Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
BCF, Middelfart den 11. juni 2012 Workshop om fremtidens overbygningsydelser Konkrete praktiske ydelser Strategisk indsats.
Dannelse og livsduelighed i et arbejdsmarkedsperspektiv
Prioritering.
Anerkendende refleksion
Lederudvikling.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg - SPiDO
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Lærerprofessionen - en definition.
Udgangspunktet er, at der ikke findes nogen rigtig ledelsesform
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Tillid Temadag for AMIR
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Hvad skal en vision kunne? Kommunalbestyrelsesmøde Hørsholm Kommune 8. oktober 2012.
Inspiration til reformarbejdet
Alle børn er alles ansvar
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Hvordan kan jeg som menneske og leder finde og udøve et lederskab, der er rigtigt og relevant? Margrethe Vestager, MF Ringstedkonferencen på Sørup Herregaard.
Kodeks for offentlig topledelse
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
Lærerprofessionen.
De 8 excellence-begreber
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker i Københavns Kommune
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Kaplan og Norton: The balanced scorecard
Digitalisering af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Ved vicedirektør Betina Hagerup.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Vision mission værdier handleplaner
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Danske Erhvervsskolers årsmøde maj 2016 Direktør Lone Hansen, TEC.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Skolelederforeningens årsmøde 24. oktober 2013 v/adjungeret professor, tidl.kommunaldirektør Jens Christian Birch Hvor går ledelsen hen? fri agent Jens.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
SUF - gevinstrealisering
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Centralforeningen for Stampersonel
Digitalisering i den offentlige sektor
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Den glade skole på bjerget.
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske- og administrative system Danskernes digitale bibliotek

Hvorfor, hvad og hvordan! 1.Strategi er opblæst! 2.En strategi uden følelser er ikke en rigtig strategi! 3.Forvent altid det uventede! 4.Det er holdet og ikke dig, der er vigtigst! 5.Målet er ikke hyggelig videns- og holdningsdeling, men adfærdsdeling! 6.Strategi handler om at være ”foran” borgernes behov! 7.Vi er dovne vanedyr, der søger nydelse! 8.Gå ind i egne og andres dæmoner! 9.Hellere 1 meningsfuld måling fremfor 10 meningsløse meninger! 10. Det starter og slutter med ledelse

Dominerende ledelsesformer i tre epoker EpokeEnevældeVelfærdsstatKonkurrence- stat Dominerende ledelsesform Hierarkisk ledelse Styringsbase- ret ledelse Den styrings- fikserede ledelse VirkningStærk virkning Svag, ingen eller negativ virkning

Valg af den idealistiske eller realistiske strategiforståelse er afgørende for trivsel og effektivitet Rummet, hvor strategiarbejdet skal virke Rummet, hvor strategiarbejdet udvikles

Psykologisk ro og strategisk retning Opgaver Relationer Effektivitet Tryghed Prioritering Substantiel ledelse

Realistisk strategiforståelse Målsætninger - Hvad? Den fælles grundforståelse - Hvorfor? Borgere, kunder og virksomheder Frihed Læring Handlinger - Hvordan?

Strategi og ledelse i den offentlige sektor Strategiforståelse og -anvendelse LedelsesformIdealistisk strategi- forståelse Realistisk strategi- forståelse Styringsfikseret ledelse Denne kombination af le- delse og strategi er den mest udbredte i dag. Men effektiviteten og trivslen er ikke god Denne kombination opstår, når ledelsen får kompetent hjælp udefra, men virknin- gen bliver kortvarig Substantiel ledelseHvis substantielle ledere anvender den idealistiske strategiforståelse, vil de hurtigt få negativ feed- back fra deres medarbej- dere og interessenter Denne kombination giver mest effektivitet og ar- bejdsglæde. Men den er sjælden i dag

Biblioteket i Herning

TECs Omdømme Vi er virksomhedernes og de unges førstevalg Vi har et højt fagligt niveau Vi tager godt imod vores elever, giver medbestemmelse og frihed under ansvar Alle har talent, og TEC formår at finde det frem Vi har et levende, innovativt og trygt lærings- og arbejdsmiljø En skole, der har styr på tingene Vores størrelse forpligter og giver muligheder TECs Kompetencer Vi er på forkant og opdateret på ny viden, både fagligt og pædagogisk Vi har menneskelig indsigt, dømmekraft og rummer forskellighed Vi kan afvige fra det planlagte og har fornemmelse for, hvad der vil fungere Vi er innovative og har fokus på tværgående samarbejde Vi tager ansvar og gør tingene ordentligt TECs Identitet Formål Teknologisk og erhvervsrettet dannelse – vi uddanner fagligt stolte og dygtige mennesker Hvad brænder vi for at arbejde henimod? At vores elever, lærlinge og kursister: - flytter sig fagligt mest muligt - tror på sig selv og lykkes i livet En høj faglig og pædagogisk standard på alle niveauer Vi omsætter viden til praksis Hvad gør os til noget særligt, som vi er stolte af? Vi gør en ekstra indsats for vores elever, lærlinge og kursister Vi samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser Vi understøtter bæredygtig vækst og udvikling Respekt for vores forskellige fag og kulturer – det gør os stærke GRUNDFORSTÅELSE

Ny strategi og organisation for Bagmandspolitiet

Grundforståelsen: Kompetencer Daglig praksis Omdømme Kerne Hvilke kompetencer skal vi have for at leve kernen? Hvilke fortællinger ønsker vi, der skal være om biblioteket? Hvilken form for fingerspidsfornemmelse skal der være hos alle ansatte i den konkrete opgavevaretagelse? 1.Det, som er større end os selv (formål) 2.Det, som gør os til noget særligt og gør os stolte (identitet) 3.Det, som er værd at opnå, som vi brænder for at arbejde hen imod (intention)