Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Trivsel og Sundhed, Oktober 2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Pia Dybdal og Lene Wichmann Personalepolitisk messe 12. januar 2010.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 BUDGET, OPSPARING OG LÅN (Til.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Forsikring & Pension 01 Åbenhed og gennemsigtighed Verdens bedste forbrugerværktøjer.
Camilla Kring, PhD Hvad er balance?
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Skriv en kommunikationskontrakt. Kontraktformuleringens faser Alles ansvar Skab motivation for kontrakten. Afstem forventningerne hos medarbejderne Hvad.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Sygehus Sønderjylland, marts 2009 Gennemførelse af detailplaner.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Bestyrelsesmøde Frederiksbjerg Dagtilbud 9.December 2015.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Økonomiaftale for budget 2007 Forberedelsesudvalget Odense, den 22. juni 2006.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Mintzbergs former og kræfter på Realskolen. Adm. Leder Pæd. Leder FO-leder Bestyrelse Skoleleder -Relation til fagforening -Forskning og udvikling -Lønninger.
Grundtvigs Højskole 7. august 2017
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Antal besvarelser: 52.
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Ny proces for renovering og nybyggeri – tættere, tidlig dialog
Et godt samarbejde er en afgørende faktor for at skabe en værdiskabende byggeproces og opnå et vellykket byggeri. Dårligt samarbejde udpeges tit som årsag.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Central kontra decentral
personlig robusthed arbejdsevne tilbagevenden
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
optimering af ejendomsdriften
FÆLLES målstyring i matematik
Effektiviseringer i Holbæk Kommune i perioden v/ Claus Strandmark
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Køreteknik.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Walt Disneys kreativitetsmodel
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Giv jeres medlemmer overblik over pensionen
Dagsorden Rapportering og økonomistyring i Djøf Hvilke overvejelser har vi gjort os, Hvad kræver vores løsning, Hvad kan vores løsning, De 10 bud, Eks.
En god start på lægelivet
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Velkommen til generalforsamling 2018
Hvem er jeg? Anders Raastrup Kristensen, Ph.d., Post.doc.
Dialogspil om lærerarbejdsliv
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
Kampe, kriser og udvikling i håndtering af paradokser
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Vejbelysning – med og uden LED
Undervisningsplanlægning
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
TR – BRUSH-UP God planlægning af ARBEJDSTID 12. Juni 2019
Præsentationens transcript:

Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Trivsel og Sundhed, Oktober 2009.

Vendt på hovedet… …fordi udgangspunktet er modsat Udgangspunktet for den fleksible arbejdstidstilrettel æ ggelse er, hvorn å r det vil passe ind i den enkelte medarbejders liv at placere sine arbejdstimer.

Fakta om projekterne Et IT-v æ rkt ø j anskaffet som et pilotprojekt En fleksibel lokalaftale Et ø nske fra b å de medarbejder- og lederside Udgangspunktet er medarbejdernes ø nsker til arbejdstid Dr ø mmen er, at medarbejderne selv f å r arbejdsplanen til at g å op.

Baggrund for pilotprojekterne: Politisk ø nske om initiativer til ø get balance mellem arbejdsliv og privatliv. Medarbejderne angiver i fokusgruppeinterviews arbejdstidstilrettel æ ggelsen som det v æ sentligste ø nskede indsatsomr å de Pilotprojekterne forankres i Hovedudvalget

Ønskefase Medarbejder: Vigtige fridage Ønske arbejdstid Puslefase Kun problemløsning Giv og tag Veto/Stop Endelig vagtplan Leder pusler færdigt Alle faser underst ø ttes af IT-v æ rkt ø jet Systemet hj æ lper til, at der ikke kan planl æ gges i strid med arbejdstidsregler o.l.

Lederen Skemaplanl æ ggeren Medarbejderen En beretning om verden set med flere sæt briller:

Lederen: IT-systemet har v æ ret en god anledning til at f å smidt gamle rutiner v æ k. Meget mere end et IT-v æ rkt ø j – der er tale om et stort kultur- og forandringsarbejde. IT-systemet giver et godt overblik over timer til r å dighed, anvendelsen af timerne, sammenh æ ngen mellem ø nsket bemanding og budget. Der kan spares p å vikarforbruget N å r der skal spares er det lettere at finde det bedste sted at spare Sommerferien var problematisk – faldt sammen med begr æ nsning p å anvendelse af vikarer

Skemaplanlæggeren Stort skifte at t æ lle i timer frem for vagter N å r systemet k ø rer godt kan der spares meget tid p å selve skemaplanl æ gningen Det kan v æ re en fordel at dele time-care op i flere grupper Point bruges ikke – uigennemskueligt. Erfaringerne i Region Syddanmark er, at efter 3 m å neder tager medarbejderne nogenlunde ansvar for at f å planen til at g å op.

Medarbejderen Ansvar forpligter - systemet fungerer kun, hvis medarbejdergruppen tager det til sig. Det er et problem hvis for mange ø nsker at k ø re ” faste rul ” Medarbejderne er generelt godt tilfredse – der bliver ballade, hvis man skal tilbage til statiske rulleplaner. Dejligt at kunne logge p å hjemmefra. Inf ø relsen skal stamme fra et ø nske fra s å vel leder som medarbejdere … i Region Syddanmark er det de afdelinger der har villet, som er g å et i gang.

Overvejelser før man starter: Hvad er det for en arbejdsplads? Hvordan skal det fungere her hos os? Ø konomi – pilotprojekt ctr varig finansiering (det er sv æ rt at g å tilbage til faste rulleplaner igen). Fordel hvis lokalaftalen er lavet i god tid inden opstart Forventninger – vigtigt med realistiske forventninger til frihed, selvbestemmelse …

Praktiske fakta Prisen udregnes pr. medarbejder – ikke billigt. Der arbejdes p å integration til Silkeborg L ø n – dette har v æ ret en stor mangelvare Principperne kan anvendes uden IT-v æ rkt ø j – eller med et andet v æ rkt ø j