøre os på vores område.

3 Planloven Det er i “betænkning om indsatsen overfor rockerborge m.v.” kap. 4 beskrevet hvorledes man i kommunerne fremadrettet indtænker forbud mod samlingssted for motorcykelklubber eller lignende i sine lokalplaner. Men kravene skal være saglige og æstetiske. Det er vigtig at holde sig for øje hvad der er lovhjemmel til at kunne regulere i en lokalplan Være bedre til at udnytte planlovens §14 til midlertidige forbud. (Kap ) Dette giver kommunen mulighed for at gribe ind med det samme, så muligheden ikke fortabes. Den disposition, der forbydes ved et §14 forbud, skal kunne opretholdes som forbud ved en senere lokalplan, kravet om saglig, planlægningsmæssig begrundelse skal være opfyldt.

4 Planlov forsat Ved delvis etablerede rockerborge.
 §14 forbud kan højest nedlægges for et år og skal tinglyses.ingen betingelse for at der efterfølgende vedtages en lokalplan, det er midlertidig en betingelse at kommunen har til hensigt at udarbejde en lokalplan, når §14 forbuddet nedlægges. (Vejledning om anvendelse af planloven i sager om rockerborge kap 4.1) Brug af privatretslige servitutter undersøge om en rockerborg eller lignende tilholdssted er i strid med privatretslige servitutter på ejendommen. Forudsætning at der er tale om servitutbestemmelse, hvis overholdelse utvivlsomt er i det offentlige interesse.

5 Bestemmelser i Planloven, der er værd at kende.
§ 51. Kommunalbestyrelsen påser overholdelsen af denne lov og de regler, § 56 a. Kommunalbestyrelsen kan forlange oplyst af en ejer eller lejer af en ejendom, hvem der er bruger af ejendommen § 63. Det påhviler den til enhver tid værende ejer af en ejendom at berigtige et ulovligt forhold. Består forholdet i en ulovlig brug af ejendommen, påhviler pligten tillige brugeren § 64. stk. 1-5 Medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning, straffes med bøde (Betænkning om indsatsen mod rockerborge m.v side )

6 Byggeloven Byggeloven kan i et vist omfang bruges til at begrænse etableringen eller anvendelsen af rockerborge eller lignende tilholdssteder. Byggeloven/bygningsreglementet fastsætter krav vedrørende bl.a. tilladelse, udførelse, indretning samt anvendelsen. Bliver kommunen bekendt med et ulovligt forhold, nedlægges påbud efter § 16 C om at lovliggøre forholdet. Forholdet kan straffes med bøde efter byggelovens § 30. Gældende for Plan- og Byggeloven er at der efter omstændighederne skal foretages en eller anden form for handling og en politianmeldelse Orientering til politiet.. (Betænkning om indsatsen mod rockerborge m.v. side 90-93)

7 Samlingsstedsforbudsordning!
I erkendelse af, at det ikke fuldt ud er muligt at imødegå de gener som rockerborge kan give omgivelserne, er der ved en ny lovbekendtgørelse indført mulighed for at kommunalbestyrelsen kan give et samlingsstedsforbud til ejendommen. Lov om forbud mod anvendelse af bestemte ejendomme som samlingssted for en gruppe. Lov nr. 653 af 8. juni 2017, ikrafttrædelsesdato 1. juli 2017. §1. kommunalbestyrelsen kan nedlægge forbud mod at en ejendom bruges som samlingssted for en bestemt gruppe, hvis dette medfører væsentlige ulempe og utryghed for de omkringboende. Dette gælder både for rocker og bander. Stk. 7, kommunalbestyrelsen skal overveje nedlæggelse af forbud efter stk. 1 eller meddele advarsel efter skt. 2 når betingelser er opfyldt. De betingelser er ikke nærmere defineret i loven, men fremgår af betænkningens side 163 samt side 204

8 Samlingsstedsforbudsordning!
§2. Kommunalbestyrelsen skal aflevere et forbud eller en advarsel på ejendommen og samtidig tinglyse forbuddet/advarslen på ejendommen. Når både tinglysningen og afleveringen har fundet sted, anses forbuddet/advarslen for gyldigt bekendtgjort for ejer og bruger. Tilbagekaldelse af forbud skal ligeledes tinglyses på ejendommen. Politiet skal underrettes når der er nedlagt forbud, også når forbuddet ikke længere er gældende. §3. Er der nedlagt forbud efter §1 stk. 1, kan ejendommen ejer forlange ejendommen overtaget af kommunen mod erstatning, hvis forbuddet indebærer at ejendommen ikke kan benyttes på en økonomisk rimelig måde i overensstemmelse med den faktiske udnyttelse af de omkringliggende ejendomme.

