Svendborg 07.05.2015 Vejledning som kollektivt arrangement …

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Verden ind i undervisningen
VEJLEDNING PÅ GYMNASIERNE
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Hierarki for styringsredskaber
Læringscentret og nye vejledningsformer
Arbejdspladsudvikling
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
RENOVERING OG UDBYGNING /03/14Christianshavns Skole.
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Forældremøde 9. klasse Vejledningsaktiviteter Uddannelsesaften
Kommunikation og vejledning
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Carl-Johan Dalgaard (
Anerkendende APV.
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Tillykke, du er et talent!
UEA & UU-Vejledning Info til forældre fra 6.klasse.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Cooperativ learning - også kaldet CL
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Vejlederens kommunikation
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
En lærers tanker om og nogle eksempler på arbejdet med AVU-kursisterne i studiebåndet - præsenteret på en udviklingsdag for AVU-lærerne forår 2014.
CMS I ELGPN og på nordisk
Det udvidet læringsrum En tentitativ beskrivelse af situeret læring i IDEATION som praxisfællesskab Martin Hesseldahl PBA Design & Business IDEATION 13.
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Værkstedsundervisning
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Præsentation Vejlederforeningens årsmøde Analyse: Alle unge vil gerne have et godt liv, 2013.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Relations kompetencer
Vision mission værdier handleplaner
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af.
Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.
Karrierefokus, karrierelæring Steffen Auring, pædagogisk leder, KBHSYD
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Forældremøde i 9. klasse
Erfaringer med karrierelæring SIP 1b - HF v/ projektleder Caroline Vogelius Wiener og vicerektor Anders Wind, Gentofte HF.
Stresscoaching forløb Et individuelt stresscoaching forløb for dig, der har fået stress. Forløbet tager udgangspunkt i din stress-situation og strækker.
Bachelorprojektvejledning?
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
i VIA University College og University College Nordjylland
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Svendborg Vejledning som kollektivt arrangement …

Karrierefokus og karrierelæring i og efter HF mange går i stå efter endt eksamen hvad skal de bruge hf-eksamen til? der er skræmmende mange valg den samfundsmæssige individualiseringstendens, selvansvar uddannelse i dag som krav og ikke et gode

Karrierelæring skal integreres i undervisningen i hf. Baggrund: o mindske angst for forkerte valg o skabe klarere overblik over muligheder o styrke kursisternes evne til at håndtere karrieremæssige udfordringer

Formål med karrierelæring: del af dannelse del af livslanglæring kompetente til at vælge lære sig selv bedre at kende lære at navigere i et fleksibelt arbejdsmarked

Undervisningens formål: med udgangspunkt i det funktionelle materialebegreb at sætte selvforståelse, identitet og livsvilkår i perspektiv at skelne mellem det traditionelle og det hyperkomplekse samfund at undersøge det gode liv og arbejdsliv før og nu og hvordan vejen dertil understøttes at understøtte kompetencer som anvendes på andre studier fx problemformuleringer at anvende skriftlighed som fx tager udgangspunkt i jobansøgninger

Samtaler og studiebøger: at inddrage karrierefokus og læring i samtalerne med kursisterne at udvikle studiebogen som et redskab til at udarbejde en handleplan for kursistens karrierevej

Karrierelæring: Hvordan med eksterne partnere: brobygning til andre uddannelser – UCC – problemformuleringer – KEA – interview besøg af gamle elever – Udslusningsprojekt uddannelsesmesse

Afslutningsvis: større samarbejde om studievalget mellem alle vejledere samarbejde om at italesætte og udvikle fælles terminologi om karrierefokus og vejledning udvikling af kursisternes viden og kompetencer for at agere i et hyperkompleks samfund

Praksis som vejledere: øvelse: Individuelt: skriv 3 kerneudtryk fra jeres daglige vejledning Parvis: beskriv kerneudtrykkene for hinanden og bliv enige om 3 Plenum: kan I blive enige om en terminologi som vi lærere burde kende og anvende

Det gode liv: øvelse Individuelt: skriv elementer af det du betragter som det gode arbejdsliv Parvis: sammenlign elementerne og prioriterer dem Plenum: Hvilke elementer vil I anbefale at tage med i deres undervisning