Ranum Efterskole College – rejser med privat indkvartering til et udviklingsland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
I dag er temaet Visualisering
Advertisements

1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Lærerprofessionen.
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
Informationsforvaltning
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Lærerprofessionen - en definition.
Historier fra et demonstrationsprojekt
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Juhu – nu skal jeg lære at læse….
Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er det naturlige omdrejningspunkt for den internationale profil i studieretningen.
På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. I denne studieretning.
International profil for n-klasse
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Den gode historie Sådan finder vi på 24timer dagens historier ”Dét er en god historie!” Emma Gad for kommunikationsfolk.
Forceret proces Introduktion til design og facilitering af netværk samt workshop 6. november 2008, Science kommuner Tore Wanscher Partner, Wanscher og.
VISUEL UDDANNELSE Kan først opprioriteres, når regeringen får kendskab til fagets tidssvarende indhold og ikke længere kommer med beretninger om deres.
Lærerprofessionen.
Læring og viden Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
OBS – gør som det passer dig!  Denne skabelon er med vilje ikke særlig stramt designet. Det er for at du selv kan lægge det indhold og detaljeniveau i.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Tasks.
:52 1. Hvilket land skal du på udveksling i? Evaluering af Workshop 2015 Navn 1USA 2Canada 3New Zealand 4Storbritannien 5Østrig 6Spanien 7Frankrig.
Forløb om levekår og social arv 1l Formål At forstå og forklare måling af levekår, livsstil og livsformer Indblik i social arv og ulighed – hvilke.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
FØR LÆSNINGEN 1. 3 faser - fagets tekster  Før læsningen  Under læsningen  Efter læsningen 2.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Elevernes evaluering af grundforløbet Efterår 2015.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Danmark i EU og andre internationale sammenhænge Hvad skal forberedes til evalueringen? Så er turen til Bruxelles vel overstået. Tak for turen Det har.
Vejledning med globalt udsyn Eisbjerghus Efterskole Vejleder Bodil Dinesen og Charlotte Tegen.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Hvad kan du gøre for at få jobbet?
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
- Når integration begynder i børnehøjde
Pædagogisk Grundlag og Response
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Elevernes evaluering af grundforløbet
Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
v. Heidi Funder, Lars Henriksen og Lasse Taagaard Jensen
Innovative elever løser virksomhedsproblemer
Europaparlamentsvalg Europas unge
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Ranum Efterskole College – rejser med privat indkvartering til et udviklingsland

Hvorfor er privat indkvartering vigtig? Fra eksotiske studierejser til globale dannelsesrejser… Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv RapportRapport – en virkningsevaluering af Ranum Efterskoles rejseaktivitet

Hvad er et godt rejsemål? Faglighed – historisk perspektiv Faglighed – historisk perspektiv - Trekantshandel, kolonisering, ulighed, udvikling Demokratisk dannelse Demokratisk dannelse - Privat indkvartering og besøg på skoler Kulturmøde Kulturmøde - Besøg på skoler, besøg i kirke, dansegrupper Oplevelse og engagement Oplevelse og engagement - Forberedelse, udførelse og evaluering af projekt Ghana som case

Først en kort rejsefortælling, og derefter noget om at skaffe kontakter, træffe forberedelser og formidle/efterbearbejde turen…

Om at skabe kontakter: Private kontakter er rigtig gode Brug netværk og venner Det er en god idé at være med i forskellige samarbejder – fx UNESCOs ASP-samarbejde Tag kontakt ofte – vent ikke på, at høre igen, når der er skabt kontakt Forvent ikke lange skriftlige afhandlinger fra partneren Forvent ikke, at alt er helt i orden (efter danske forhold) når I ankommer Lav et samarbejde, der kan fungere i et udviklingsland

ASP – et UNESCO-samarbejde

Forberedelser: Vigtigt at inddrage eleverne fra begyndelsen – og i alle aspekter At sætte sig ind i mange forskellige facetter af landets kultur - historie, demografi, geografi, højtider mv. Psykologisk forberedelse - ikke at være berøringsangst overfor forskelle - at have tid til at snakke om rejsen og bekymringer på forhånd - at forberede dem på at være gode gæster Vaccinationer, evt. malariamedicin Pakkelister, gave til værtsfamilien og evt. indsamlinger Sikkerhedsinstrukser Fordele opgaver Sammenhold

Undervejs: Lærere og elever deler opgaverne, men der skal bruges en del tid på at minde eleverne om det der skal gøres – rejseoplevelserne fylder meget mentalt hele tiden: At skrive dagbog (men hold det på et realistisk niveau) At tage billeder og video Tid til at diskutere dagens indtryk At tage sig af de syge og evt. småproblemer… At justere programmet At skabe nye, og pleje allerede eksisterende, samarbejdspartnere At holde kontakt med basen derhjemme

Formidling af rejseoplevelser FB-formidling – til at dele billeder og video Ghana på FB Artikler Ghana - elevartikel Nepal - elevartikel Foredrag – skoler, kammerater, forældre m.fl. Eleverne synes ikke altid at evalueringen/bearbejdelsen er lige spændende, men det skaber nødvendig forbindelse mellem forberedelse og rejse og giver læring! Ofte er der simpelthen for mange indtryk undervejs, så der skal tænkes/reflekteres efterfølgende for at få det fulde udbytte af turen – og forstå hvad der rent faktisk skete. Gennem formidlingen kommer eleverne også selv på rejse igen.

Spørgsmål?