Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015."— Præsentationens transcript:

1 Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015

2 Genrer artikelobjektiv anmeldelse læserbrev brev/email dagbog/personlig blogsubjektiv

3 Krav Kravet til genreskrivning er selvsagt ikke så højt i begyndersprog som i dansk og engelsk. Genren, som eleverne skriver i, skal dog være genkendelig. Der prøves i, om eleven har en elementær fornemmelse for genrer. fra Lærerens hæfte

4 Genre i delprøve 1 og delprøve 2 delprøve 1: afkodning/genrebevidsthed (GB) delprøve 2: eleven skal kunne anvende genrerne (produktion)

5 Artikel En artikel behandler på baggrund af et kildemateriale et emne og skal informere en modtagergruppe. En artikel kan skrives til forskellige målgrupper og i forskellige sammenhænge. Derfor skal man være bevidst om afsender- og modtagerforhold, jf. det retoriske pentagram.

6 Ciceros pentagram/Den retoriske pentagon

7 fra Vejledende opgave 1 Du er lige blevet student og er på rundrejse i Latinamerika. Mens du er i Colombia, besøger du projektet ”Proyecto Golazo”. Skriv en artikel om ”Proyecto Golazo”. Formålet med artiklen er, at unge i Latinamerika skal have information om projektet. I din artikel skal du lave et interview med et af de børn, der er med i projektet ”Proyecto Golazo”. Du skal inddrage tekst A fra delprøve 1 og en eller flere af teksterne B (videoklip), C (artikel) eller D (foto). Du må gerne inddrage yderligere information fra andre tekster.

8 Anmeldelse En anmeldelse kan have flere funktioner, men dens overordnede mål er at udtrykke afsenderens holdning til en given ting. Det vil fremgå af opgaveformuleringens krav, hvad anmeldelsen skal indeholde, og hvem målgruppen for anmeldelsen er.

9 Læserbrev/blog Læserbreve skrives ikke af journalister, men af avisens læsere. De kan handle om alt fra vigtige samfundsproblemer til personlige ytringer. Nogle læserbreve er både oplysende og fulde af gode argumenter, andre blot udtryk for helt personlige følelser. Et læserbrev vil også kunne publiceres på en blog.

10 Brev/email Et brev kan både være formelt og uformelt, og ord, vendinger og høflighedsvendinger varierer derefter. Brevet kan skrives som en mail. Det er vigtigt, hvem afsender og modtager af brevet er. Det vil fremgå af opgaveformuleringen.

11 fra Vejledende opgave 1 Du er lige blevet student og er på rundrejse i Latinamerika. Mens du er i Colombia, besøger du projektet ”Proyecto Golazo”. Skriv et brev til en af dine venner om dit besøg hos ”Proyecto Golazo”. I brevet skal du fortælle om ”Proyecto Golazo” og det indtryk det har gjort på dig. Du skal inddrage tekst A fra delprøve 1 og en eller flere af teksterne B (videoklip), C (artikel) eller D (foto). Du må gerne inddrage yderligere information fra andre tekster.

12 Dagbog/blog En dagbog er en bog til at skrive uformelle kronologiske, daterede indlæg. En dagbog er for det meste privat, hvor man skriver til sig selv om sin hverdag, sine tanker, holdninger og ønsker. Men en dagbog kan også bruges mere offentligt i form af en webblog.

13 fra Vejledende opgave 1 Du er lige blevet student og er på rundrejse i Latinamerika. Mens du er i Colombia, besøger du projektet ”Proyecto Golazo”. Skriv et indlæg til din personlige blog om dit besøg hos ”Proyecto Golazo”. I bloggen skal du fortælle venner og familie om ”Proyecto Golazo” og det indtryk det har gjort på dig. Du skal inddrage tekst A fra delprøve 1 og en eller flere af teksterne B (videoklip), C (artikel) eller D (foto). Du må gerne inddrage yderligere information fra andre tekster.

14 Eksempel:


Download ppt "Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google