Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Advertisements

EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Kan dagplejen gøre en forskel? Oplæg om forskningsprojektet ”Dagplejen og udsatte børn ” mandag den 22. juni 2009, Nyborg Strand v. Bente Jensen, DPU,
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Social- og Specialpædagogik
F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Tværfaglighed – en ny måde at skabe innovative hygiejneresultater på Hygiejne.
”Dansk Skoleidræt har en særlig rolle i forhold til implementering af folkeskolereformen, idet det er den eneste organisation, som både har kontakt til.
Tanken efter dig – leg og læring i det sociale internets tidsalder Lotte Nyboe Spinderihallerne Torsdag den 9. februar.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Eva Thune Jacobsen, strategisk sundhedskonsulent Lasse Rye Rasmussen, idrætskonsulent Borgermødet på Tibberupskolen 16. marts 2011 Børn, bevægelse og læring.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Krop og bevægelse for de ½ - 2 årige Barnet skal tilegne sig verden, ikke kun mentalt men også fysisk. Børnenes kropsbevidsthed skal styrkes, så de oplever.
At styrke barnets selvstændighed
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Forslag fra arbejdsgrupperne
Natur og naturfænomener
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Museer, børnehaver og pædagoguddannelsen
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Frivilligheden i Vordingborg
Implementering af LP- og PALS modeller på skoler i Herning kommune.
Uddannelsesplanen.
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Konference Kultur og Læring
Valgfag Valgfri specialefag.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Den daglige praksis i DUS’en er præget af lege - og læringsprocesser
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
It i undervisning og læring
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS
Informationsmøde Førskolen
Sund Mund til Byens børn
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
VELKOMMEN TIL B-BOX! Arbejdsark.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Tendenser i forældresamarbejdet
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Børne- og undervisningsudvalget den
PÆDAGOGISK ASSISTENT UDD. 27/
[klik og indsæt kommunenavn]
Socialpædagogiske blikke på praksis omkring en evidensbaseret manual
Velkommen til Risskov Skole
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
ORGANISATION OG FAGLIGE MILJØER
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Skypemøde for badminton-medarbejdere den 27. marts 2019
Enhed af forskellighed
Præsentationens transcript:

Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i læreprocesser VIA University College Pædagoguddannelsen Århus Innovationslaboratorium Bevægelse og Pædagogik VIA Efter- og videreuddannelse Mail: Grethe Sandholm1

Systematisk efteruddannelsesindsats Vi har i VIA UC erfaret, at der er et udviklingsbehov blandt pædagogisk personale i forhold til forståelsen af kroppens betydning for barnets muligheder i livet (og især i pædagogiske kontekster – at være barn) og derfor også i forhold til at få bragt kroppen i spil i deres daglige pædagogiske arbejde såvel ude som inde. Vi har stor og god erfaring med at sammensætte kompetenceforløb for pædagogisk personale, med udgangspunkt i børn og bevægelse og med afsæt i den enkelte kommunes kommunale satsninger. Fokus på hvordan kan kroppen i pædagogikken blive en integreret del af den daglige pædagogik fremadrettet, institution/dagtilbud/dagplejen? Grethe Sandholm2

Eksempel fra VIA UC bevægelses projekt En samlet indsats for at skabe bevægelsesfremmende læringsmiljøer i Randers dagtilbud Erfaringer fra Randers Kommune, hvor man ønsker at gøre en særlig indsats for fysisk aktivitet på 0-6 års området, erfaringer fra en systematisk efteruddannelsesindsats fra VIA UC Formål at opkvalificere børns bevægelse, kropslighed, kultur, udvikling og læring i dagtilbudsalderen. Eksempler fra bevægelsesprojektet på hvordan der blev arbejdet med kernebegreber, fysisk psykisk kognitiv og sociale kropslige aktiviteter på 0-6 års området, pædagogisk idræt, leg og bevægelse, rum, kropskultur, kropsfortælling, bevægelsesglæde, rammer, organisering, pædagogik, formelle og uformelle kropslige aktiviteter, og osv. der kan fremme børns bevægelse. 3Grethe Sandholm

Bevægelsesprojektet: Kroppen i pædagogikken/ Bevægelsesfremmende læringsmiljøer Teoretisk og empirisk grundlag Teoretisk baseres bevægelsesprojektet på en fænomenologisk og eksistentiel tilgang. Dette illustreres kort i følgende citat af den norske professor Thomas Moser: ”For børn er krop og bevægelse et eksistentielt livsudtryk og grundlag for eksistentiel livserfaring. Det er herigennem, de viser, hvem de er, ligesom det er kroppen, der ændrer karakter og form i løbet af opvæksten. Derfor er kropsligheden en central del af barnets dannelsesproces”. Grethe Sandholm4