Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Advertisements

Sosu sprog og kultur Sosu flexSosu praksisSosu basisSosu power + 55 ugers grundforløb Et sprogligt og interkulturelt forløb. 12 ugers virksomhedso phold.
Social- og Sundhedsskolen i Middelfart
1 Temadag den 25. marts Lokale uddannelsesudvalg Rolle og opgavefordeling mellem Fagligt udvalg Skoler.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Forankring af projekter Hvad sker der, når et projekt slutter? Aktiv Fritid for alle april 2016.
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Social- og Specialpædagogik
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Eva Thune Jacobsen, strategisk sundhedskonsulent Lasse Rye Rasmussen, idrætskonsulent Borgermødet på Tibberupskolen 16. marts 2011 Børn, bevægelse og læring.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
UDDANNELSESSTRUKTUR FOR SOSU-ASSISTENTER TUP-projekt Social og sundhedsskolerne i Region Midtjylland: Herning, Randers, Skive, Silkeborg og.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Nye SOSU – uddannelser Social- og sundhedshjælper Mål for ændringen: SOSU – hjælper: Løse borgernære opgaver indenfor følgende kompetenceområde: Professionel.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE LIAM VERBAL OG ORALMOTORISK DYSPRAKSI.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Respekt for Grænser Fakta
Præsentation Maren Bach, 56 år Socialpædagog 1987
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Læring gennem registrering og indberetning
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
Ass info dec. 2017/avi/rhe.
Etablering af en Socialstyrelse
Valgfag Valgfri specialefag.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne
Social- og sundhedsassistent uddannelsen
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Temadag 2018.
Sund Mund til Byens børn
Undervisningspligten
Personlighed og Kompetencer
Tendenser i forældresamarbejdet
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Teoriforløbet for SSA elever 3. Skoleperiode Juni 2014
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Praktikvejledertræf SSA - Hjørring
PÆDAGOGISK ASSISTENT UDD. 27/
[klik og indsæt kommunenavn]
Velkommen til Risskov Skole
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentationens transcript:

Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009

Hvorfor en pædagogisk assistentuddannelse???

Hvad giver PAU’en?? Færdigheder til at udføre (”gøre”) pædagogik i praksis Teoretiske begrundelser og argumenter for dine pædagogiske handlinger Personlig udvikling Mulighed for videreuddannelse Muligheder for voksne (over 25 år) at gennemføre som GVU (grundlæggende voksenuddannelse)

Fra PGU til PAU Behov for mere praktikuddannelse Behov for en modernisering af nogle af fagene Behov for at dække nye områder inden for pædagogikken Behov for at have særligt fokus på særlige målgrupper - handicappede og småbørnsområdet

De væsentligste ændringer Dobbelt så meget praktik Forlængelse af skoleundervisningen Nye fag ◦Bevægelse og idræt ◦Sprog, kommunikation og psykologi ◦Pædagogik ◦Valgfrie specialefag Øget fokus på dagplejerne og omsorgsmedarbejderne

PAU’ens kompetenceområder 1. Udviklende, forebyggende, rådgivende og støttende pædagogiske opgaver i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dagtilbud for brugere med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse samt i borgerens eget hjem. 2. Kulturelle og aktiverende opgaver i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dagtilbud for borgere med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse samt i borgerens eget hjem. 3. Fysisk udviklende aktiviteter i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dag-tilbud for borgere med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse samt i borgerens eget hjem. 4. Sundhedsfremmende og forebyggende indsats i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dagtilbud for borgere med psykisk og fysisk funktionsnedsættel-se samt i borgerens eget hjem. 5. Omsorgsrelaterede opgaver i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dagtilbud for borgere med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse samt i borgerens eget hjem. 6. Koordinations-, dokumentations- og evalueringsopgaver i dagplejen, daginstitutioner, skoler, bo- og dagtilbud for borgere med psykisk og fysisk funktions-nedsættelse samt i borgerens eget hjem.

