Kursus i Målgruppeanalyse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fokusgruppe Hvad er en fokusgruppe?
Advertisements

9. Kvantitative metoder -spørgeskemaer
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Kursus i Målgruppeanalyse
Kursus i Målgruppeanalyse
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
1 Beboerinformation BL: Budskaber og målgrupper Paul R. Metelmann.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
Henriette Lungholt Uge Kreative metoder.
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Innovation og iværksætteri
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Kvantitative metoder
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Klasseledelse Lene Heckmann.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
SEO PÅ AU.
Statistik.
Velkommen til E-business
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Hvad er målgruppeanalyse
Læremiddelkultur I Folkeskolen
1 Kursus i Målgruppeanalyse 1.Kursusgang
Hanne-Pernille Stax, ph.d
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Introduktion til Access (Access, del 1)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Store IT- innovationer (SITIN) TØ2. Dagens program Kontor Feedback på one-minute paper Fremlæggelser Tips til obligatoriske opgaver Strip sequence øvelse.
Vejlederens kommunikation
Generel introduktion til EC
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Anders K. Jensen og Paul Metelmann Eksamen – gode råd.
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Lederseminar 2014 Varde Kommune
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Frivillighed. Det handler om at give Samarbejde Være sammen med nye mennekser Lave frivilligt arbejde.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Livsstilsændringer i Flok. 2 Aabenraa kommune 6000 medarbejdere Ca. 450 arbejdssteder MED. System med HMU som beslutningsorgan.
Grunde til at jeg elsker dig
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
MEDIER OG KOMMUNIKATION, F2004 FORMÅL FORVENTNINGER FORMALIA 6/
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Øvelser Samlet rapport.
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
Usability – øvelse: Brugertest Arbejdet frem mod den endelige usability-rapport Forberedelser til brugertest Dagens øvelse.
Gruppevejledning på tæt hold
1 Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring Mål: At i får kendskab til jeres egen læringsstil. At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning.
Usability ITU, forår Usability metoder. Usability ITU, forår 2008 Overvej undervejs ”- Hvilke metoder kunne være relevante at bruge ift. til de.
1 Målgruppeanalyse ITU forår 2011 Paul R. Metelmann.
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
Præsentationens transcript:

Kursus i Målgruppeanalyse Kursusgang 25.01.10 http://maalgruppe.wordpress.com

Underviseren Paul Metelmann, 45, cand. comm. fra RUC Mange års erfaring med internet, kommunikation, blade, undervisning og ikke mindst måling og test af kommunikation

Undervisningen Motto: teori og praksis spiller sammen Foredrag er godt - men øvelser, eksempler og dialog er endnu bedre – pointer er gud Advarsel: jeg er ikke-akademisk og jeg tager gas på folk – på en god måde…

Og hvem er I? Navnerunde Interview din sidemand (5 min til hver) Navn og baggrund Mobilnr og mail Hvad vil I gerne lave projekt om – hvis I allerede har ideer til det… Send til: prm@itu.dk senest den 29. januar

En opvarmningsøvelse

Hvordan løser vi det problem?

...slet ikke!

Hvad gør I?

Problemidentifikation Målgruppeanalyse – en hjælp til: Hvilket problem er det? Kommunikation, teknologi, fysik, lovgivning,…

Kursets pointer Man skal have styr på, hvad man vil vide, før man spørger målgruppen Man skal altid lave en grundig foranalyse - som målgruppeanalysen er en del af! Ingen mål uden målgruppe - ingen målgruppe uden mål - et smukt ideal! Man kan ikke lave noget til alle på en gang! Men et fokuseret produkt kan blive så godt at det kan bruges af flere! Kvalitativ og kvantitativ metode er ikke modsætninger - men støtter hinanden!

Den enkelte aften Ca. 1-1.30 times oplæg med øvelser Aftensmad ca. 30-45 min. med en øvelser/opgave til projektet Opsamling på øvelser - senere i forløbet er der gruppevejledning Slides - de officielle og de ”hemmelige”, men altid bagefter.. http://maalgruppe.wordpress.com

Projektet Et projekt der skal laves i grupper på min. fire deltagere I skal lave en målgruppe-analyse Projektet er grundlaget for eksamen og må maks. fylde 35 sider eksklusiv bilag Det afleveres den 25. maj 2010

Hvad kan et projekt handle om? Målgruppeanalyse – hvem er målgruppen? Iphones - Jailbreakeres – hvem og hvorfor Hjemmeside - f.eks. information.dk SF’s E-mail nyhedsbrev Målgruppeanalyse - konceptudvikling - Lumsaaskirke.dk - Spar Energi, Aktiv ventetid og Design-TV - RKI - holdning til web-betjening

Hvad kan et projekt handle om? Målgruppeanalyse og evaluering Giftlinien.dk Borger.dk Sikkertrafik.dk Undersøgelse af en metode F.eks. kan man bruge personas eller fokusgrupper til at undersøge et bestemt problem?

Indhold i projektet? 3-5 enkeltmands interview eller 1-3 fokusgruppeinterview evt. suppleret med Et par kreative metoder/observation eller Mindre kvantitativ undersøgelse - spørgeskema på papir og/eller web Suppleret med statistik og andre undersøgelser

Miniprojektet - en oversigt

- og stamfar til Polle, Bruce Jensen og Eddie C. En film fra de gode gamle dage... - og stamfar til Polle, Bruce Jensen og Eddie C.

...der ikke havde nogen effekt! Kurt Kubik ...der ikke havde nogen effekt! I dag: Få procent af de unge er skyld i 100 dødsfald om året! Ud af 309 dræbte i trafikken.

To mands summeøvelse Hvorfor havde den ikke nogen effekt? Hvor gik det galt - i segmenteringen eller i stilen eller ….? Sum i to minutter

25 år efter Kurt Dead Man Walking Dropdet.nu Fra udødelige unge til unge med sociale netværk Livsituationen har stor betydning for modtagelsen af kommunikation

Hvad er meningen? …med kurset ”Jeg er så træt af hele tiden at skulle tænke på læserne!” – redaktør af et magasin! I skal lære at tænke målgruppen ind fra starten I skal tænke i hele forløb og ikke gå i gang som hovedløse høns Og så skal I lærer en masse redskaber og metoder

Målgruppeanalyse - og de andre områder Et metodefag - undersøgelser, projektform, brug af teori, etc. Deler metoder med brugervenlighed, men skal bruges før man går i gang med en brugertest Mange af metoderne og modellen for rapportopbygning kan I bruge i andre fag og i jeres arbejde

Kursusindhold Kurset består overordnet af 3 dele: Målgruppeteori - Sepstrup, Rogers og grundbogen Metodeteori – Kompendium, Halkier og grundbogen Miniprojektet

Litteratur og eksamensform Målgruppeanalyse – Lær din målgruppe at kende Bente Halkiers bog: Fokusgrupper Kompendiet Eksamensform Individuel mundtlig projekteksamen på baggrund af gruppeprojekt Og det er ikke nogen ideel løsning...for meget fokus på ens egne resultater

Hvad skal I kunne Efter gennemførelse af kurset vil I kunne: Lave en indledende segmentering af målgruppen Planlægge undersøgelsesdesign til en målgruppeanalyse med brug af relevante metoder – interview, fokusgruppe, etc. Gennemføre en målgruppeanalyse i praksis Bearbejde og evaluere resultaterne af en målgruppeanalyse.

Og frem for alt….! Argumenter for jeres valg Reflekter over det I gør Vær selvkritiske Og det gælder også til eksamen…