Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Central kontra decentral

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Central kontra decentral"— Præsentationens transcript:

1 Central kontra decentral
Dagplejen Holstebro Central kontra decentral Dagpleje

2 Argumenterne for decentraliseringen
Dagplejen Holstebro Omkring år 2000 starte decentraliseringen af dagplejen i Holstebro Kommune Argumenterne for decentraliseringen Fra politikerens bord: slankning af den centrale enhed bedre tilbud til borgeren Fra forvaltnings bord: generel decentralisering af opgaver flere opgave til de decentrale enheder Fra institutionslederens bord: større budgetter giver flere muligheder endelig en opgave hvor der følger løn med Fra dagplejerens bord: lokal forankring tættere på ledelsen

3 8 mio. kr. tilført i 2010 5,5 mio. kr. tilført i 2011 Baggrunden
Et tilbageblik på 2010 – en økonomisk virkelighed En alvorlig opbremsning i økonomien i 2010 Afskaffelse af ordningen indtil udgangen af 2011 En udfordring for budgetlægningen for 2011 8 mio. kr. tilført i 2010 5,5 mio. kr. tilført i 2011 …..samlet set tilført penge til området – men ressourcerne er stadig knappe.

4 Argumenterne for centraliseringen
Dagplejen Holstebro Fra den 1. januar 2012 centraliseres dagplejen i Holstebro Kommune Argumenterne for centraliseringen Fra politikerens bord: forventning om at få mere for pengene bedre og mere fleksible tilbud til borgeren Fra forvaltnings bord: bedre styring og udnyttelse af kapaciteten ny struktur på daginstitutionsområdet Egen leder i dagplejen – den største organisation Fra institutionslederens bord: opgaver uden indflydelse er uinteressante - dog en hvis modstand Fra dagplejerens / FOA´s bord: egen ledelse på ”fuld tid” ensartede vilkår

5 Processen frem til centraliseringen
Dagplejen Holstebro Processen frem til centraliseringen Den 28 april 2011 beslutter det politiske udvalg at centralisere dagplejen pr. 1. januar 2012. Der bliver nedsat en styregruppe, hvor målet er at beskrive muligheder og forventninger til den kommende centrale dagpleje og de opgaver der skal løses Der bliver nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra de 6 forældrebestyrelser – for at sikre brugernes indflydelse i processen Der bliver nedsat et Ad hoc L-MED udvalg for at sikre medarbejderindflydelse i processen Der udarbejdes jobbeskrivelse og stillingsopslag i forbindelse med ansættelse af dagplejeleder pr. 1. oktober 2011.

6 Den centrale dagpleje – nu med Dagplejeleder
Dagplejen Holstebro Den centrale dagpleje – nu med Dagplejeleder Dagplejelederen starter sit arbejde den 1. oktober 2011 Opgaverne er bl.a.: Etablering af lokaler på Borregårdsvej i Holstebro Fastlæggelse af struktur i dagplejen Oprettelse af Teams Fordeling af pædagoger i de tre Teams Stormøder med dagplejerne Oprettelse af ti arbejdsgrupper og meget, meget mere…!

7 Hverdagen i den centrale dagpleje efter den 1. januar 2012
Dagplejen Holstebro Hverdagen i den centrale dagpleje efter den 1. januar 2012 TR –strukturen L-MED Den røde tråd Arbejdet i arbejdsgrupperne Tilsynet Forældrebestyrelsen Fælles retningslinjer for 6 forskellige procedurer Hvem er jeg – hvem er vi – hvad kan vi Forståelse – fællesskab - anerkendelse Samtaler og møder – og flere møder!

8 Hvad har vi fået – og hvad får vi?
Dagplejen Holstebro Hvad har vi fået – og hvad får vi? Fælles vision og mål for dagplejen Et større fællesskab i pædagogkredsen Et bredere funderet og mere fagligt fundament i det pædagogiske arbejde Et langt større overblik i forhold til den samlede kapacitet i Holstebro kommune En mere stabil platform i forhold til udnyttelsen af de økonomiske, faglige og menneskelige ressourcer vi har til rådighed En større økonomi der skaber bedre forudsætninger for at prioriterer ressourcetunge udviklingstiltag – som f.eks. kompetenceudvikling , gæstehuse og specialdagpleje Administration på Borregårdsvej – som også er med til at skabe ”Helhed i Dagplejen”

9 Dagplejen Holstebro Men alt dette får vi jo kun fordi:
at vi har en masse knalddygtige medarbejdere! medarbejdere som brænder for opgaven ! medarbejdere som lige nu ofre ”blod, sved og tårer”! de vil nemlig i mål med planerne om den Centrale Dagpleje! TAK TIL DEM! Tak for i dag!


Download ppt "Central kontra decentral"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google