Styrk fagligheden som professionel praktikvejleder FOA inviterer til konference for praktikvejledere på den pædagogiske assistentuddannelse og social-

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Program: fredag Leg, læring og læreplaner v/ Elisabeth Folker
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Energi- & Vandværkstedet
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Informationsaften Aftenens program:
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
L EGENDE I NNOVATION Fremtidskonference om mulighederne for at understøtte især 2-sprogede børns sproglige udvikling med ny teknologi Projektet Legende.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
At udforske sin egen praksis
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Bibliotekets rolle i børns læring. Afholdes 3-4. maj 2007 på Danmarks Biblioteksskole.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Uddannelseskonference 26. marts 2007 Nanna Højlund 1 Nye opgaver, nye social- og sundhedsuddannelser? Velkommen til konference den 26.marts 2007 Udvalget.
Relations kompetencer
Den professionelle praktikvejleder Gry Søegaard Uddannelseskonsulent, SEVU.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tværinstitutionelt samar- bejde om børn og voksnes læring Partnerskabsaftale mellem Museum Vestsjælland og Pædagoguddannelsen UCSJ 1. Marts 2016 Children’s.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.
Praksisfællesskaber Peter Busch-Jensen, Lektor, RUC.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Formandskursus Middelfart 16. jan
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Vidensbaseret praksis i botilbud
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
3-timersmødet 2017.
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Arbejdspladsernes Motionsdag, Formandsmøde 2018
Skolepraktikinformation
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Inspirationsworkshop med fokus på
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Styrk fagligheden som professionel praktikvejleder FOA inviterer til konference for praktikvejledere på den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Mandag den 7. december 2015 kl IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V eller Mandag den 14. december 2015 kl Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding Dette års konference stiller skarpt på forskellige læringsteorier og metoder, fordi FOA ønsker at give praktikvejlederne redskaber til at udvikle deres faglighed som vejledere til gavn for elevernes læring. Konferencens overordnede sigte er at give dig som arbejder med praktikvejlederfunktionen på social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse inspiration til det videre arbejde med at uddanne elever til gode praktikere. I vil blandt andet blive præsenteret for den nye praktikvejlederuddannelse, hvor det nye indhold i uddannelsen vil være elementer af de præsenterede læringsmetoder. Pris for konferencen er kr moms 25% Praktikvejledere er centrale personer for FOAs elever på social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse, når der skal sikres optimale muligheder for læring i praksis.

TidEmneOplægsholder Velkomst og præsentation af dagenNanna Højlund Nanna er forbundssekretær i FOA og har det uddannelsespolitiske ansvar Projekt: Partnerskab for praktikvejledere Rigshospitalet og Københavns kommune er gået sammen om projekt: Partnerskab for praktikvejledere. Hvad er projektets formål? Hvilke erfaringer blev gjort i projektet? Pernille Kjær Svendsen Pernille er master i uddannelse og læring og ansat som klinisk vejleder v/Rigshospitalet. Nina Bengtsen Nina er master i læreprocesser og ansat som uddannelsesleder af studieunit v/Københavns kommune Lær begrebet ”Praksisfællesskaber” at kende Hvad rummer begrebet ”Praksisfællesskab”, og hvorfor er det vigtigt af være deltager i fællesskabet? Hvordan kan viden om deltagelse i ”Praksisfællesskaber” være nyttig i vejledningen? Hvordan kan man invitere eleven ind i fællesskabet? Peter Busch-Jensen Peter er ansat som adjunkt ved Roskilde Universitet og har forsket i arbejdsliv og læring. Peter har stor interesse for arbejdslivet i hverdagen, og hvordan kolleger går i spænd med hinanden, samt hvordan dette indbyrdes forhold smitter af på de handlinger, man hver i sær foretager sig alene og i fællesskabet Pause Ny praktikvejlederuddannelse Hvorfor er der lavet en ny praktikvejlederuddannelse? Hvad er det nye i uddannelsen? Hvordan er uddannelsen opbygget, og hvad er tænkningen bag? Ellen Kjær Ellen er uddannelseskonsulent i sekretariatet for velfærdsuddannelser. Hun har i mange år arbejdet i Københavns kommune med at udvikle praktikvejlederfunktionen. Derfor blev Ellen sat i spidsen for at udvikle den nye uddannelse til landets praktikvejledere Frokost Betydningen af æstetiske læreprocesser i relationsarbejdet Hvad er æstetiske læreprocesser, og hvilke kompetencer styrkes, når man arbejder med disse? Hvordan kan praktikvejlederen støtte eleven til at opøve sine sanser og kropslighed i faget? Hvordan kan simulation i praksis bidrage hertil? Julie Borup Jensen Julie er ansat som adjunkt ved Ålborg Universitet og har bedrevet forskning i blandt andet uddannelse og læring. I sin Ph.D-afhandling har Julie fokuseret på æstetisk læring, og hvilket bidrag det kan give til at udvide fagprofessionelles handlekompetencer. Nanna vil til sidst i oplægget give sit perspektiv på, hvorfor simulationsmetoden er et godt bud, når man vil udvikle den æstetiske dimension i relationsarbejdet Styrken i fagfortællinger Hvad er en fagfortælling, og hvad kan den bruges til? Hvilken betydning har fagfortællinger for udvikling af praktikvejlederrollen? Hvordan kan man arbejde med fagfortællinger? Lena Bjørn Lena er uddannet i dramaturgi og har igennem mange år været drivende kraft i Dacapo Teatret, hvor hun også i dag som freelance skuespiller er aktiv. Lenas optagethed af fagfortællinger udspringer af den kraft, fortællingerne rummer, når man skal samarbejde, motivere og skabe arbejdsglæde Kaffepause Se dig selv i rollerne som professionel praktikvejleder Hvad er en rolle? Er en rolle noget man tager på? Kan man bliver mere bevidst om, hvilke roller man har? Ellen Hillingsø Ellen er uddannet skuespiller og har gennem sin karriere spillet utallige film- og teaterroller. På en tankevækkende måde vil Ellen fortælle om og illustrere rollebegrebet og dermed give inspiration og nye perspektiver på jeres arbejde som praktikvejledere FarvelNanna Højlund Styrk fagligheden som professionel praktikvejleder Program Der er morgenkaffe og indskrivning fra kl. 9.30