Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Advertisements

CMS I ELGPN og på nordisk
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
47843 Økonomisk planlægning af udviklingsprojekter Forfatter: Eva Bundesen, CampusVejle, Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Integrationsrådskonference 24. marts 2012 Demokratisk Medborgerskab.
Uddelegering af opgaver til personalet. Hvem tænker hvad om uddelegering? LÆGEN: Aflastning Mere tid Mere kvalitet Jeg slipper for opgaver Mindre stress.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Afdelingsleder Susanne Gyldenhof Sundhedsfremme og forebyggelse, Sønderborg kommune Seminar den 26. november 2008.
Karrierelæring Reformer, motivation der daler og den fragmenterede ramme Når systemblikket og ungeblikket skal forenes Karrierelæring – hvad mener vi?
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Ungdommens Folkemøde
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Karrierelæring på egen krop
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Februar 2017 PKU-konference
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Vi ved godt ingeniører ikke praler – men vil du ikke nok gøre en undtagelse? Engineer the future har med succes skabt en række portrætter af unge ingeniører.
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Behov, motivation og mestring
Kollektiv vejledning i grundskolen
Hvad? Kompetencer for livet
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Spændingsfelter i vejledningsloven
At gøre karriere.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Overvej din kommunikation
Vi ved godt, ingeniører ikke praler – men vil du ikke nok gøre en undtagelse? Engineer the future har med succes skabt en række portrætter af unge ingeniører.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
En ny Forberedende Grunduddannelse
Bo Klindt Poulsen, VIA University College & Syddansk Universitet
Fra valg til læring - Karrierelæring og overgange
FÆLLES målstyring i matematik
Rita Buhl 22. september 2018.
DESIGNING תיכון (DESIGNING) - תהליך של פתרון בעיות ויצירת פתרונות טכנולוגיים.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Sund Mund til Byens børn
Dagens program Du skal have kendskab til:
Personlighed og Kompetencer
Vejledning i validering
Ledelse i synet af de unge
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Hvordan samarbejder vi med grundskolen om det praksisnære?
Fastholdelseskaravanen
Statusrapport Vejledning
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
PÆDAGOGISK ASSISTENT UDD. 27/
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Nyt fra ministeriet Billeddias
Hvor kan jeg hente hjælp?
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
Lille vejleder – hvis er du?
Det hele begyndte i de dage, hvor disse rapporter udkom fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker
Velkommen.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og foretage nogle valg i forhold til dem. Groft sagt handler det om at være i stand til at påvirke det liv, man kommer til at leve, så det bliver, som man gerne vil.” Rie Thomsen i Asterisk, september 2015:11 Vejledningsaktiviteter tænkes som en proces, der bidrager til udvikling af kompetencer. ”Mennesker må hellere forberede sig på muligheder end at lægge planer.” M.L. Savickas i Life Designing: A paradigm for career construction in the 21st century, 2009 Hvorfor? Hvordan? Hvad?

Erfaring med mine beslutninger og handlinger Hvad? Kompetencer for livet Viden om og erfaring med andre Viden om og erfaring med uddannelse, fag og job Viden om og erfaring med mig selv

- En didaktisk model til udvikling og planlægning af vejledningsaktiviteter 1. At opdage (sensing, finding out) Handler og at få nok information til at komme videre til næste trin. Fx introduktion til uud.system. 4. At forstå (understanding working out) Handler om at reflektere over egne forestillinger og handlingers eventuelle konsekvenser, samt hvilke handlemuligheder der er foran mig. Fx konsekvenser af hhv. uddannelse A og B. Lego som redskab. 3. At fokusere (focusing, checking out) Handler om at finde frem til, hvad der er vigtigt for mig og for andre. Fx kendskab til egne styrker. 2. At ordne (Sifting, sorting out) Handler om at sammenligne og sortere information. Fx fordele/ulempeskema. Hvordan? Karrierestigen

Hvorfor? Behov for perspektivskifte 1. De unges vilkår har ændret sig: Fra valgET til processen. Unge som har opnået kompetencer til at vælge uddannelse og i øvrigt navigere i eget liv. 2. Vi bør som professionelle vejledere levere tidssvarende, relevant og effektiv vejledning. Forventede bi-effekter: - Vejledere, der har redskaber til at løfte vejledningsopgaven - Højere gennemførelsesprocent på ungdomsuddannelser. 3. Vejledning med udgangspunkt i karrierelæring og karrierekompetencer på tværs af uu-centre, grundskoler og uddannelsesinstitutioner.