Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Læring i bevægelse - hvorfor?
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Rene Boulevardbebyggelser - et børn og ungeprojekt Et forebyggende projekt med hensyn til hærværk og kriminalitet Boulevardbebyggelserne.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
Centrale initiativer vedr. stofbrugernes helbred Sundhedsministeriet by proxy.
Processtøtte - Fritidspas Opstartskonference Fritidspas 12. Maj 2011 Mette Kierkgaard og Holger Kristoffersen.
Chefanalytiker, Oxford Research
Konference – plejefamilier Rekruttering – ny viden, kommunal organisering og samarbejde, uddannelse Den 22. november 2010.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Arbejdsopgaver for Idrætsrådet Forslag fra udviklingsgruppen 2009.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Lokale grønne partnerskaber
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Paradigme 2.0.
3F – Fagligt Fælles Forbund og Forebyggelsesfonden.
Det nye Socialtilsyn.
Fritidspas.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Uddannelseskommissorium Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Cykelpuljen. Cykelpuljen baggrund Cyklen har i forhold til andre transport- former en række særlige fordele: Fylder mindre på vejene – reducerer trængsel.
PiSiu – Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd NFBO konference, aug Torben Weyhe – Medlem af PiSiu Christina Mølholm - sekretariatsmedarbejder.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Oplæg om fundraising, Mette Brandt
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Børne- & Undervisningsforvaltningens forebyggelsespulje 2017
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Investering i efterværn
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
FØRSTEHJÆLP OG FOREBYGGELSE
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Danske Handicaporganisationer
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas Indlæg på konference: Udsatte børn og unges fritidsliv 26. august 2010, Hotel Nyborg Strand Mette Kierkgaard Børn og ungeenheden mek@servicestyrelsen.dk Tlf: 7242 3828

BAGGRUND OG FORMÅL Der er afsat 80 mio. kr. til at udbrede erfaringer fra forsøg med fritidspas, som blev gennemført i 10 kommuner via satspuljemidler i 2006-2009, til hele landet. Fritidspas: Etablering af fritidsvejledning Økonomisk støtte Formålet med puljen er at etablere fritidspas for udsatte børn og unge med henblik på at integrere dem i almindelige fritidsaktiviteter sammen med andre.

MÅLGRUPPE Udsatte børn og unge i alderen 6-18 år, der ikke har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter på lige vilkår med jævnaldrende. Ansøgere skal selv definere og udfolde målgruppen nærmere. Børn og unge med handicap, som ikke har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter på lige vilkår med jævnaldrende.

PULJENS KONKRETE MÅL KORT SIGT: At ØGE ANDELEN af målgruppens deltagelse i fritidsaktiviteter At FASTHOLDE målgruppens deltagelse i fritidsaktiviteter At sikre en ØGET OPBAKNING til børnenes/de unges fritidsliv At udvide børnenes/de unges SOCIALE RELATIONER til jævnaldrende At øge målgruppens FYSISKE UDFOLDELSE LANG SIGT: At FASTHOLDE målgruppens deltagelse i fritidsaktiviteter på lang sigt og ind i voksenlivet At styrke målgruppens SOCIALE KAPITAL, herunder netværksdannelse At øge målgruppens FYSISKE UDFOLDELSE på lang sigt, og dermed forbedre målgruppens SUNDHEDSMÆSSIGE tilstand At forbedre målgruppens LIVSKVALITET Det er et krav, at projekterne inkluderer puljens konkrete mål.

ANSØGERE Projekterne skal forankres i kommuner. Frivillige organisationer og foreninger kan indgå som centrale samarbejdspartnere.

STØTTEEGNEDE PROJEKTER Projekter, der KOMBINERER fritidsvejledning med muligheder for økonomisk støtte. Støtte til ETABLERING eller VIDEREUDVIKLING af fritidspas. Fritidstilbud er organiserende aktiviteter i fritiden, som er faste eller skemalagte, og hvor der er en voksen ledelse/tilsyn.

FRITIDSVEJLEDNING/ORDNING - eksempler Formidling til og opsøgende arbejde i forhold til målgruppen Rekruttere og motivere børnene/de unge til at deltage Afklare behov og ønsker hos barnet/den unge Hjælpe børnene/de unge med at vælge og opstarte fritidsaktiviteter Understøtte at børnene/de unge opstarter og fastholdes i aktiviteten (fx sikre forældreopbakning, støtte til og samarbejde med frivillige foreninger osv.) Etablere samarbejde på tværs af forvaltninger Etablere samarbejde med frontpersonale og foreninger/fritidstilbud Fastholde og følge op på deltagelsen

ØKONOMISK STØTTE Økonomisk støtte kan fx være støtte til kontingent, udstyr, lejre. Økonomisk støtte gives efter behov og konkret vurdering. Ansøgere skal beskrive kriterierne for økonomisk støtte. Hjemmel i lovgivning til at give økonomisk støtte: § 52 i serviceloven: i de tilfælde hvor det vurderes at være af væsentlig betydning af hensyn til barnet, eller den unges særlige behov for støtte. Forsøgsordning § 184 i serviceloven, som ansøgere skal søge om i ansøgningsskemaet. For at et projekt kan godkendes som forsøgsordning, er det et krav, at den økonomiske støtte kan have en forebyggende effekt i forhold til udsatte børn og unge, som er i risiko for at få større problemer.

UDBREDELSE OG METODEUDVIKLING Erfaringer fra tidligere forsøg med fritidspas: Nåede primært ”børn og unge i gråzonen”, ikke ”stærkt udsatte børn og unge”. TYPE A PROJEKTER Tager primært afsæt i erfaringer fra tidligere forsøg med fritidspas TYPE B PROJEKTER Tager også afsæt i tidligere erfaringer, men særligt fokus på målgruppen stærkt udsatte børn og unge. Metodeudvikling. Helhedsorienteret. Processtøtte fra Servicestyrelsen. Afsæt i projekternes behov.

DER KAN SØGES STØTTE TIL Løn til fritidsvejledere. For TYPE B projekter kan der også søges løn til personer, som udgør et bærende del af metoden. Udgifter til foredrag, konsulent osv. til udvikling af nye metoder. Udgifter til kurser o.l. for fritidsvejledere og evt. ledere og frivillige i foreninger Udgifter til udarbejdelse af værktøjskasser, materiale o.l. som udgør en bærende del af fritidsvejledningen. Udgifter til formidling af projektet med henblik på at nå projektets resultater. Udgifter til lokale til fritidsvejledningen Udgifter til økonomisk støtte til kontingent, udstyr, aktiviteter mm. Udgifter til transport, forsikringer, revision, andre definerede udgifter.

FORANKRING OG MEDFINANSIERING Projektet skal forankres økonomisk og praktisk i kommunen efter projektperioden. Stigende medfinansiering med henblik på at styrke ejerskab og forankring.

ANSØGNING OG PROJEKTPERIODE Ansøgningsfrist d. 20. september 2010. Projekter forventes at starte op i oktober 2010. Kommuner tildeles midler i op til 4 år. Ansøgningsmateriale, www.sm.dk http://www.sm.dk/Puljer/sociale-omraader/boern_unge_familie/udbredelse-af-fripas/Sider/default.aspx

HOLDET I SERVICESTYRELSEN Berit Møller Holger Kristoffersen Ditte Sehested Kuhlmann (praktikant) Mette Kierkgaard Projekt hjemmeside: www.servicestyrelsen.dk