9 Samlingsstedsforbudsordning!
Hvis det er nødvendigt for behandlingen af sagen, kan KB forlange oplyst af en ejer eller lejer hvem der bruger af ejendommen. Kommunalbestyrelsen påser at forbud nedlagt efter §1 stk. 1, overholdes. ved nedlagt forbud kan kommunalbestyrelsens personale kræve, at enhver person som vurderes at opholde sig på ejendommen som led i anvendelsen som forsamling for gruppen, øjeblikkeligt forlader ejendommen. Samme ret tilkommer politiet. Forlader en person ikke frivilligt ejendommen ved krav fra kommunalbestyrelsen, kan politiet bruge den fonødende magt til at sikre, at dette sker.

10 Samlingsstedsforbudsordning!
§ 6. Ved et nedlagt forbud, kan politiet meddele en person forbud (Besøgsforbud) mod at opholde sig på ejendommen, samt mod at opholde sig, eller færdes frem og tilbage inden for en afstand af 200 meter fra ejendommen. § 7. Afgørelse om forbud efter §1 stk. 1 samt afgørelse om afslag på tilbagekaldelse af forbud kan påklages til planklagenævnet. § 8. Ejer eller bruger der overtræder forbud nedlagt i medfør §1 stk. 1 eller en person der overtræder forbud efter §6 stk. 1 straffes med bøde, ved gentagende overtrædelser dog fængsel i op til 4 måneder. § 9. Straffes en lejer efter §8 stk. 1, underretter politiet udlejeren herom. Stk. 2. Udlejeren kan derefter bruge underretningen som dokumentation for ophævelse af lejeaftalen efter lejeloven, erhvervslejeloven samt lov om leje af almene.

11 Persondataloven, forvaltningsloven m.m.
Sammenfatning af Persondatalovens regler om offentlige myndigheders udveksling af personoplysninger kap. 5 side i betænkningen samt bilag 2 i samme betænkning. Oplysningspligt (bilag 2 kap ), intern anvendelse af indsamlede oplysninger er normalt omfattet af persondataloven § (rettighedsvejledningen) Forpligtigelsen påhviler den myndighed der modtager og indsamler oplysningerne Gælder ikke for udelukkende manuel videregivelse, Politiets og anklagemyndighedens virksomhed på det strafferetlige område eller hvis underretningen vil skade offentliges interesser væsentligt. Politiet skal altid underrettes inden man vælger at underrette

12 Persondataloven, forvaltningsloven m.m.
Indsigtsret: (bilag 2 kap ) Personer hvor myndigheden indsamler oplysninger har efter anmodning krav på at få oplysninger om sig selv. (Persondatalovens § 31-34) gælder også for politiet Undtagelser er de samme som nævnt før, høring forud skal ske af andre involverede myndigheder inden afgørelse Forvaltningsloven og offentlighedsloven: (bilag 2, kap og 2.3) Oplysninger om ansøgers private forhold må som udgangspunkt ikke indhentes Der er vidde muligheder for at videregive oplysninger uden underretning, hvis det er nødvendigt at et retskrav kan fastlægges,- gøres gældende eller forsvares. Nødvendigt af hensyn til en offentlig myndighed varetagelse af opgaver på det strafferetlige område. Politiet skal høres inden der foretages nogen afgørelse om partshøring.

13 Afslutning Normalvis kommer disse sager ind fra politiet.
Ingen partshøring eller varsel førend politiet er kontaktet. De ville næsten altid være behjælpelig med at kunne finde undtagelser fra indsigtsret, aktindsigt, forvaltningsloven, offentlighedsloven, proportionalitet og ikke mindst straffeloven. Er dette til at forstå? Kan vi med denne viden, behandler disse typer sager? Hvad siger i?

14 Kildehenvisning Kildelæsning:
Betænkning om indsatsen overfor rockerborge m.v. Kap. 4 fra side 57 – 97 Planloven, Byggeloven m.v. Kap. 10 afsnit 7 -8 side Planloven samt vejledning i myndigheders udveksling af person oplysninger. Kap 10 afsnit 9 side En samlingsstedforbudsordning, betingelser, forudgående varsel, forbuddets indhold m.m. Lov om forbud mod anvendelse af bestemte ejendomme som samlingssted for en gruppe. Lov nr juni 2017 Aftale om Bandepakken III- Bander bag tremmer. Folketingets bemærkninger til lovforslaget nr. L193.


Download ppt "Bandepakken 3 www.slagelse.dk."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google