Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diætbehandling af type 2 diabetes i Region Midt
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Klinisk etiske komiteer Temadag Vibeke Krøll Aarhus Universitetshospital Hospitalsledelsen.
Misbrugende sundhedspersoner Addiktiv Sygepleje Landskursus 2012
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Temadag Bloklæger, Region Sjælland 17. maj 2011
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
FOPS arrangement den 18. maj 2011: ”Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse” Sådan har vi gjort.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Region Midtjylland Århus Universitetshospital, Århus Sygehus Region Midtjylland Den største viden – den bedste behandling.
Organisation, opgaver, arbejdsform, formidling
Nationale initiativer på stråleområdet Lars Dahl Pedersen Kræfttemamøde 23. januar 2007.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Styringsaftale Oversigt over indhold 2012 Styringsaftale for 2012 Fordel for: DriftsherreBetalingskommune 2% reduktion af driftsherrens (kommune og region)
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
SOCIALTILSYN NORD OPGAVER Oplæg ved Peter Harritsø (leder af GOT)
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
31. januar 2007 Workshop Klinisk kontakt v. Marianne Møller, EPJ-koordinator Vibeke Riis, EPJ-koordinator.
MØDE MED ARBEJDSGRUPPERNE DEN 7. MAJ Opfølgning på moderniseringsprocessen Tidsplan for efteråret 2008 og 2009: milepæle  Juni-november 08: arbejdsgrupperne.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
- en regional nicheopgave med relativ stor bevågenhed JORDFORURENING.
Videregivelse af oplysninger om medarbejdere
Ansvar i Videreuddannelsen
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Erfaringer fra Aalborg Kommune
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet
Arbejdsgruppemøde for Holmen
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Fremtidig driftsorganisation for psykiatrien i Region Syddanmark
Administrativ organisering
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015

Baggrund for STM lægesagen (1) researcharbejde fra Danmarks Radio aktindsigt i SST om min. 3 navngivne læger ved STM kritisk TV udsendelse SAGEN BEGYNDER AT RULLE I MAJ… politisk krav om en redegørelse af lægesagen ved STM og kortlægning af ALLE regionens læger Taskforce nedsættes til arbejdet

Proces for STM lægesagen (1) SAGEN AFLEVERES TIL POLITIKERNE i JUNI… Redegørelsen + notat med konklusion og anbefalinger Konklusion i to dele: Del 1: Lokal undersøgelse af de tre navngivne læger ved STM, og afdækning af involveringen af de adm. enheder i Regionshuset Del 2: En regional kortlægning (af alle læger i regionen)

Konklusion for STM lægesagen (1) SAGEN AFLEVERES TIL POLITIKERNE i JUNI… Redegørelsen + notat med konklusion og anbefalinger Konklusion for del 1 - STM: For de tre navngivne læger ved Klinik Kirurgi, Sygehus Thy-Mors gælder det, at: den ene læge har opsagt sin stilling og er fratrådt pr. 31. maj 2015 den anden læge fortsætter i sin nuværende jobfunktion, da der intet er at udsætte på lægens virke der for den tredje læge er indgået en gensidig aftale om fratrædelse den 8. juni to ud af de tre læger, som i offentligheden har været kritiseret for at sætte patientsikkerheden over styr, er således ikke længere ansat ved Sygehus Thy-Mors.

Konklusion for STM lægesagen (2) SAGEN AFLEVERES TIL POLITIKERNE I JUNI… Redegørelsen + notat med konklusion og anbefalinger Konklusion for del 2 – alle regionens læger: der er tale om en isoleret problemstilling, der alene vedrører Klinik Kirurgi ved Sygehus Thy-Mors og i et enkelt tilfælde Klinik Nord i Psykiatrien i Nordjylland at der på Aalborg Universitetshospital og Sygehus Vendsyssel ikke er ansat læger, som har behov for særlige kompetenceinitiativer til understøttelse af deres kvalifikationer. det er via kortlægningsarbejdet konkret dokumenteret, at der i hele Region Nordjylland er fire læger, som er blevet vurderet i forhold til deres videre ansættelsesforhold. Der er én læge ved Klinik Nord i Psykiatrien, som bliver tilbudt hjælp til kompetenceudvikling. at hospitalsledelserne i Region Nordjylland står inde for den faglige kvalitet ved alle fungerende/ansatte læger i regionen.

Anbefalingerne skal implementeres (1) POLITIKERNE GODKENDER REDEGØRELSE OG ANBEFALINGER (og skærper en række forslag!)… Anbefalinger i tre kategorier: 1. Direkte realisérbare forslag 2. Forslag der skal arbejdes videre med i en arbejdsgruppe (deadline den 1. oktober 2015) 3. Forslag med eksterne afhængigheder og barrierer DER NEDSÆTTES EN ARBEJDSGRUPPE TIL IMPLEMENTERING AF DE POL. GODKENDTE FORSLAG

Anbefalingerne skal implementeres (2) 1. Direkte realisérbare forslag etablering af en kortlægning (audit) én gang årligt evalueringsansættelse (aftale mellem VUS og RN) INDSKÆRPELSE AF LEDELSESOPGAVEN indhentning af reference (generelt, HU-læger, vikarbureauer etc.) SKÆRPELSE: samtale hvor der tages referat  P-sag tilsynssager, patientskadesager, serviceklager og afgørelser fra Patientombuddet Der skal ske en LÆRING af processen!

Anbefalingerne skal implementeres (3) 2. Forslag der skal arbejdes videre med i arbejdsgruppe etablere et beredskab til at understøtte den lægefaglige ledelse akkreditering (bemyndigelse) – bringe RN på omdrejningshøjde med de øvrige regioner håndtering af løbende aktuelle sager SST’s underretning af navngivne læger (patientsikkerheden først - RN indhenter oplysninger hos SST hvis/når en læge sætter patientsikkerheden over styr) videregivelse af oplysninger uden samtykke (der afventes en tilbagemelding fra Danske Regioner om der kommer en fælles regional løsning på problematikken)

Anbefalingerne skal implementeres (4) 3. Forslag med eksterne afhængigheder og barrierer Læringselementer som bringes videre til Danske Regioner: dvs. sundhedsdirektørkredsen  Danske Regioners bestyrelse Læringselementerne indbefatter bl.a. en række konstaterede lovgivningsmæssige barrierer for videndeling på tværs af myndigheder og regioner Eksempelvis afklaring af muligheden for at etablere et landsdækkende ”advarselssystem” mod ”farlige” læger

Opfølgning på implementeringen af forslagene (1) Afrapportering til Forretningsudvalget den 21. september… de politisk godkendte skærpelsesforslag er blevet implementeret … enkelte forslag er planlagt implementeret i efteråret Resultat af den politiske behandling af afrapportering: [Forretningsudvalget godkendte den 19/ Administrationens opfølgning på implementering af de politiske beslutninger, og Regionsrådet blev formelt orienteret den 27/ ]

Hvad har vi lært af STM lægesagen? Der er især to forhold som stikker ud! 1. Lægernes kompetencer: berører meget få læger på to hospitalsenheder generelt er der ingen problemer med lægers kompetencer  MEN obligatorisk kvalitetssikring: årlig kortlægning (audit) 2. Håndtering af ledelsesopgaven politikerne har skærpet kravene til ledelsesopgaven  ved alle ansættelser skal der (om muligt) indhentes referencer  ved saglige og velbegrundede klagersager SKAL der afholdes en samtale og tages referat, som lægges på P-sagen  der skal ske en læring i klinikken/organisationen ved disse sager!