Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

KOSTPROGRAM 2013.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "KOSTPROGRAM 2013."— Præsentationens transcript:

1 KOSTPROGRAM 2013

2 KOSTPROGRAMMETS NYE STRUKTUR
Vægtkonsulenternes kostprogram er oplæg til en varig livsstilsændring . Starter med en introduktion til kostens indhold og sammensætning = BASALVIDEN Dernæst de enkelte gruppers karakteristika = DEN KORTE OG BRUGBARE VIDEN I HVERDAGEN Dernæst følger en ”kur” – alle som følger programmet indtager bevidst mindre end de forbruger = KAN FÅ ALLE HEN TIL DERES VÆGTTABSMÅL!

3 NÆRINGSINDHOLD Energigivende: 1 g protein 17 kJ // 4 kcal
1 g kulhydrat 17 kJ // 4 kcal 1 g fedt 38 kJ // 9 kcal 1 g alkohol 29 kJ // 7 kcal DU SKAL FORBRÆNDE 7000 KALORIER FOR AT TABE ET KILO KROPSFEDT! (kropsfedt består ikke kun af fedt, men også af bindevæv, væske etc…. )

4 PROTEIN Kroppens helt basale byggesten.
Ca. 20 aminosyrer og de 9 er essentielle – skal tilføres udefra Kosten består af: Animalske proteiner - dyreriget Vegetabilske proteiner – planteriget Vægtkonsulenternes kostprogram anbefaler at 25% af det daglig energiindtag kommer fra protein

5 KULHYDRAT Kulhydrater er sukkerstoffer – det er det primære brændstof til hjerne og muskler. Inddeling: Stivelse, kostfibre og andre sukkerarter Kulhydrater inddeles efter størrelse og opbygning – simple og komplekse kulhydrater Vægtkonsulenternes kostprogram anbefaler at 45-50% af det daglige energiindtag kommer fra kulhydrat

6 GI = GLYKÆMISK INDEKS Et relativt mål for hvorledes en fødevare, der indeholder 50 gram kulhydrat påvirker blodsukkeret 2 timer efter indtagelsen. OBS! - Tilberedning, fødevarens temperatur og måltidets sammensætning har stor betydning for det GI - Jo grovere en fødevarer er, jo større sandsynlighed for et lavere GI

7 FEDTSTOFFER Fedtstoffer er livsnødvendige....i sunde doser.
Vigtigt for dannelsen af mange stoffer, herunder hormoner Vigtigt for optagelsen af flere vigtige vitaminer Vigtigt for dannelse af mange strukturer i kroppen Vigtigt for opbygning og vedligeholdelse af et energi-depot

8 FEDTSTOFFER FORTSAT Kroppens fedtstoffer inddeles i to kategorier:
Mættede – kød, fede mejeriprodukter og kokosolie Umættede: Enkeltumættede – stammer primært fra planter – varieret indtag har positiv effekt på blodets sammensætning af fedtstoffer Flerumættede – essentielle fedtstoffer = skal tilføres kroppen via kost eller tilskud. OMEGA-3 OG OMEGA-6

9 FEDTSTOFFER FORTSAT Transfedtsyrer er en genial genvej fra producenternes side De får alting til holde længere og se pænere ud (på overfladen) De er de mest usunde fedtstoffer man kan indtage I DK er det forbudt at have et indhold over 2% i en fødevarer. SKAL angives i varedeklarationen….angives: hydrogeneret eller hærdet fedt Vægtkonsulenternes kostprogram anbefaler at 25-30% af det daglige energiindtag kommer fra fedt

10 VIDSTE DU AT…. Proteiner er et dyrt forbrændings-bekendtskab?
Indtager du 100 kalorier protein vil forbrændingen øges med op til 30 kalorier Hvor 100 kalorier kulhydrat kun vil øge forbrændingen med ca kalorier Og 100 kalorier fedt vil øge forbrændingen med ca. 1-2 kalorier

11

12

13

14

15 KØD

16

17 GRØNT

18 FRUGT

19 TILBEHØR

20 MÆLK

21 ÆG

22 MORGENMAD

23 OST

24 EKSTRA

25 FEDT

26 FRIT

27 DRIKKE


Download ppt "KOSTPROGRAM 2013."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google