Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Undervisning i ”Relation”
Indhold, metoder og planlægning på GK efteruddannelse bus
Chokolade er en grøntsag !
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
The Big Why? Får I ikke svar på i dette indlæg
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Design – en definition Dyrehaveskolen.
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
NGC Next Generation Classroom. Tankeeksperiment: • Klasselokalets vægge, loft og gulv udgør rammerne. • Skab nu det optimale læringsmiljø.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Geografi BeskriveJorden. Geografi SamfundsfagFysikGeologiBiologiMatematikKemiHistorie.
Dias 1 – fiskeolier, vitaminer og mineraler
Opgave – mål maden Gå ind på
Nem planlægning af børnemad
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Viden, læring og progression
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Afslut Frem >>
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
Praktisk/musiske fag i Skoleintra. Uffe, Christine og 4.A der var så STOLTE.
LÆREMIDLER I EN PRAKSIS. Læremiddelkulturen Skolens mediekultur Skolens læringsmiljø Skolens vejledningskultur.
KOSTPROGRAM 2013.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Kostråd og sundhed.
Det sundhedspædagogiske netværk Faaborg-Midtfyns Kommune Ringe den Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt, Læreruddannelsen i Odense 2009.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Biologi C Planlægning Indhold Didaktiske overvejelser Studieretning: Samf A, mat B, idræt B.
Sunds skole Evaluering
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Kostberegning.
Mad, transport og klima.
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende.
Er det økologisk madordninger ofte sundere? Presenter: Sofie Husby Ph.D student: Chen He Skolemadskonference – fra holdning til handling Strandgårdsskolen,
Arbejdsrum i skyen Temamøde Kaffe og intro 13.35Om arbejdsrum i skyen samt Gyvelhøjskolens erfaringer med brug af GoogleDrive Sandwich.
Læremidler til MADKAMP Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Læremidler til MADKAMP Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Madkamp og madkundskab Kursus Madkamp – DM i madkundskab september 2014 Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Formidling i Madkundskab Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Gastronomi & videnskab
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Virksomhedssamarbejde
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Faggruppemøde Naturfag, fysik og kemi Bodil Tange.
Sæsonbetonet Menuplanlægning
Hvad er KUU for en uddannelse ?
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Mad og måltidspolitik (kostpolitik)
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Hygiejne 3.
Oksekød vi ikke spise længere -
Præsentations-portfolio
Faglig regning Kostberegning.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
TEMA 1 Kompetence afklaring ca. 2 uger
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Hjemkundskab og IT

Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset Kostlære - kostkompasset  Emner Emner  IT i 7.klasses undervisning IT i 7.klasses undervisning 4.Evaluering

TrinmålTrinmål – 6. klasse  Mad, måltider og livskvalitet: vælge, sammensætte og tilberede enkle og forskellige typer af måltider. anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger vurdere retter og måltider ud fra sundheds-, smags- og forbrugs-kriterier

Kostlære  Kostkompasset  Mål din mad

Emner 6. klasse  Måltider  Madpakkeprojekt – arbejdsrum i skoleintra Arbejde med teorien Planlægge og tilberede Beregne og vurdere

Trinmål – 7.klasse  Sætte ord på sansemæssige oplevelser af måltidet.  Anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger.  Planlægge ud fra specifikke fødevarer, lave indkøbsliste og fortælle om arbejdsprocessen.  Undersøge forskellige fødevarer og deres kvalitet i forhold til sundhed, miljø og teknologi.  Vurdere en vare ud fra en varedeklaration.

Årsplan 7.klasse  Fødevarer og måltider: Fødevarer og måltider Grøntsager - økologi Fisk Svinekød Kylling Desserter Bagning  Teori: Teori Varefakta Hygiejne - mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning  Evaluering: Evaluering

Fødevarer og måltider  Teoretisk gennemgang Fødevarer  næringsindhold  anvendelse  opbevaring  hygiejne  varefakta  kultur/tradition

Fødevarer og måltider  Planlægning  finde opskrifter (hovedret og tilbehør)  lave indkøbsliste  lave arbejdsfordeling

Organisering  Arbejdet strækker sig over 2 gange. 1½ time 2½ time

Fødevarer og måltider  Praktisk arbejde Retterne laves og anrettes som buffet Grp. præsenterer deres ret, fortæller om arbejdsprocessen, næringsindhold. Maden smages, der laves vurdering på smag og udseende. Bordskik - almindelig høflig omgangstone overholdes.

Teori   Varefakta Hygiejne – mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning

Kostberegning  Mål din mad  Alt om kost ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm  Winfood

Evaluering  Løbende evaluering  Multiple choice - Skoleintra  Afsluttende evaluering Evalueringsprojekt  Madordning/frugtbod  Færdigretter/hjemmelavet

Afsluttende evaluering  Evalueringsprojekt Kostberegning winfood Præsentation Powerpoint, photostory, digitalkamera

Links   Mål din mad  Undervisningsmaterialer   Test dig selv  Kostkompasset  Viden om   Fisk Leksikon Opskrifter

Links – fortsat.   Fisk Viden om Opskrifter   Ernæring – fed-O-meter  Opskrifter   Kyllingeskole Opskæring Tilberedning Hygiejne Opskrifter

Links - fortsat   Viden om Grøntsager Frugt Krydderurter og svampe   Køkkentips Bagning Mælk og mælkeprodukter  Økologiske mælkeprodukter  Spil Undervisningsmoduler – variation – energi - æstetik