Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Midlertidige opholdssteder til flygtninge

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Midlertidige opholdssteder til flygtninge"— Præsentationens transcript:

1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge
L 165 Lovforslag til ændring af lov om planlægning Vedtaget Træder i kraft dagen efter bekendtgørelse i Lovtidende

2 BAGGRUND Integrationslovens § 12, stk. 6: Indtil det er muligt at anvise en permanent bolig, skal kommunalbestyrelsen anvise flygtningen et midlertidigt opholdssted. Reglerne i lejeloven finder ikke anvendelse i forbindelse med indkvartering på midlertidige opholdssteder.

3 Dispensation For arealer i byzone og landzone kan kommunalbestyrelsen meddele dispensation fra bestemmelser i en lokalplan eller en byplanvedtægt m.v. til ændret anvendelse af eksisterende bebyggelse og til bygge- eller anlægsarbejder med henblik på etablering af midlertidige opholdssteder til nyankomne flygtninge. Gælder såvel nybyggeri som ændret anvendelse af eksisterende bebyggelse.

4 Ikke lokalplanlagte områder
For arealer i landzone, der ifølge kommuneplanens rammer pr. 1. januar 2015 kan overføres til byzone, eller som ligger i en landsby, kan kommunal-bestyrelsen uden tilvejebringelse af en lokalplan efter PL § 13, stk. 2, meddele tilladelse til ændret anvendelse af eksisterende bebyggelse og til bygge- eller anlægsarbejder med henblik på etablering af midlertidige opholdssteder til nyankomne flygtninge. I landsbyer kræver ikke landzonetilladelse

5 Vilkår Kommunalbestyrelsen kan ikke meddele dispensation eller tilladelse, der muliggør etablering af et opholdssted på et støjbelastet areal, medmindre opholdsstedet kan sikres mod støjgener. Kommunalbestyrelsen kan stille vilkår om etablering af afskærmningsforanstaltninger. Dispensationer og tilladelser kan først meddeles, når der er forløbet 2 uger, efter at kommunalbestyrelsen har givet skriftlig orientering om ansøgningen efter reglerne i PL § 20.

6 Vilkår fortsat Dispensationer eller tilladelser skal tidsbegrænses og kan højst gives med en varighed på 5 år fra meddelelsen. Dispensationer og tilladelser skal offentliggøres. Kan ske udelukkende digitalt. Underretning om afgørelsen skal ske til dem, som rettidigt har fremsat bemærkninger efter at være blevet orienteret efter høringsreglerne i Planloven.

7 Anden lovgivning Nybyggeri og ændret anvendelse kræver fortsat byggetilladelse efter BR2010 Byggetilladelsen er tidsbegrænset til 5 år Anden lovgivning f.eks. Skovbyggelinie efter Naturbeskyttelsesloven kræver dispensation


Download ppt "Midlertidige opholdssteder til flygtninge"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google