Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gastronomi & videnskab

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gastronomi & videnskab"— Præsentationens transcript:

1 Gastronomi & videnskab
Thranes landkøkken Gastronomi & videnskab

2 På øvedagen - Retterne afprøves, tilsmages og der øves på anretningerne.
Alle råvarerne bestilles hjem til denne øvedag. Eleverne pakker selv råvarerne til deres eksamen og tjekker op på det der mangler Dagen før eksamen: køkkenet klargøres, retterne forberedes bestik og tallerkenerne tages fra til eksamen Praktisk Øvedag

3 Miljø – til at løse denne opgve har i 2 timer fremlæggelse 10:10
Drivhuseffekten - Ozonlaget Global opvarmning – co2 Madspild – Affaldssortering – Økologi – Bæredygtighed – d Vand – vandforbrug – spare råd Produktion af el Energi vedvarende – sol – vind - vand Energi fossile energikilder – kul – olie - gas

4 Sundhed – de 10 kostråd – www.alt omkost.dk
Vælg to kostråd Hvorfor har man lavet de to kostråd du har valgt? Hvad har du, i dagens retter, gjort for at tage hensyn til kostrådene? Hvad vil du gøre som person privat for at følge kostrådene? opgaven fremlægges 12:05

5 Varekendskab (Bogen mad til mennesker)
Sild - (fra min hovedret) Kvalitet Levested - Opdræt - Dyrkning Opbevaring - holdbarhed Klargøring Tilberedningsmetoder Anvendelse Sæson

6 Ernæring De energigivende stoffer – www. altomkost
Ernæring De energigivende stoffer – (fakta) – (energigivende næringsstoffer) Hvor får vi de energivendestoffer fra? Hvad gør de energigivendestoffer i kroppen? Hvor meget energi giver de forskellige stoffer? Hvor meget skal vi ha af hvad? Og hvad er sundt?

7 Egenkontrol- Hygiejne
Hvad er egenkontrol? Hvordan og hvem kontrollere? Fødevarer styrelsen Smiley? Bøder – Elite smiley Diverse regler – 3 timersreglen – temperatur – krydskontarminering Personlig hygiejne? Produktions hygiejne?

8 Tema Japan = Japans madkultur – råvarens betydning for madkulturen

9 Omregningstal helstegt
Emne Højreb afp. 2,90 Oksefilet afp. 1,62 Oksemørbrad afp. 1,20 Oksemørbrad afp. Tournedos 1,35 Tyndsteg med ben afp. 1,78 Tyndstegsfilet afp 1,60 Tyndsteg m. mørbrad afp. T-bone 1,35 Okseinderlår afp. 1,45 Okseculotte afp. 1,40 Oksebov afp. 1,45 Kalvemørbrad afp. 1,50 Kalvefilet afp. 1,50 Kalvekam afp. 2,10 Kalvebov afp. 1,30 Kalvebryst afp. 1,30 Kalveinderlår afp. 1,75 Svind tabel for grønsager og frugt. (Bruges ved vægt-angivelse – ikke ved stk.-angivelse) Omregningsfaktor = 100 / (100 – svind%) (Omregningsfaktor bruges til at indsætte i udregning af opskrifter) Levnedsmiddel Svind % Omregningsfaktor Ananas 47 Appelsin 29 Avocado 30 Banan 40 Bladselleri 20 Blomkål 8 Broccoli 22 Champignon 20 Citroner 33 Gulerod 15 Hvidkål 20 Jordbær 3 Kalkulationerne skal afleveres til censor på eksamensdagen. Kalkulation alle jeres retter skal kalkuleres enkeltvis.

10 Carte du jour


Download ppt "Gastronomi & videnskab"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google