Hjemkundskab og IT
Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb Kostlære - kostkompasset Kostlære - kostkompasset Emner Emner IT i 7.klasses undervisning IT i 7.klasses undervisning 4.Evaluering
TrinmålTrinmål – 6. klasse Mad, måltider og livskvalitet: vælge, sammensætte og tilberede enkle og forskellige typer af måltider. anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger vurdere retter og måltider ud fra sundheds-, smags- og forbrugs-kriterier
Kostlære Kostkompasset Mål din mad
Emner 6. klasse Måltider Madpakkeprojekt – arbejdsrum i skoleintra Arbejde med teorien Planlægge og tilberede Beregne og vurdere
Trinmål – 7.klasse Sætte ord på sansemæssige oplevelser af måltidet. Anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger. Planlægge ud fra specifikke fødevarer, lave indkøbsliste og fortælle om arbejdsprocessen. Undersøge forskellige fødevarer og deres kvalitet i forhold til sundhed, miljø og teknologi. Vurdere en vare ud fra en varedeklaration.
Årsplan 7.klasse Fødevarer og måltider: Fødevarer og måltider Grøntsager - økologi Fisk Svinekød Kylling Desserter Bagning Teori: Teori Varefakta Hygiejne - mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning Evaluering: Evaluering
Fødevarer og måltider Teoretisk gennemgang Fødevarer næringsindhold anvendelse opbevaring hygiejne varefakta kultur/tradition
Fødevarer og måltider Planlægning finde opskrifter (hovedret og tilbehør) lave indkøbsliste lave arbejdsfordeling
Organisering Arbejdet strækker sig over 2 gange. 1½ time 2½ time
Fødevarer og måltider Praktisk arbejde Retterne laves og anrettes som buffet Grp. præsenterer deres ret, fortæller om arbejdsprocessen, næringsindhold. Maden smages, der laves vurdering på smag og udseende. Bordskik - almindelig høflig omgangstone overholdes.
Teori Varefakta Hygiejne – mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning
Kostberegning Mål din mad Alt om kost ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm Winfood
Evaluering Løbende evaluering Multiple choice - Skoleintra Afsluttende evaluering Evalueringsprojekt Madordning/frugtbod Færdigretter/hjemmelavet
Afsluttende evaluering Evalueringsprojekt Kostberegning winfood Præsentation Powerpoint, photostory, digitalkamera
Links Mål din mad Undervisningsmaterialer Test dig selv Kostkompasset Viden om Fisk Leksikon Opskrifter
Links – fortsat. Fisk Viden om Opskrifter Ernæring – fed-O-meter Opskrifter Kyllingeskole Opskæring Tilberedning Hygiejne Opskrifter
Links - fortsat Viden om Grøntsager Frugt Krydderurter og svampe Køkkentips Bagning Mælk og mælkeprodukter Økologiske mælkeprodukter Spil Undervisningsmoduler – variation – energi - æstetik