Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi 2015-17 Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Advertisements

Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Palliativ DMCG Formål og opgaver. DMCG. Organisering af et fagligt område.
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
Organisatorisk brugerinddragelse
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Kompetenceudvikling og genoptræning på tværs af kommunegrænser
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Medalje til Høje-Taastrup
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Specialisering af træningsområdet i det kommunale sundhedsvæsen Temadag for kommunale ledere Oplæg til debat Karen Langvad Danske Fysioterapeuter.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Nye ældre – nye muligheder
Introduktion til Analyseenheden under FPC Oplæg for FSE den 7. februar 2008 Anette Dørge Jessen Lotte Faurbæk.
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
AARHUS UNIVERSITET 1 Formel aftale mellem Health, Aarhus Universitet og Region Midtjylland
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Lederkonferencen 9. juni 2010
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Regionsrådsmøde 2. Maj
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Sundhedsaftale III status
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Rådhus-sektionen Stabschef Leder for: Visitationen Hjælpemidler Leder for: Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter Team Økonomi Løn og personale Sekretariat.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
KAN ØGET INDSIGT I ENHEDSPRISER KVALIFICICERE ØKONOMISTYRINGEN PÅ SYGEHUSNE ?
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Ledende oversygeplejerske Arne Brehm Høj Afdeling for Operation og Anæstesiologi Sydvestjysk Sygehus.
Beskrivelse af strategisk projekt: Et frugtbart forskningsmiljø Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Politikker temamøde - Region Sjælland April 2016.
HL7-FHIR DK profilering – governance?
SUF - gevinstrealisering
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Kvalitetsudvikling hvordan
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Vidensbaseret praksis i botilbud
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Administrativ organisering
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen Dato: 19. December 2014 Versionsnr.: 05

Prioriteret forskningsportefølje 1/4 Formål At forskningen ved Nordsjællands Hospital kommer på eliteniveau inden for behandling af hyppigt forekommende sygdomme, til gavn for patienter på Nordsjællands Hospital – nu og i fremtiden. Indsats Forskningen ved Nordsjællands Hospital skal være på et meget høj fagligt niveau, være kliniknært, udnytte hospitalets forskningsressourcer optimalt og skal være fokuseret på og på forkant med de sygdoms- og patientforløb, som hospitalets har ansvar for håndteres bedst muligt. Projektet kræver en række indsatser i relation til udarbejdelse af prioriteringsgrundlag, afdækning af afledte konsekvenser af dette og implementering. Der vil være en række ledelses-og kommunikationsindsatser tilknyttet dette. Projektet betyder, at vi skal have større og stærkere – men dermed også færre – forskningsmiljøer. Dette er en forudsætning for, at vi kan levere forskning på meget høj fagligt niveau (eliteniveau). Projektet medfører synlighed og entydighed omkring hvilken forskning, der prioriteres. Projektet bidrager til rekruttering og fastholdelse af dygtigt personale og skal positionere Nordsjællands Hospital, som et anerkendt kliniknært innovationsmiljø og derigennem som en attraktiv samarbejdspartner – regionalt, nationalt og internationalt. Projektet medfører en ændret prioritering og herunder ressourcetildeling, hvilket vil ændre vilkår for visse afdelinger og specifikt personale.

Prioriteret forskningsportefølje 2/4 Mål Forskningen ved NOH leverer forskningsresultater på et meget højt fagligt niveau fra stærke forskningsmiljøer, der har en målrettet forskningsindsats på de store hyppigst forekommende sygdomme blandt borgerne i Nordsjælland. Succeskriterier Outcome NOH opfattes som et hospital med en ambitiøst og struktureret forskningsindsats, som er fokuseret på de store hyppigst forekommende sygdomme blandt borgerne i Nordsjælland. Indikatorer: -Forsknings Portefølje Plan godkendt i direktionen. -Forsknings Portefølje Plan implementeret i organisationen. -Etablering af og aktivitet i forskningsmiljøer på NOH (PURE). -Overholdelse forskningsbudget, som er lavet pba. Forsknings Portefølje Plan. -Antal samarbejdsprojekter i PURE øget med 50 % ved udgangen af Antal nye samarbejdskontrakter øget med 50 % ved udgangen af Nøgleleverancer Projektet har følgende overordnede leverancer: -Opstilling af entydigt prioriteringsgrundlag i ”Forsknings Portefølje Plan”. -Afdækning af prioriteringsgrundlagets betydning i f.t. organisatoriske forhold, økonomistyring m.m. og udarbejdelse af implementeringsplan. -Implementering. -Synliggørelse af plan og effekt heraf gennem årsrapport, internet, intraweb, PURE database m.m. -Opfølgning og vedligeholdelse med en fast frekvens af ”Forsknings Portefølje Plan” for at optimere indholdet og sikre, at indholdet afspejler kernen i Nordsjællands Hospitals virksomhed og at forskningen er til gavn for patienter – nu og i fremtiden. -Rekruttering af nye eksterne samarbejdspartnere (privat og/eller offentlige)

Prioriteret forskningsportefølje3/4 Deltagere -Forskningsafdelingen og Forskningsrådet. -De forskningsansvarlige. -NOH forskere og deres afdelingsledelser. Organisering Forskningschefen starter proces med et oplæg på baggrund af eksisterende projektportefølje og der opstilles herunder den nærmere organisering af projektet, idet følgende er udgangspunktet: -Der nedsættes arbejdsgruppe med repræsentanter for ovenstående deltagere. -Forskningsrådet godkender og indstiller Forsknings Portefølje Plan til godkendelse i direktionen. -Implementering drives af deltagerne med støtte fra Forskningsafdelingen. Afhængigheder -NOH har allerede attraktive forskningsmiljøer og kompetencer indenfor nogle områder – dette skal der i muligt omfang bygges videre på. -God timing og sikring af overensstemmelse med Regionens initiativer. -Projektet har en sammenhæng til og er et bidrag til andre strategiprojekter – bl.a. bidrag til øget faglig kvalitet samt rekruttering og fastholdelse af personale. Evt. økonomiske forudsætninger Projektet medfører omprioritering af ressourcer indenfor forskningsbudgettet. Dette konkretiseres i nøgleleverancen ”Afdækning af prioriteringsgrundlagets betydning i f.t. organisatoriske forhold, økonomistyring m.m. og udarbejdelse af implementeringsplan”

Prioriteret forskningsportefølje 4/4 Overordnet tidsplan Leverancer Forsknings Portefølje Plan Forsknings Portefølje Plan betydning i f.t. organisatoriske forhold, økonomistyring m.m. afdækket Plan for implementering af Forsknings Portefølje Plan Etablering af forskningsmiljøer Forsknings Portefølje Plan implementering igangsat Synliggørelse Kontakt til eksterne samarbejdspartnere Stillingtagen til projektaktiviteter i 2016 og 17 og herunder plan for opfølgning og vedligeholdelse med en fast frekvens af ”Forsknings Portefølje Plan” Aktivitet i forskningsmiljøer Forsknings Portefølje Plan implementeret Synliggørelse Eksterne samarbejds- kontrakter