Områdefag i PGU og PAU PGUPAU Områdefag Pædagogik med psykologi (10 uger) Pædagogik (9,5 uger) Kultur og aktivitet (10 uger)Kultur og aktivitet (9,5 uger) Sundhedsfag (5 uger)Sundhedsfag (5,5 uger) IT og kommunikation (4 uger)Sprog, kommunikation og psykologi (7 uger) Bevægelse og idræt (6 uger)

Grundfag i PGU og PAU PGUPAU Grundfag Dansk (8 uger)Dansk (6 uger) Samfundsfag (7 uger)Samfundsfag (4,5 uger) Engelsk (2 uger)

Valgfag og valgfrie specialefag PGUPAU Valgfag og valgfriespecialefag Valgfag (2 uger) Introduktion (2 uger)Valgfrie specialefag (2 uger)

Pædagogik – nye mål for dagplejen har kendskab til, hvordan dagplejehjemmets aktiviteter, en fast voksenkontakt og en lille børnegruppe kan fremme pædagogiske mål i en aldersdifferentieret børnegruppe, under hensyntagen til det enkelte barns behov, forudsætninger og udviklingsmuligheder, har kendskab til, hvordan dagplejeren eller andre, der arbejder alene, får faglig sparring og vejledning omkring de særlige betingelser og rammer, der kan være for vanskelige situationer i alenearbejdet,

De nye fag – bevægelse og idræt Hvorfor et nyt fag?? Nyt fokus på det positive i, at bevægelse og idræt inddrages hele livet Supplerer de nuværende faggrupper inden for børne- og handicapområdet Ser det hele menneske og dets udfoldelsesmuligheder

Bevægelse og idræt Nye mål med udfordringer opnår færdigheder i at planlægge, gennemføre og evaluere fysiske inkluderende aktiviteter, der giver alle børn, unge og voksne mulighed for at deltage og engagere sig, uanset fysiske, psykiske og sociale funktionsevne, opnår indsigt i, hvad der motiverer til bevægelse og idræt hos børn, unge og voksne samt færdighed i gennem leg og dialog at motivere til bevægelse og idræt,

Sprog, kommunikation og psykologi opnår viden om barnets sproglige udvikling, herunder udviklingen af sprog hos tosprogede børn, for at kunne vurdere og understøtte børns sprogudvikling, opnår viden om faktorer, der har betydning for samarbejdet og kommunikationen med forældre og pårørende samt viden om og øvelse i samtalen om vanskelige emner, Konflikthåndtering og voldsforebyggende

Valgfrie specialefag Fordybelsesmuligheder Socialpolitik Specialpædagogik Folkesundhed og sundhedsfremme Kost og bevægelse Børn og natur Æstetiske udtryksformer

Praktikuddannelsen i PAU Kun for grunduddannelsen – ikke GVU Fordobling af praktikuddannelsen Før ½ års praktik fordelt på to praktikperioder Nu 1 års praktik fordelt på to praktikperioder Bedre muligheder for fordybelse og for nogle anderledes praktiksteder

Nye målgrupper En uddannelse, der ikke kun retter sig mod børn i daginstitutionerne Fokus på dagplejeren Fokus på omsorgsmedarbejderen

Hvad nu, hvis man allerede er pgu’er?? To muligheder 1. Reelle kompetencer gennem et forløb med AMU-kurser 2. Et GVU-forløb, hvor der gives merit for de allerede opnåede kompetencer

Hvad giver PAU’en?? Færdigheder til at udføre (”gøre”) pædagogik i praksis Teoretiske begrundelser og argumenter for dine pædagogiske handlinger Personlig udvikling Mulighed for videreuddannelse Mange jobmuligheder

Hjemmesideadressen Oplægget findes på Randers Social- og Sundhedsskoles hjemmeside under Nyheder de næste 8 dage