Tryghed ved udskrivelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Overordnet målsætning:
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Dialog og læring i klagesager
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Metoder til organisatorisk brugerinddragelse
• Diplom- eksamensprojekt, • SAM 24. marts 2010 • Eksamensprojektstuderende: Karsten Sørensen Karsten Sørensen.
Tradition og Fornyelse
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Sygeplejerske Lone Woelders
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Verdens 7 underværker….
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Min identitet af Julie 10.A Udseende Jeg har langt lyst og lidt krøllet hår. er lav. blå øjne.
Tilfredshedsundersøgelse
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
’I patientens fodspor’ - test af en app. Hvad går det ud på? ●’I patientens fodspor’ består af to muligheder: ●At gå fysisk i en patients fodspor ●At.
Følge- Op.
Lisa Falk ØNH Sønderborg
Brugerdialog FS SASMO kongres , Vejle Center Hotel
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Intern kommunikation PR og presse
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
LUP – Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Nyt koncept for LUP 2014.
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
Udskrivelse fra hospice
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Patientens svære kamp – patientinvolvering i praksis - TAK
Patienters oplevelser på færøske sygehuse 2010 Spørgeskemaundersøgelse blandt 886 indlagte patienter Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af det færøske.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
1. BERETNING VED FORMAND OLE KJÆR 2 GAMMEL KÆRLIGHED RUSTER IKKE Man skal stoppe, mens legen er god! Hvor blev den gode idé af? En mavepumper til vores.
At være pårørende – håb og muligheder
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Sygeplejerske Caroline Staby Frost Amager Hospital
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Læreren som læringsleder
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Sygeplejens virksomhedsfelt
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
 Cirka 30 Limited care(LC) patienter  Cirka 12 Selfcare(SC) patienter  Cirka 20 Hjemmehæmodialyse(HHD) patienter  Strukturændring 2012  Den enkelte.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
© Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland Resultater fra 3. runde af Distriktspsykiatriundersøgelsen Patienter og pårørende 2020.
Afprøvningspiloterne -Brugerinddragelse på Moesgaard Museum.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Driverdiagram – Sikkert patientflow – Øget patientsikkerhed ved indlæggelse og udskrivelse – Patienter indlagt > 48 timer udskrives før kl. 12 Ortopædkirurgisk.
Forældres oplevelse af tidlig udslusning Anne Boier Sørensen, Adjunkt, Cand. Cur., Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, VIA Program for Patientologi Internationale.
Introduktion til LUP psykiatri 2017
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Hospitalsenheden VEST
Patienttilfredshedsundersøgelse Foråret 2015
"De er jo så søde alle sammen"
Hvad har betydning som støtte og omsorg til pårørende når patienten indlægges akut efter hjertestop udenfor hospitalet ? Mette Udengaard & Anne Mette.
Fundamentals of care – hvordan kommer man i gang?
Præsentationens transcript:

Tryghed ved udskrivelsen Inger Gryet, SD, Cand.cur.stud Regionshospital Silkeborg

Baggrund: 12 % af de indlagte på afsnit K1, Silkeborg følte sig utrygge ved udskrivelsen Tryghed ved udskrivelsen er generelt på dagsordenen politisk og i medierne efter offentliggørelsen af LUP 2014 Internationale studier viser, at det er væsentligt for patienterne at føle sig tryg ved udskrivelsen Der er ikke beskrevet mål for, at patienterne skal føle sig trygge ved udskrivelsen i instrukser for udskrivelse Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse 2014, Heine et al. 2004, Bench; Day 2010, Sheik; Rasmussen 2014, Hospitalsenhed Midt 2012)

Problemformulering Hvad har betydning for, om patienter, der får en spondylodeseoperation, føler sig trygge ved udskrivelsen? Hvilke anbefalinger til en retningslinje for udskrivelse, kan gives på baggrund af undersøgelsesfund?”

Metode Dialogmøde/fokusgruppeinterview 4 Desepatienter Transskribering Bearbejdning af data udfra Halkier Resultater sammenlignes med andres resultater Retningslinje for udskrivelse

Resultater 2 følte sig trygge: ”de to dage der gjorde i hvert fald meget for mig, hvor vi fik helt styr på det. Jeg følte mig både glad og tryg ved at komme hjem” 2 følte sig utrygge: ”Jeg synes ikke, at jeg havde den støtte til at komme hjem med den rigtige medicin. Jeg synes, jeg stod ligesom lidt…ja…lidt alene med det”

Hvad kan øge tryghed? At blive set og hørt Relation til personalet - kontinuitet Pårørende – gerne med ved udskrivelse Telefonopkald efter udskrivelse At have styr på medicinen Generelt: At der er styr på tingene

Faktorer af betydning Der er styr på tingene At blive set og hørt At pårørende inddrages Tillid til personalet Kontinuitet i kontakten Information Mulighed for støtte og rådgivning Ansvar, opfølgning og koordinering Fysisk, socialt og psykisk aspekt af tryghed Heine et al. 2004, Bench; Day 2010, Martin 2010

Mulige fokusområder Indarbejde mål om tryghed ved udskrivelse i retningslinjer Invitere pårørende til at deltage ved udskrivelse Opkald til patienter efter udskrivelsen Daglig telefontid? Fokus på om patienten føler sig tryg ved udskrivelsen og føler der er styr på tingene Lokal spørgeskemaundersøgelse