Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bydækkende netværk for kliniske vejledere

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bydækkende netværk for kliniske vejledere"— Præsentationens transcript:

1 Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Studieunit Uddannelse og arbejdsmiljø September 2018

2 Dagens tema 1: Tværgående og tværprofessionelle borgerforløb – med fokus på borgerinddragelse

3 Dagens tema 2: Selvstændighed gennem uddannelsen – Den gode overgang fra studerende til sygeplejerske

4 Program: 08.45: Tværgående og tværprofessionelle borgerforløb – erfaringer og muligheder 09.00: ”Vi tror, vi inddrager borgerne, men det gør vi ikke”. Oplæg v. Katrina Pitt Winter, projektleder Finsenscenter 09.45: Pause 09.55: Gruppedrøftelse 10.15: Hvad bliver studerende undervist i i relation til borgerindvolvering, borgerinddragelse, fælles beslutningstagning? – Oplæg v. Kathrine Pii, Københavns Professionshøjskole 11.00: Pause 11.15: Begreberne i uddannelsessammenhæng, workshop 12.00: Frokost 12.45: Nyuddannede og nyansatte – undersøgelser og tiltag v. Mia Myhre Jørgensen, Udviklingskonsulent, center for HR og Kvalitet 13.30: Kaffepause 13.45: Selvstændighed gennem uddannelsen – Rammer, regler og praksis 14.45: Opsamling 15.15: Tak for i dag

5 Summeøvelse: Hvordan samarbejder du med studerende om borgerperspektivet?

6 Sammenhængende borgerforløb – erfaringer fra 2018
Gode erfaringer – alle lærer og får meget ud af det! Studerende opdager vigtige ting, som arbejdspladsen kan have gavn af  Har især været optaget af: Polyfarmaci, medicinhåndtering Dokumentation og kommunikation Plejeforløbsplaner Med den reviderede sygeplejerskeuddannelse og de nye semesterbeskrivelser er fokus på tværgående borgerforløb skærpet. Eksempel med ilt ved udskrivelsen

7 Sammenhængende borgerforløb – erfaringer fra 2018
Især to områder for forbedring: Strategisk: Hvad vil I gerne have blik på? Borgerperspektivet Har I fx på jeres enhed et særligt fokus på indflytningssamtaler, kan I med fordel kommunikere det til det kliniksted, I samarbejder med. – gå i dialog med ledelsen om, hvad der kunne være interessant, den studerende også lægger mærke til. Amagerprojektet: Det kræver noget særligt at få blik på, hvad borgeren har behov for. Vi tror ofte, borgeren har overblik over eget forløb, men nogle gange kan andre ting stå i vejen. Fx en borger, hvor sygeplejersken havde hjulpet borger i fht de indsatser, vi tilbyder i SUF: hjemmesygepleje, udbringning af mad, hjælp til tøjvask osv. Det viste sig, at det, borgeren i virkeligheden var optaget af, var hvordan han skulle få slået sin græsplæne. Hvordan kan vi så få et særligt blik på borgerens perspektiv? – Det kan måske handle om at spørge på andre måder, end vi er vant til – eller det kan handle om at være tilstede med et andet formål. Det er noget af det, vi sætter særligt fokus på i efteråret 2018, når det handler om semester 6 – i et projekt i samarbejde med KP, spl og fys studerende. – og det er også det, vores to oplægsholdere i formiddag vil hjælpe os at få blik for.

8 Pause

9 Gruppedrøftelse: Hvilke pointer fra Katrina Pitt’s oplæg er vigtige at formidle til de studerende? Hvorfor er det vigtigt? Hvilken betydning får oplægget for vores praksis som kliniske vejledere?

10 Pause

11 Gruppedrøftelse: Hvordan oplever I, borgerne gerne vil inddrages?
Hvilke erfaringer har I? Hvordan gør vi? – og hvad kan vi gøre mere? Hvor har vi evt. brug for mere viden?

12 Frokost

13

14 To minutter: Hvad ville du gerne selv have prøvet eller øvet dig mere i, mens du selv var studerende/elev?

15 Selvstændighed gennem uddannelsen – den gode overgang fra studerende til sygeplejerske

16 Selvstændighed gennem uddannelsen
Den nyuddannede skal: ”Selvstændigt kunne varetage klinisk lederskab og klinisk beslutningstagen i samspil med patient, borger og pårørende om sygepleje samt indgå i tværprofessionelt og tværsektorielt samspil på individ-, gruppe- og samfundsniveau såvel nationalt som internationalt” (Studieordning, Professionsbachelor i sygepleje, 2016)

17 Selvstændighed, definition:
”I stand til at tænke og handle uden at føle sig bundet af råd, vejledning, forbilleder eller anden hjælp udefra” (Den danske ordbog) Tager selv initiativ Alene?

18 Selvstændighed, 1. semester:
Kan selvstændigt anvende viden om basale hygiejniske principper Tager selv initiativ Alene?

19 Selvstændighed, 4. semester:
Kan selvstændigt anvende viden om udvalgte emner inden for sygdomsfaglig viden, anatomi, fysiologi, patofysiologi, farmakologi, medicinhåndtering, ernæring, sundhedsfremme og forebyggelse relateret til klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab i udvalgte borgersituationer Tager selv initiativ Alene?

20 Selvstændighed, 6. semester:
Kan selvstændigt håndtere klinisk lederskab af borgerforløb samt af pleje- og behandlingsforløb i samspil med borger, pårørende samt andre fagprofessionelle under hensyntagen til kvalitetssikring og kvalitetsudvikling Tager selv initiativ Alene?

21 Hvad siger de studerende?
At selvstændigt kunne varetage medicinhåndtering Selvstændig kørsel! Som studerende har man brug for at komme ud og køre selvstændigt og selv komme ud til borgere. Det gør, at man bliver selvstændig og ansvarsfuld - specielt nu hvor det er den sidste lange klinik. De studerende blev spurgt til, hvad der havde særlig betydning for deres læring og udvikling i klinikken

22 Hvad siger de studerende?
Min kliniske vejleder var både god støtte, og meget fagligt dygtig at samarbejde med. Jeg har oplevet at få rigelig med information og svar på mine spørgsmål, derudover vejledning og oplæring i de opgaver jeg ikke før har udført Godt læringsmiljø. God mulighed for at spørge og meget kompetente medarbejdere Min vejleder var med til at løfte niveauet teoretisk og det var super god vejledning. Mulighed for faglig sparring. Mulighed for selv at kunne tilrettelægge forløb efter egne interesser. De studerende (her på 6. semester)blev spurgt til, hvad der havde særlig betydning for deres læring og udvikling i klinikken

23 Rammer i SUF:

24 Selvstændighed gennem uddannelsen – den gode overgang fra studerende til sygeplejerske
Hvordan arbejder I med selvstændighed hos jer? Hvad fungerer godt? Hvad er svært? Hvad skal jeg hjem at gøre? Hvordan går jeg i dialog med kollegaer og medarbejdere?

25 Tak for i dag – vi ses igen d. 29. november


Download ppt "Bydækkende netværk for kliniske vejledere"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google