Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Jupiter temadag den 30. maj 2007

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Jupiter temadag den 30. maj 2007"— Præsentationens transcript:

1 Jupiter temadag den 30. maj 2007
Gebyropkrævning og tilsynsbekendtgørelsen Stine Bisgaard og Katerina Richter Hantzi Miljøstyrelsen Vand

2 Disposition Gebyropkrævning: Lov- og aftalegrundlag
Indberetning af gebyrdata til Jupiter Spørgsmål Kommende bkg. fra Miljøstyrelsen Tilsynsbekendtgørelsen før og nu: Indberetning af indvindingsmængder Indberetning af drikkevandsdata

3 Lov og aftalegrundlag Lov og aftalegrundlag
Miljømålslovens § 35, stk. 1 fastsætter, at kommunerne opkræver det statslige gebyr på vegne af ministeren. - dataansvarsaftale: Kommunerne indberetter de nødvendige data om indvindingstilladelser og gebyrpligtige indvindingsmængder til Jupiter. Vandforsyningslovens § 52c, stk. 3-7 indeholder reglerne for opkrævning. Bemærk at stk. 4 er ændret i kommunalreformen i forhold til amternes opgaver. Virksomheder kan nu få fritagelse hvis de har flere tilladelser (indvindingsrettigheder) på landsplan.

4 Indberetning til Jupiter
Kommuner kan søge viden om gebyrpligtige indvindingstilladelser til virksomheder på tværs af kommunegrænser Miljøstyrelsen kan samtidig trække på oplysningerne: - til brug for afregning af det det statslige gebyr med kommunerne - til beregning af næste års statslige gebyr.

5 Indberetning - fortsat
Forudsat at kommuner indberetter to gange til Jupiter i 2007 for at give tid til kommunernes sagsbehandling af virksomheders ansøgninger om fritagelse. Anbefalede frister for indberetning til Jupiter i 2007: 22. juni 17. september De gebyrpligtige tilladte indvindingsmængder, der har dannet baggrund for gebyrindbetalingen fra vandværker og virksomheder

6 Hvor mange af de tilstedeværende kommuner har opkrævet gebyret?
Spørgsmål til salen Hvor mange af de tilstedeværende kommuner har opkrævet gebyret?

7 Kommende bekendtgørelser
Bkg. om digital indberetning af geofysiske data. Bkg. om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land.

8 Kontrol med drikkevand og indberetning til myndighederne
Katerina Richter Hantzi Civilingeniør Vand-enheden, Miljøstyrelsen

9 Tilsynsbekendtgørelsen
FØR Bekendtgørelse nr. 871 af 21. september 2001 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg NU Bekendtgørelse nr af 14. december 2006 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg

10 Indberetning af indvindingsmængder
Vandforsyningen skal registrere den indvundne vandmængde (§ 23) < m3 1 gang årligt begyndelsen af året – m3 ved begyndelsen af hvert kvartal > m3 ved begyndelsen af hver måned Inden 1. februar skal vandforsyningen indberette årsindvindingen (1. januar – 31. december) til kommunalbestyrelsen (§ 24, stk. 1) Inden 1. april skal kommunalbestyrelsen indberette vandforsyningernes indvinding til Jupiter (§ 24, stk. 2) Når kommunalbestyrelsen har modtaget oplysningerne om indvindingsmængder indberettes disse til GEUS (§ 28, stk.1 og stk.2)

11 Indberetning af drikkevandsdata - Kontrolkrav
Vand til husholdningsbrug skal overholde bekendtgørelsens kvalitetskrav (§ 3) Som led i den offentlige kontrol, skal der foretages regelmæssige undersøgelser af vandet (§ 6) Omfanget og hyppigheden af den lovpligtige kontrol er fastlagt ud fra typen af vandforsyningen (§ 7, § 8 og bilag ) Kommunalbestyrelsen skal godkende steder for udtagning af prøver i den regelmæssige kontrol (§ 13) Kontrollen udføres af et akkrediteret laboratorium (§ 14) Vandforsyningen betaler for kontrollen af vandet jf. vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 71 af 17. januar 2007 § 60, stk.3). Det er således vandforsyningen der skal indgå aftale med laboratoriet om udførelsen af kontrollen.

12 Indberetning af drikkevandsdata - Myndighedskontrollen
FØR Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med vandkvaliteten (§ 2) Laboratoriet der udfører analyserne af vandet skal sende resultaterne af kontrollen til (§ 28, stk.1): Ejeren af vandforsyningen Kommunalbestyrelsen Amtsrådet Laboratoriet sender resultaterne af analyserne til amtsrådet i digital form. (§ 28, stk.2) Amtsrådet indberetter laboratoriernes resultater til GEUS i digital form. (§ 29, stk. 1 og stk. 2) NU Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med vandkvaliteten (§ 2) Laboratoriet der udfører analyserne af vandet skal sende resultaterne af kontrollen til (§ 27, stk.1): Ejeren af vandforsyningen Kommunalbestyrelsen Laboratoriet sender resultaterne af analyserne til kommunalbestyrelsen elektronisk via den fælles offentlige database for grund- og drikkevand samt boringer (Jupiter) (§ 27, stk.2) Laboratoriernes indberetning skal ske til databasen i standatformat efter aftale mellem Miljøstyrelsen og KL (se Miljøstyrelsens vejledning om indberetning af drikkevandsdata pt. nr.4/2001) Når kommunalbestyrelsen har modtaget resultaterne af kontrollen i den fælles offentlige database indberettes disse til GEUS ved at godkende oplysningerne i databasen (§ 28, stk.1 og stk.2)

13 Indberetning af drikkevandsdata - Anbefaling
Vandforsyningen bør i den kontrakt, de indgår med laboratoriet sikre sig, at de modtager resultaterne hurtigst muligt og helst inden for 3 uger. Ligeledes bør laboratoriet inden 3 uger have indberettet resultaterne til kommunalbestyrelsen via Jupiter af hensyn til kommunalbestyrelsens forpligtigelse som tilsynsmyndighed. Vandforsyningen bør ligeledes sikre sig, at laboratoriet giver besked til vandforsyningen og kommunalbestyrelsen så snart overskridelsen er konstateret. Laboratoriet orienterer ligeledes Sundhedsstyrelsen om overskridelser.

14 Kontrol med drikkevand og indberetning til myndighederne
Tak for opmærksomheden !


Download ppt "Jupiter temadag den 30. maj 2007"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google